Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Enerjik ve Canlı: Bahar Dekorasyonu ile Renkleri Eve Taşıyın

Doğa uyanıyor! Evinizden çıkıp sokaklarda yürürken burnunuza gelen yeni çiçeklenmiş ağaçların mis kokuları, aylar sonra kavuştuğunuz ısıtan güneşin ışıkları ve hafifleyen bir ruh hali… Doğayla birlikte uyanan ruhunuzdan hareketle, yaşamınızın her köşesini yenilemek, elden geçirmek ve baştan ortaya çıkartmak enerjisi ile dolup taşmamak işten bile değil. Miskinlikten sıyrılıp bir şeyler yapma dürtünüzü hayata geçirmeye evinizden başlamaya ne dersiniz? Cevabınız evet ise sizi renklerin ilkbahara aşık dünyasına davet ediyoruz. Yapılacaklar listenizi doldurmanın zamanı geldi!

Mevsimler değişirken, ev dekorasyon fikirleri konusunda dekorasyon blogları sayfalarını gezerken bir dolu öneriyle karşılaşırsınız. Bu içerik de onlardan biri gibi görünüyor elbette. Bu bahar konumuz daha duygusal bir bakış açısıyla şekilleniyor: Bahar renkleri. Hangi mobilya hangi aksesuarla daha uygun üzerine konuşmak yerine renklerin ruhumuzu ısıtan, yaşam enerjimizi yükselten bilimsel etkileriyle yola çıkmaya karar verdik. Bahar başlangıçların ayıysa eğer, biz bu yıla hislerimizin ve kalbimizden geçenlerin peşinde başlamakta kararlıyız. Öyleyse, renklerin ev yaşam dünyasıyla birlikte ortaya çıkarttığı evinizde bahar hissine kapılmaya hazırlanın.

Bahara Özel Renklerle Dekorasyon Önerileri

renklere-gore-dekorasyon

Renklerin enerjisiyle yaşam alanlarınızın üzerinizde ortaya çıkarttığı hissi değiştirebilirsiniz. Nasıl mı? Kasvetli bir duvar rengi, koyu renkte perdeler… İlk bakışta size kendinizi nasıl hissettiriyor? Kışın sizi sarıp sarmalayan içe dönük etki, bahar geldiğinde yerini sosyalleşmeye, sevecenliğe ve neşeye bırakıyor. Bu duygular 2020 yılında sadece ilkbaharın değil tüm yılın ana teması üstelik: ‘Doğaya dönük ve sakinleşen mekanlar algısı.’

Bu doğal etki, ev dekorasyonundan uzun yıllar uzak kalamayacak gibi görünüyor. Baharın enerjisini arkanıza alarak dekorasyonun nasıl yeniden uyandığını görmek keyifli olacak, değil mi? Sakin, kalabalıktan uzak, sadece ihtiyaçlarınızla şekillenen yaşam alanları modası, renklerin de sınırlarını belirledi bile.

Başrolde doğada gördüğünüz tüm renkler, bu baharın doğru renkleri aslında. Koyusuyla açığıyla yeşiller, koyu ton haricindeki tüm toprak renkleri, pastel tonlar, açık tonlarda maviler…. Peki bu renkleri hangi bölüm ve köşelerde kullanmalı? Baharın ana konusu renk uyumudur olarak düşünebilirsiniz.

Living Coral Yani 2020 Yılının Rengiyle Yeni Renkler

dekorasyon-renk-onerileri.jpg2020 yılının rengi olan Living Coral, yani mercan renginin pembe karışımlı tonu, her ne kadar yaz mevsimiyle birlikte düşünülse de baharın yeşillenen renk paletiyle iyi bir ikili. Yeşilin mint tonlarının ön planda olduğu bir koltuk takımıyla mercan yastıklar favori köşenizi oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Bu mercan ve yeşil ikilisini mutfak tasarımlarında da uygulamak mümkün. Topraktan ilham alan renklerden vizon ile mutfak dolaplarını kurgularken diğer detaylar için mercan ve yeşil birlikteliğini kullanabilirsiniz. Örneğin mutfak sandalyeleri için yeşiller harika görünecek.

Perde değişimlerini yaparken daha hafif kumaşlara ve yumuşak dokulara geçiş yapabilirsiniz. Tüllerinizin çok açık tonlarda olması koşuluyla hangi renkte olduğunun pek bir önemi yok. Önemli olan fon perdeleriniz için düşündükleriniz… Doğal keten kumaşıyla fon perde kullanırken gül kurusunun pastel tonlarıyla yer alan alternatifini tercih edebilirsiniz. Hafif ve batik desenler, bu yılın yükselen trendlerinden bir diğeri.

Uçuşan Renkli Perdelerle Bahar Güneşi Evinize Girecek

bahar-dekorasyonu-icin-perde-onerileri

Perde modellerini yere kadar uzanan haliyle kurgulamalısınız. Toplanan ve farklı kesimlerde dikilen perdelerin modasının geçtiğini bilmekte yarar var. Doğallık trendi, perdelerin de olduğu gibi göründüğü sade bir çizgiyi işaret ediyor.

Ev dekorasyon önerileri içinde elbette evinizin açık alanlarını da düşünmelisiniz. Balkon süsleri, koltuk minderleri, aydınlatmalar… Güneşi karşılar gibi görünecek balkon ve teraslarınız için sarı, turuncu ve kırmızı tonları bir arada kullanabilirsiniz. Renkli yastıklar, irili ufaklı saksılar ve duvar süsleri bu renk skalası için en uygun bölümlerden.

Eğer eviniz aynı zamanda ya da zaman zaman ofisiniz haline gelebiliyorsa bahar renklerinin en pastel haliyle işe başlayabilirsiniz. Evin genelinde de bahara özel uygulayacağınız açık renk ahşap tercihi, çalışma odaları için de harika bir öneri. Hardal sarısının açık tonlardaki görünümüyle boyalı duvarların yarısı el çizimiyle şekillenmiş görünümüyle tercih edeceğiniz duvar kağıtlarıyla birlikte kullanılabilir. Pastel ve mat maviler, sandalyeleriniz ve masaüstü aksesuarlarınız için akılcı bir çözüm önerisi.

ilkbahar