Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Yazı Keyifle Geçirmek İsteyenler için Bahçe Mobilyası

Yaz aylarıyla birlikte bahçe mobilyası balkonlarda, bahçelerde çoktan yerini aldı. Bahçe mobilyanız yoksa sakin olun, henüz geç kalmış sayılmazsınız. Uzanıp açık havada dinlenebileceğiniz, ailenizle veya arkadaşlarınızla keyifli vakit geçirebileceğiniz zamanlar çok yakında. Bahçeniz veya terasınız için oturma alanı oluşturmayı düşünüyor ama nasıl bir mobilya seçeceğinizi bilmiyorsanız, yazımızı dikkatle okumanızı öneriyoruz.

Fark ettiniz mi, her yaz bir önceki yazdan daha sıcak daha bunaltıcı geçiyor. Önceleri evinizin bir iki penceresini açtığınızda serinliyordunuz, daha sonra pencereler yeterli olmadı ve sahneye klimaları aldık. Tabi bir süre sonra onlar da temiz hava gibi etkili olmadı. Peki ya şimdi? Kendinizi dışarı atacak, dinlenecek yer arıyorsunuz değil mi? Gölge yerlerdeki çimler sanki dünyadaki en rahat, en konforlu yerler gibi görünüyor gözünüze. Küçük de olsa bir bahçeniz varsa çareniz size ve misafirlerinize konforlu, serin, keyifli zamanlar geçirme imkânı sunan bahçe mobilyaları olabilir. Bu kullanışlı mobilyaları seçerken bahçenize uygunluğuna, kolay temizlenebilmesine, yapımında kullanılan malzemeye ve dayanıklılığına dikkat etmeniz gerekiyor. Tabi ki güzel bir yaz geçirmek umuduyla alıp, bir süre sonra veda etmek istemezsiniz.

Bahçe Mobilyası Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Çetmen Sardunya Masa

Bahçenizde bir oturma alanı oluşturmak istiyorsanız öncelikle seçtiğiniz mobilyaların yapımında kullanılan malzemeye dikkat etmelisiniz. Bu konuda seçeneğiniz çok fazla; plastik, alüminyum, ahşap… Peki bunlar arasındaki seçimi neye göre yapacağız? Bahçe mobilyaları, açık alanda olacağından yağmur, kar, güneş ve tozdan etkilenmesi kaçınılmaz olacaktır. Bu nedenle bütün hava şartlarına dayanıklı bir set almanız gerekecek. Burada devreye alüminyumdan üretilmiş bahçe setleri giriyor. Alüminyum malzemeden yapılmış bahçe mobilyası hafif yapısıyla kolay yer değiştirebilme imkânı sunarken, hava olaylarından da neredeyse hiç etkilenmeyecektir. Buradan yola çıkarak kirlendiğinde çiçeklerinizi sularken bahçe setinizi de sulayabilirsiniz. Yani temizlik konusunda tek uğraştırıcı unsur varsa minderlerinin çıkarılabilir kılıflarını çamaşır makinesine atmak oluyor.

Bahçe mobilyası ararken seçeneklerden biri de ahşap malzemelerden yapılmış setler. Ahşap setler bahçenize güzellik katarken doğal bir görünüm de oluşturacaktır. Ahşap bahçe mobilyası, sürekli güneşten ve yağmurdan etkileneceği için özel temizlik ve bakım gerektirecektir. Ürünlerle beraber verilen özel bakım yağları uygun aralıklarla kullanılmazsa ahşabın kurumasına ve çatlamasına neden olabilir. Renk konusunda ise koyu renklerde ahşap bir set seçerseniz bir süre kullandıktan sonra güneşten etkilenerek renk solmaları yaşanması kaçınılmaz olacaktır. Bu nedenle huş, sedir, akağaç gibi açık renkli ağaçlardan yapılmış ürünleri tercih ederseniz zamanla oluşabilecek renk solmalarından kurtulabilirsiniz. Eğer bahçe mobilyası için ayırdığınız bütçe kısıtlı değilse gerçek teak ağacından yapılmış bir set tercih etmeniz daha uzun ömürlü ve konforlu bir kullanım sağlayacaktır. Ahşap bahçe setlerinin diğerlerine göre daha hantal olacağını da göz önünde bulundurmakta fayda var. Yerini değiştirmek ağırlığından dolayı çok kolay olmayacaktır. Dar bir bahçeniz veya balkonunuz varsa ve doğallıktan vazgeçmek istemiyorsanız Sardunya Masa gözdeniz olacak. Katlanabilir özelliğiyle gerektiğinde yerlerini kolayca değiştirebilecek ve renk tonuyla masa takımınızı solmaktan kurtarabileceksiniz.

Ahşap ve alüminyumdan farklı olarak sentetik rattan malzemeden üretilmiş bahçe mobilyaları hem hasır görünümüyle estetik açıdan hem de kullanım kolaylığıyla rağbet görüyor. Sentetik rattan plastikten üretildiği için zorlu hava koşullarına kolayca uyum sağlayacak, temizlik konusunda da sizi zorlamayacaktır. Köpüklü bir süngerle temizleyerek, bahçe keyfine kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Bu aşamada rattan malzemeden üretilmiş La Bella Masa Takımı ilginizi çekebilir. Doğal rattan üretilmiş bir takım almayı düşünürseniz senede en az bir kez bakım yapılması gerektiğini ve aşırı suya maruz kaldığında şişip zarar görebileceğini göz önünde bulundurmalısınız.

Eğer bütçeniz kısıtlıysa diğerlerinden daha az maliyetle plastik bir bahçe takımı da alabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken kaliteli plastikten üretilmiş ve koyu renklerde olması. Biliyorsunuz ki beyaz plastikler güneş ışığına maruz kaldığında sararıp kötü bir görünüm kazanabiliyor.

Bahçe Mobilyalarınızı Aksesuarlarla Tamamlayın!

Çetmen La Bella Bahçe Takımı

Seçtiğiniz mobilyanızın minderleri varsa şanslısınız. Rahatça uzanarak kuş sesleri eşliğinde dinlenme zevkinden mahrum kalmayacaksınız. Tabi ki bu aşamada süngerlerinin orta yumuşaklıkta ve gri olmasına dikkat etmelisiniz. Dış mekân mobilyalarında yaygın olarak gri sünger kullanılmasının sebebi çökme yapmaması ve dayanıklı olmasıdır. Minderlerinizin kılıfının ise su geçirmeyen, güneşten etkilenmeyen ve terletmeyen bir kumaştan yapılmış olmasına dikkat ederseniz daha uzun süreli ve konforlu kullanım elde edersiniz. Çıkarılıp takılabilen kılıflar kolayca temizlenebilecek ve farklı desenlerde kılıflarla değiştirilebilecektir.

Açık alanda olduğundan mobilyalarınızın yere değen kısımları çabuk deforme olabilir. Bunu önlemek için yere değen kısımlara farklı malzemelerden kılıflar yapabilir, mobilyalarınıza çocuğunuz gibi bakabilirsiniz.

Mobilyalarınızı konumlandırdığınız yere taş döşeyerek hoş bir görünüm sağlayabilir, aynı zamanda mobilyalarınızın ayakları inceyse toprağa batmasını engelleyebilirsiniz.

Bahçenizde sakince dinlenmek yerine daha eğlenceli vakit geçirmek istiyorsanız Bahçe için Şık ve Dayanıklı Salıncak Modelleri adlı yazımızı okuyabilir, farklı dekorasyon fikirleri için Çetmen Blog’u takip edebilirsiniz.

Bahçe dekorasyonu bahçe mobilyaları dekorasyon önerileri