Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

2020 Yılının Yeni Trendi: Doğal Dekorasyon

Dünyaca ünlü tasarımlar, gelişen teknolojik yenilikler, sosyal medya ve dönemsel ihtiyaçlar… Hayatımızın ne kadar hızlı değiştiğinin farkında mıyız? Zamana karşı yarışan günlük rutinlerimiz, sosyal aktivite türlerimiz, ihtiyaçlarımız hızla değişiyor. Zevklerimiz, beğenilerimiz bu zamana nasıl ayak uyduruyor?

Peki, ev dekorasyonu konusunda bu yılın öne çıkan trendi ne? Aslında cevabı bulmak için çok da düşünmeye gerek yok. Artan ahşap mobilya kullanımı, etnik desen modası, bolca bitki kullanımı… 2020 yılının dekorasyonunda geçtiğimiz yıl görmeye başladığımız doğaya dönüş hareketi, ev dekorasyon trendleri içinde doğal ve organik tüm detaylara kucak açıyor. Ev dekorasyon fikirleri içinde doğal ahşap, doğal taş, doğal renkler bir arada nasıl kullanılır? Yaşam alanlarımızın farklı köşeleri için farklı önerilerle dolu içeriğimizle yılın doğal dekorasyon trendi konusunu evinize uyarlayabilirsiniz.

Doğallığın İlk Adımı: Ahşap Kullanımı

ev-dekorasyonu-trendleri

Değişen ve gelişen ev dekorasyon trendler konusunda zamana her dönem meydan okuyan tek bir malzeme var: Ahşap. Ham ahşap, işlenmiş ahşap ya da cilalanmış seçenekler… Renkleri ve dokunuşları değişse de yaşam alanlarımızda hem uzun ömürlü oluşu hem de sıcacık görünümüyle ahşap malzemeler, mobilyalarla yeniden hayat buluyor. 2020’un da gözdesi!

Söz konusu sadece mobilyalar mı? Elbette hayır. Mobilya ve aksesuarlarda, zemin döşemelerinde ahşap parke tercihi, bu yılın doğal dekorasyon önerileri konusunda favori adımlarından biri. En çok kabul gören alternatifi ise açık renkli ve doğal ahşap desenli olanları… Aksesuarlarda da sıkça görmeye başladığımız 2020 yılının dekorasyon malzemesi ahşap tasarımlar, vazolar, aydınlatmalar, mumlar ve çerçeveler ile yılın trendini oluşturuyor.

Hangi Tür Ahşap Moda?

ahşap-modelleri
Ahşabın ön planda olduğu 2020 yılında ev dekorasyonuna ait detaylara inersek eğer, mat görünümlü, cilasız ya da incecik bir cila ile yumuşatılmış, orta koyulukta ve pürüzsüz alternatiflere rastlıyoruz. İskandinav etkisini sonuna kadar hissettiğimiz bu yılda tercih edilen koltuk ayaklarından tutun da mutfak dolaplarına varan geniş bir alanda özgürce ahşap kullanabilirsiniz.

Son yıllarda ön plana çıkan kütük masa ve kütük yan sehpa kullanımı, bu yıl da popüler ürünler arasında. Her biri form olarak birbirinden farklı bu mobilyalar ile çabasız ve rahat bir görünüm elde edebilir, kişisel verilere göre şekillenen doğal dekorasyon ürünleri ile bu modaya gönderme yapabilirsiniz.

2020 Yılının Doğal Renk Paleti

2020-renk-modasi

Ahşap kullanımının ardından hangi renkler ön planda sorusu geliyor akıllara. Bu yıl, bu konuda oldukça özgür ve kısıtlamalardan uzağız. Hemen her renkle uyum sağlayabilen ahşap alt yapısıyla birlikte küçük detaylara dikkat ederek büyük farklar ortaya çıkartmanız mümkün.

2020 dekorasyon trendleri ile ilgili olarak doğaya dönüş stilinden bahsederken favori renginin yeşil olduğunu tahmin etmek zor olmasa gerek. Özellikle “Adaçayı Yeşili” ismiyle anılan, yoğun ve doygun renk tonu başta olmak üzere zümrüt yeşili, mint yeşili gibi yeşilin hemen her tonu bu yıl makbul.

Ana rengi yeşil ile belirleyerek renk paletini tamamlamak için yumuşak bej ya da yavruağzı tonlarına yönelmek doğru olacak. Belki biraz daha eğlence katma niyetindeysek pastel pembe tonlarından yardım alabiliriz. Tabii ki bir de beyaz!

2020 Ev Dekorasyon Ürünleri İçinde Tekstil Trendlerine Yakın Bakış

tekstil-trendleri

Konumuz: Organik olan kumaşlar. Doğaya iyi davranan, insan sağlığına zararsız, yumuşak ve sürdürülebilir tüm tekstiller bu yılın konusu. Hasır halı ve püskül detayları, jüt tasarımlar, keten malzemeler, kadife döşemelik kumaş çeşitleri, organik kumaş örnekleri içinde en sık tercih edilenlerden.

Fon perdelerde keten kumaş tercih etmek, özellikle en doğal ve hafif buruşmuş haliyle, bu yılın anahtar stil kodlarından biri. Daha yazlık ve ferah hissi destekleyen bu görünüm, jüt halılar ve dev hasır sepetlerle yakın arkadaş gibiler. Desen tercihlerinde ise bu kumaş türleri için düşünülen tasarımlar, yeşil yapraklı bitkilerden yana oluyor. Etnik desene dair tüm diğer desenler ise mutlaka küçük bir köşede olmalı.

Görünümde Bütünlük Kuralı: Keskin Olmayan Her şey

dogal-dekorasyon

Ne demek istiyoruz? Koltuk takımları, orta sehpalar, halılar, üniteler… Aklınıza gelebilecek büyük ya da küçük ölçekli tüm dekorasyon elemanları için keskin köşeleri bir kenara bırakıyoruz, yumuşak formlardan yardım alıyoruz. Daha yuvarlak ve sivri olmaktan uzak köşeler, doğallık trendinin mütevazı duruşunu destekliyor.

Bu yuvarlak görünüme daha samimiyet katmak için ise parlak yüzeylerin iddialı duruşundan vazgeçmek daha doğru olacak. Mat yüzeyler aynı zamanda 60’lı yılların kaliteli retro etkisini de kucaklıyor. Retro neşesini de barındıran doğallık trendi için eski mobilyalarınıza şans verebilirsiniz.

Ahşabın Dışındaki Diğer Hangi Malzemeler Trend?

retro-dekorasyon

Doğallığın retro ile olan uyumundan bahsederken geçmişin ruhunu en iyi yansıtan tüm diğer malzemeler, bu stilin baş tacı. Doğal taş dokular, örneğin mutfak tezgahında harikalar ortaya çıkartacak. Mat siyah yüzeyler, özellikle banyolarda en belirgin trend detaylarından biri.

Mermer yüzeyler ise şıklık katması için salon ve yatak odalarına misafir ediliyor. Sehpalarda bazen parçalı olarak bazen tüm tasarımda uygulanabilen mermer malzeme, en doğal görünümüyle olmalı. Son adım olarak malzemeler dışında kalan ve başlı başına bir dekorasyon aracı olan yeşil bitkiler, bu stilin altın vuruşu niteliğinde. Elinizi korkak alıştırmadan her köşede irili ufaklı yeşil bitkileri kurgulayarak doğallık trendini yaşam alanınızda yaşatabilirsiniz. Negatif enerjiyi alıp götürmesi ise cabası.

Doğal doğal ahşap doğal dekorasyon yeşil