Kategoriler
Mobilya dünyası

Art Deco Koltuk Modelleri ile Şık Yaşam Alanları

Günden güne artan bir ilgiyle yaklaşılan art deco koltuk modelleri son yılların gözdesi olmayı başardı. Art deco koltuklar geometrik kesimleri ve aynı şekilde orantılı desenleriyle yaşam alanlarında şık ve modern bir stil oluşturmanın etkili yöntemlerinden biri haline geldi. Bu etkiyi güçlendiren en önemli unsurlardan ilki, art deco tarz ile dekorasyon dünyasını sarsan ince materyal kullanımı! Diğeri ise yüksek el işçiliği! Bu iki değerin çarpıcı birleşimi art deco koltuk takımları üzerinde kendini gösterirken, art deco stilin sardığı evlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Yaşam alanlarına yeni bir soluk getirip, şıklık, konfor ve dizaynda farklılık ortaya koymak isteyenlerin tercihleri art deco dekorasyon zemini üzerinde yükselen eşsiz tasarımlar oluyor!

Art deco dekorasyonun diğer tüm dekorasyon anlayışlarından farklı bir konum elde etmesini sağlayan pek çok özelliği var. El işçiliği, ince materyallerin kullanılması ve altın orana yakın duruşuyla öne çıkan hat ve desenleri bunlardan yalnızca birkaçı! Tüm bunların yanı sıra yüksek maliyetli lüks malzemeler ile üretiliyor olmaları da, art deco koltuk modelleri için bir başka ayrıcalıklı nitelik. Çünkü art deco anlayış 1900’lerin ilk çeyreğinde, ilk dünya savaşı döneminde yaşanan yoksunluk zamanlarına tepki olarak doğdu. Beraberinde bolluk, lüks ve ışıltılı bir ihtişam getirdi! Sanata, mimariye, dekorasyona hemen hemen her alana kendi baskın özelliklerini yansıttı. Böylece art deco anlayış birden fazla kaynaktan beslenerek büyüyüp, bugün bulunduğu yüksek konuma ulaştı. Art deco koltuk modelleri de bu konumun somut ve çarpıcı göstergeleri olarak gözlerimizin önüne serildi!

Modern, Klasik Dinamik: Art Deco Koltuk Modelleri

Oval, yuvarlak, kübik ya da düz hatlardan oluşan kesimleri ve her renge bürünebilen modelleriyle art deco koltuklar klasik ya da modern çatısı altında toplanabilecek dekorasyon biçimlerinin neredeyse tamamına uyum sağlayabiliyorlar. Kesimleriyle modern, renkleriyle klasik, desenleriyle dinamik bir görünüm ile bütünlüğe sahip olduklarından konsept mekanlar yaratmak için ideal seçenekler sunuyorlar. Buna bir de Asortie Mobilya’nın sizin taleplerinize göre özel olarak üretim yaptığını eklersek, renkten desene, kullanılan malzemeden ölçülere kadar her şey doğrudan sizin zevklerinize göre şekilleniyor!

Santos Art Deco Koltuk Takımı

Asortie’nin yoğun talep gören art deco koltuk takımları içinde Santos Art Deco Koltuk Takımı dikkat çekiyor. Lüksün sadelikle de mümkün olup yaşam alanlarına kimlik kazandırabileceğini keskin biçimde kanıtlayan bu model, krem ve kahve tonlarının ezeli uyumunu taşıyor. Üretiminde tercih edilen özel dokuma kumaşlar ve ergonomik süngerler ile konfor ihtiyacınızı fazlasıyla karşılamasının yanı sıra Santos Art Deco Koltuk Takımı sıra dışı bir tasarım arayanların seçimlerini belirliyor. Eğer isterseniz bu modele art deco koltuklar ile mükemmel bir uyum yakalayan art deco aksesuarlar eklenebileceğini de unutmayın!

Marsilya Art Deco Koltuk Takımı

Art deco stilin koltuk takımlarına kazandırdığı modern hava aşikar! Ancak sınırları aşan ve doğduğu günden bugüne kadar karşısına koyulan her kalıbı yıkan bu özel tarzın yalnızca modern değil klasik bir yapısı olduğu da farklı tasarımlarla tekrar tekrar ortaya konuyor. Asortie’nin Marsilya Art Deco Koltuk Takımı da bunlardan bir tanesi.

Marsilya Art Deco Koltuk Takımı, göz alıcı rengiyle, arka kısmında yer alan geometrik kesimleriyle, klasik duruşu ve modern görünümüyle yaşam alanlarınızdaki konforun taşıyıcı olmaya hazırlanıyor. Ayrıca tamamıyla doğal ahşaptan özenle üretilen bu model dilerseniz muhteşem bir sehpa ile de tamamlanabiliyor. Size de sahip olduğunuz art deco koltuklar ile evinizin keyfini çıkartmak düşüyor.

Dekorasyonunuza dahil edeceğiniz lüks koltuk takımlarını nasıl seçeceksiniz? İşte seçiminizi gerçekleştirirken sizlere rehberlik edecek makalemizi şimdi inceleyin.