Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Ev Dekorasyonunda Rengarenk Kombinler

Ev Dekorasyonunda Rengarenk Kombinler

Ev dekorasyonu yapılırken ister bu işi profesyonelce planlayan bir mimar olun, ister kendi evinizi güzelleştirmeye çalışan biri olun, detaylar her zaman renklerde saklıdır. Seçenekler öylesine fazladır ki mekanın yapısı bile renk seçimlerinde önem kazanır. Geniş mekanlar için farklı renkler ve kombinasyonlar önerilirken dar mekanlar için bu öneriler bambaşka bir hal alır. Salon takımı, yemek odası takımı, genç odası gibi kategoriler de işin içine girdiğinde tercih edilecek renk kombinasyonları karşınıza neredeyse sonsuz seçenekler çıkarır. Ancak bu bilgiler sizi korkutmasın çünkü çok eskilerden beri ev dekorasyonunda renk seçenekleri konusunda çalışanların başvurduğu bazı püf noktaları bulunuyor.

Siz zevkinize göre bir alan ortaya çıkartmaya karar verdikten sonra bu püf noktaları işinize yarayacak pek çok bilgi içeriyor. Örneğin yatak odası için baza alacaksınız ya da TV ünitenizi yenilemeye karar verdiniz. Küçük ipuçlarıyla harika seçimler yapabilir, sonuçları gördüğünüzde kendinizle gurur duyabilirsiniz.

İlk yöntem birbirine uyumlu iki rengi kullanıp aynı mekanda zıt bir rengi tamamlayıcı bir mobilya ya da aksesuar olarak kullanmaktır. Örneğin, koltuk takımı ve işlevsel bir üçlü koltuk dekorasyonda bulunacaksa ikisini uyumlu tonlarda tercih edip zıt renkte bir abajur kullanabilirsiniz. Böylece dengeli bir renk uyumunu yakalamış olursunuz. Aynı yöntemi mat ve parlak dokular için de uygulayabileceğinizi unutmayın. İki mat dokulu ürünü yine onlarla uyumlu renklerde ama parlak bir dokuyla kombin edebilirsiniz. Farklı fikirleri görmek için biraz araştırma yaparak uygulanmış örnekleri inceleyebilir, ya da Çetmen Monza Salon Takımı ile renklerin mükemmel uyumunu yaşam alanınıza taşıyabilirsiniz.

Çetmen Sandler Köşe Takımı

Mobilya ve aksesuarlar için renk kararı vermek, seçeneklerin çok olması nedeniyle her zaman zor olmuştur. Ama bu yöntemle bir oturma takımı alıp oturma odası yeniliyor olsanız da heyecanla beklediğiniz bebeğiniz için bebek odası hazırlıyor olsanız da işinizin oldukça kolaylaştığını göreceksiniz.

Renk seçiminin doğru yapılması, evin farklı alanlarına göre de önem kazanmaktadır. Bu değişiklik sakin ve dingin olması gereken alanlar ya da dinamik tonlara ihtiyaç duyan alanlar gibi farklılıklar göstermektedir. Bunlar için de basit birkaç bilgi işinizi kolaylaştıracaktır.

Yatak odası dekorasyonunda, renk uyumu özellikle önem taşımaktadır. Burada kullanacağınız renk, dinlenmeniz ve uykunuzun kalitesi üzerinde önemli bir rol oynayacaktır. Canlı renkler yerine sakin ve pastel renkler dekorasyon için daha uygun olacaktır. Dinamik renkleri ise odada bulunduracağınız birkaç aksesuarda ya da perde için kullanabilirsiniz.

Yemek odası dekorasyonu için doğru renkleri arıyorsanız, bu alandaki tercihiniz yine nötr renkler olmalı, canlı renkleriyse aksesuarlarda kullanarak yorum katabilirsiniz.

Çocuk odası belki de en dikkat etmeniz gereken mekanların başında geliyor. Genel tercihin mavi ve pembe olduğunu hesaba katarsak en önemli şey tüm odanın tek renk kullanılmamasıdır. Mavi renk kullanacaksanız pastel tonlarda olmasına ve gri, krem gibi renklerle kombine edilmesine özen gösterebilirsiniz. Kız çocuklarının en sevdiği renk olan pembeyi ise açık gri, lila ve bej ile bir arada kullanabilirsiniz.

Oturma odası hepimizin en çok vakit geçirdiği alan olduğu için burada kullanılan renkler her zaman üzerine en çok düşünülen konu olmaktadır. Oturma odasının genişliği, hangi yöne baktığı, duvar yapısı gibi pek çok kriter renk kullanımını etkilemektedir. Örneğin köşe takımı ile birkaç yan aksesuarın bulunduğu dar alanlarda açık renklerin kullanımı önerilirken koyu ahşap renklerin geniş alanlar için daha uygun olduğu bilinmektedir.

Her ne kadar sonsuz seçenekler içinde karışık bir konuymuş gibi görünse de biraz araştırmayla edineceğiniz renk bilgisiyle hayallerinizdeki modern evi siz de ortaya çıkartabilirsiniz.

dekorasyon önerileri ev dekorasyonu