Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Genç Odası Takımı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çocuklar büyüyüp gençlik çağına adım attıkları andan itibaren ihtiyaçları farklılaşmaya başlıyor. Daha geniş ve konforlu yataklar, artan ders yüküne cevap verecek kitaplar için daha fazla depolama alanı gibi pek çok ihtiyaç ortaya çıkınca çocuk odası takımını bir genç odası takımı ile yenilemekten başka çare kalmıyor. Peki, evinizdeki gençler için oda seçerken nelere dikkat etmeniz gerekiyor? Gençlerin ihtiyaçlarına yönelik tüm püf noktaları bu yazıda bulabilecek ve doğru tercihlerle gençlik çağına adım atan çocuğunuzun uzun yıllar severek kullanacağı bir oda oluşturmanın keyfini yaşayacaksınız.

Yatak seçiminde anlık kararlar vermeyin

Ergenlik çağı gelişimin en hızlı yaşandığı dönemdir. Bu döneme adım atan çocuğunuz için yeni bir yatak seçerken anlık duruma göre karar vermemeniz büyük önem taşıyor. Bugün çocuğunuzun boyuna ve kilosuna uygun gözüken bir yatak, çok kısa süre içinde ona küçük gelebilir ve rahatsız bir hal alabilir. Uzun süreli kullanım sağlamak adına çocuğunuzun oda ölçülerinin izin verdiği oranda büyük bir yatak tercih etmeniz çok daha doğru olacaktır. Yine gelişim döneminde ortaya çıkabilecek alerjiler gibi sorunları en aza indirmek adına antialerjik ve ergonomik malzemelerden üretilmiş yataklar tercih etmeniz de önem taşıyor.

Çetmen Greengy Genç Odası

Çalışma alanı ortaya çıkartmayı ihmal etmeyin

Çocuğunuzun derslerinin yoğunlaşacağı ve sınav stresinin de en üst seviyeye ulaşacağı gençlik çağında kullanacağı genç odasında, ona bir çalışma alanı ortaya çıkartmayı ihmal etmeyin. Hem teknolojik cihazları barındırabilecek hem de ders çalışmak için alan ortaya çıkartacak bir çalışma masası seçmek başlangıç için doğru bir nokta olacaktır. Masa başında uzun saatler çalışmayı destekleyecek ergonomik bir masa sandalyesi ile bu alanı tamamlayarak, stresli saatlerde çocuğunuzun rahat bir çalışma ortamına sahip olmasını garantileyebilirsiniz.

Çetmen Norte Çalışma Masası

Daha fazla kitaba yer açın

Gençlik çağı kültürel gelişim için en doğru zaman dilimi. İlgi alanına göre kitaplar okuyarak bu dönemde geleceğine yatırım yapacak çocuğunuza, en değerli hazine olan kitaplarını düzenli bir şekilde saklayabilmesi için kullanışı bir kitaplık edinmelisiniz. İster duvara monte, ister ayaklı bir model tercih edin; önemli olan tek şey genç odasında kitaplara daha fazla yer açmanız.

Çetmen Norte Kitaplık

Değişen kıyafetler için fonksiyonel bir gardırop tercih edin

Elbette ki çocuğunuz büyürken kıyafetlerini uzun süre giymesi mümkün olmuyor. Çocukluk döneminde de yaşanan bu sıkıntı, gençliğe adım atıldıktan sonra daha da artıyor. Her sene elden geçirilecek gardırobun tüm bu sorunları ortadan kaldıracak fonksiyonelliğe sahip olması da bu dönemde daha büyük önem kazanıyor. Her türlü kıyafete uygun, çekmeceleri ve geniş bölmeleriyle size avantaj sağlayacak bir gardırop alarak bu sorunu çözüme kavuşturabilirsiniz.

Çetmen Greengy Genç Odası

dekorasyon önerileri genç odası