Kategoriler
Mobilya dünyası

Mutfak Dekorasyonu Önerileri

Özellikle bir kadının en keyifli ve en çok zaman geçirdiği yer mutfaktır. Mutfak bir evin en önemli alanlarından bir tanesidir. Mis gibi yemeklere tanıklık eden, kahve sohbetlerinin yanında olan mutfaklarımız yaşam alanımızın en önemli unsurudur.  Bu nedenle elverişli olması, alanı, planı ve özellikle dekorasyonu oldukça önemlidir. Hatta şunu söylemeden geçemeyiz ki hiç şüphesiz herkesin en merak ettiği yerlerden bir tanesidir mutfaklarımız. Mutfak bir evin ayrı bir dünyasıdır. Lezzetli yemeklerimizi yaptığımız, yeni tatlar denediğimiz, zamanın nasıl geçtiğini anlamayıp mutlu olduğumuz yerlerden biridir. Mesela yemeği bir an önce  pişirip çıktığınız değil de; içinde uzun uzun vakit geçirmekten mutluluk duyduğunuz, misafirlerinizi ağırladığınız, kitabınızı okuduğunuz, müzik dinlediğiniz, kısacası hemen her şeyi yapabildiğiniz mekanlar olmalı. Bu yüzden sizler için mutfak dekorasyonunda kullanabileceğiniz önerilerde bulunduk.

MUTFAK DEKORASYONU ÖNERİLERİ

  • Eğer mutfak alanınız size yetmiyorsa/küçük ise boş duvarları ve tavanı değerlendirebilirsiniz. Duvarlarınızı ahşap raflar ile düzenleyebilirsiniz. Bu raflara özel bardaklarını koyabilir, gündelik tabak takımlarını yerleştirebilir; veya en az kullandığınız görsel güzelliği/ manevi değeri olan tabaklarınız ile süslendirebilirsiniz.
  • Mutfağınızın aydınlık olması çok önemlidir. Bu sadece geçirdiğiniz zaman için değil yaptığınız yemekler için oldukça büyük önem arz eder. Mutfak dolaplarının altında ve üstünde kullanılan ışıklar mutfağınıza modern ve şık bir hava katar. Özellikle sarı renkte aydınlatma mutfağınızda daha sıcak ve keyifli bir çalışma ortamı yaratmanızı sağlayabilir.
  • Mutfağınızı küçük dokunuşlar ile süslemeye ne dersiniz? Mutfağınızda tercih ettiğiniz ev aletlerinizin renkleri ile uyumlu mutfak aksesuarları seçerseniz özellikle dar ve küçük mutfak modelleri için kalabalık bir görüntü vermemiş olursunuz.  Şayet sadelikten yanaysanız meyvelerin doğallığından faydalanıp tezgahınıza yerleştirebilir veya minimalist aksesuarları kullanabilirsiniz.
  • Dekorasyonu çok farklı alanlarda da yansıtabilirsiniz. Nasıl mı ? Muhtemelen dekorasyon sırasında en son aklınıza gelecek ayrıntı olsa da mutfak kapısı dekorasyonun bir parçasıdır. Mutfağınızın tarzını yansıtmasının  yanı sıra mutfak kapılarının yerine göre de işlevsel olması çok önemlidir. Eğer dar  ve küçük mutfaklara sahipseniz mutfak kapınızın var olması hareket alanınızı kısıtlar. Bu sebeple sürgülü kullanabileceğiniz mutfak kapıları daha rahat bir alanda çalışmanızı sağlar.

Mutfak dekorasyonu özellikle yeni bir ev için en heyecan verici alandır. Çünkü bilirsiniz ki, mutfaklar sadece yemek hazırladığınız değil aynı zamanda en keyifli dakikalarınızı yaşayacağınız alan olmalıdır. Dekorasyonuyla, içinde kullanılan aksesuarlarıyla, ışığıyla, ferahlığı ve rahatlığıyla sizi, hayallerinizi ve stilinizi yansıtmalı, dekoratif zevklerinizin önemli bir temsilcisi olmalı.