Kategoriler
Mobilya dünyası

Dekorasyonda Zigon Sehpanın Yeri

Son yıllarda inşa edilen evlerin oturma odaları küçülürken, bu kısıtlı alanı en verimli şekilde kullanmanın önemi de artmış oldu. Bunun için işlevselliği ile öne çıkan ürünler daha fazla tercih edilmeye başlanırken, daha az eşya ile daha etkili çözümler üretmek bir gereklilik halini aldı. Zigon sehpalar da az alan kaplamaları ve kolayca taşınabilir olmaları sayesinde sıklıkla tercih edilen ev dekorasyon ürünleri arasındaki yerini aldı.

Leylek masa anlamına gelen Fransızca kökenli cigogne sözcüğünden dilimize geçen zigon kelimesi, yüksek ve ince bacaklı sehpaları nitelemek için kullanılır. Fonksiyonelliği ile öne çıkan zigon sehpa, özellikle kültürümüzün önemli bir parçası olan misafirperverliğimizi sergilerken en büyük yardımcılarımızın başında gelir. Çay servislerinde ve yemek sonrası tatlı ikramlarında işimizi kolaylaştırırken, iç içe geçen yapısı ile her oturma odasının başköşesinde bulunması gereken bir aksesuardır.

Misafir ağırlarken zigon yerine orta sehpa kullanımı, işlevsellikten uzak kalınmasına yol açacaktır. Bunun sebebi orta sehpaların büyük, ağır ve genel olarak tekli olmasından kaynaklanır. Zigon sehpalar ise genellikle üçlü setler halinde sunulduğu ve hem hafif hem de yüksek olduğundan dolayı servis yapmak için idealdir.

ZİGON SEHPA SEÇERKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

Zigon sehpalar işlevsel açıdan çok faydalı olsa da, seçilecek ürünün oturma odasının dekorasyonuna uyumlu renk ve dizayna sahip olması gerekir. Günümüzde gitgide yaygınlaşan zigon sehpaların her zevke uygun tasarımını bulmak mümkün. İster modern, ister klasik, isterse de rustik tasarıma sahip bir oturma odanız olsun; alanınızı kısıtlamayacak zigon sehpalarla servislerinize kolaylık ve şıklık katabilirsiniz.

Oturma odası takımları ile birlikte uzun ömürlü kullanılacak olan zigonların dayanıklı malzemelerden yapılmış olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca dekoratif açıdan da uzun yıllar kullanılmaya müsait bir ürün tercih edilmelidir. Kolay temizlenebilen bir malzemeden üretilmesi ise, rahat bir kullanım sağlayacaktır.