Kategoriler
Mobilya dünyası

Art Deco Yatak Odaları ile Şık Alanlar

Art deco yatak odaları ile şık yaşam alanları oluştuEvlerimizin en kişisel alanları olan yatak odaları, aynı zamanda en çok konfor aradığımız bölümler. Birçok tarzda döşenebilen yatak odaları hangi stilde olursa olsun şık ve rahat olmalı. Şıklık bize kendimizi iyi hissettirdiği için özellikle yatak odalarında çok gerekli. Rahatlık ise günlük hayatımızı ve sağlığımızı ciddi anlamada etkileyen iyi bir uykunun anahtarı. Günün bütün yorgunluğunu attığımız mekanlarda konforun yanında şıklık aramamız gayet olağan bir durum. Estetik ve rahatlık arayışımızı tamamladıktan sonra yatak odalarından en önemli beklentimiz sahip olduğu stil. Dekorasyonun tarzı ise kişiliğimizi ortaya koyduğumuz ve zevklerimizi gösterdiğimiz bir kategori. İhtişamlı klasik ya da yenilikçi modern… Hangisini yatak odalarınızda görmek istiyorsanız, en özel alanınız olan bu odaları o şekilde döşeyebilirsiniz. Modern tarzdan hoşlanıyorsanız ama modernin içine klasik çizgiler katmak istiyorsanız art deco dekorasyon tam size göre. Art deco yirminci yüz yılın ilk yarısında Avrupa’da ortaya çıkan bir sanat akımı olduğundan hem klasik hem modern hatlara sahiptir. Klasik ve moderni bir arada ahenk içinde buluşturan art deco dekorasyon yatak odalarınıza da zıtlığın uyumunu getirir.

Art Deco Yatak Odaları İle Klasik ve Modernin Uyumunu Yakalayın

Avangart sanat akımlarımdan biri olan art deco, yatak odalarınızda modern geometrik hatlar ve klasik görkemli süslemelerin harika ahenginin estetiğini yaşamanızı sağlar. Her yıl değişen trendleri yakalamaya çalışmaktansa, modası hiç geçmeyen klasik tarzın içinde öncü sanat akımlarından olan avangart çizgileri kullanmak çok daha kolay olacaktır. Klasik tarz asla trendlerden düşmez. Modern tarz ise asla yenilenmeden eskisi gibi kalamaz. Yani, dekorasyonumuzda tamamen modern ya da tamamen klasik tarzı yakalamak zordur. Özellikle bizim ülkemizde klasik tarzın ihtişamı ve zarafeti vazgeçilmez bir dekorasyon anlayışı. Ama ülkemizin dekorasyon anlayışı moderni de reddetmez. Bu yüzden modern ve klasik sentez evlerimizden eksik olamaz. Art deco yatak odası takımları size tam da bunu sunar. Örneğin, altın varakla, abartılı oymalarla süslenmiş son derece gösterişli bir yatak başlığı olan yatağınızın tam yuvarlak bir karyolayla birleştiğini düşünün. Ya da geometrik desenler ve çizgilerden oluşan art deco yatak odası takımları ihtişamlı bir avize ile süslenebilir. Aynı yatak odasına ünlü bir ressamın tablosunu ya da bir manzara resmini asarak tarzınızı art deco dekorasyona daha da uygun hale getirebilirsiniz.

Art Deco Yatak Odası Takımları İle Lüksü Yakalayın

Son yıllarda ülkemizde de son derece rağbet gören art deco dekorasyon dahilindeki mobilyalar lüks üretimler olduğu için lüks mobilyalar kategorisine girerler. Lüks mobilyalar ise her zaman şık ve zariftir. Art deco ürünlerde sıkça ahşap ve metal malzeme kullanılması da lüks görünümü keskinleştirir ve perçinler. Siyah, gri ve kahverengi gibi asaleti ve kaliteyi ön plana çıkaran renkleri dekorasyonunuzda kullanmak da yatak odalarınızı art deco stilin tam da odak noktası yapar. Art deco yatak odaları modern geometrik şekillere sahip olsa da saten ve kadifenin elitliğiyle harmanlanır. Art deco yatak odaları böylelikle görenlere lüksü çağrıştırmış olur. Art deco yatak odası takımları lüks aksesuarlar ile kombinlendiğinde ortaya mükemmel bir uyum çıkar. Lüks avizeler, tablolar ve özellikle aynalar art deco yatak odaları için harika birer aksesuar olacaktır. Seramik ve cam gibi malzemelerden çok, art deco dekorasyon için uygun olan aksesuar malzemeleri kristal ve porselendir. Yine art deconun lüksünü yansıtacak altın ve gümüş gibi değerli madenlerden yapılmış aksesuarları kullanmak da art deco yatak odalarının kaliteli görünümü artıracaktır.