Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Antre Dekorasyonunun Olmazsa Olmazları

Evden çıkarken sizi uğurlayan, günün sonunda evinize kavuştuğunuzda sizi karşılayan antreler, son yılların dikkat çekici yaşam alanlarından biri. En huzurlu alanınız olan evinizin bu ilk alan görünümü, tüm enerjinizi değiştirecek güçte olsa, nasıl olur? Giriş dekorasyonunda ön plana çıkan stiller, en az evin diğer köşeleri kadar ilgiyi hakediyor. O zaman antrelerinize sevimli ve sıcacık bir görünüm kazandırmak için kolları sıvayın!

Giriş holüne atfedilen dekorasyon ögeleri, aksesuarlar ve mobilyalar, farklı bakış açıları ve atmosferlerle birlikte düşünüldüğünde eviniz için akılcı bir karşılama alanına dönüşmüş antre dekorasyonu konusunu gündeme getiriyor. Hal böyle olunca akıllara antre düzenleme ve koridor dekorasyonu gibi konularda neler yapabiliriz sorusu geliyor.

Antre dekoru üzerinde düşünürken yapmanız gereken ilk iş, nasıl bir alana hükmedeceğinizi belirlemek. Köşeli ve L formlu kıvrılan uzun bir koridorunuz mu var? Ya da kare bir antre alanına mı sahipsiniz? Alanınızın ölçeğini hesaplarken yaşam alanı olarak kurgulayabileceğiniz köşeleri belirleyerek planlı bir şekilde ilerleyebilirsiniz.

Ev Giriş Dekorasyonu İçin Vazgeçilmez Detaylar Nelerdir?

ev-giris-dekorasyonu

Dresuar: Ev dekorasyonu ile ilgili olarak antre mobilyaları konusunda bir karşılama masası görevi görecek dresuar kullanmak, son zamanlarda oldukça popüler. Üzerine farklı ev aksesuarları ekleyerek küçük bir sergi alanı olarak da düşünebilirsiniz. Çekmeceli modelleriyle anahtar gibi dağınıklıklara çözüm üretmiş de olacaksınız.

Dekoratif Raf: Eğer dresuar için yeterli alana sahip değilseniz masa hizasında monte edeceğiniz duvar raflarını, başka bir karşılama masası olarak düşünebilirsiniz. Farklı çerçeve ya da koleksiyon parçalarınız için de eğlenceli bir köşe ortaya çıkartmış olacaksınız.

Gömme Dolap: Mimari değişikliklere açıksanız antreniz için güçlü ve kullanışlı dekorasyon fikirleri ortamın tüm enerjisini değiştirebilir. Antrelerinizi dolaplarla kurgulayarak kiler, hobi gereçleri ve vestiyer alanı gibi çoklu kullanımlara olanak sağlayabilirsiniz. Portmantolar her zaman hayat kurtarıcıdır.

antre-aynali-dolap

Puf veya Bank: Ayakkabılarınızı giyerken kullanacağınız ya da eve girişlerinizde çantanızı bırakacağınız puf ya da bank gibi tamamlayıcı ürünler, oturma odasında bulunan yaşam alanının devamı niteliğinde yumuşak bir geçiş sağlayacak. Artık ev dekorasyon ürünlerine dahil olan antre puf detayını evin hemen her köşesinde bolca kullanmak ise son yılların hol dekorasyonu ipuçlarından biri. Puf modelleriyle uyumlu kullanılan duvar aplikleri ise daha lokal bir etki oluşturacaktır.

Duvar Kağıdı: Antre renkleri, cesur ve eğlenceli yanınızı ortaya çıkarabilir. Fakat bir duvar boyasından çok daha fazlasına ihtiyacınız varsa evinizin giriş kapısıyla uyumlu renkte duvar kağıtlarından yararlanabilir ve aydınlatma elemanlarıyla bu renk geçişini destekleyebilirsiniz.

Aksesuar: Renk renk ve farklı boyutlarda vazolar, dekoratif kaseler ve kokulu mumlar kullanarak antre aksesuarları seçeneklerini genişletebilirsiniz. Son yılların antre tasarımları içinde özellikle bolca ve birbirinden farklı formlarda vazolar kullanmak oldukça popüler.

modern-ev-girisi

Ayna: Antre aynaları, yaşam alanları içinde her zaman küçük ölçekli olan antreleri çok daha ferah göstermek için kullanılan çok eski bir yöntem. Koridor aynası yerine artık irili ufaklı dekoratif ayna alternatiflerini duvar üzerinde kullanmak favori antre detaylarından biri. Duvar aynası kullanımı için ise koridor dolapları üzerine yapıştırılan aynalar tercih edebilirsiniz. Antrede klasik boy aynalarının yerini alan ve oksitli özelliği olan ayna modeli, yeni boy aynası seçeneklerinden.

Zemin Döşemesi: Daha çok retro görünümlü tercih edilen karolar, hareketli bir etki sağlayarak antre alanlarınızı daha eğlenceli hale getirebiliyor. Fakat küçük bir antre alanına sahipseniz tavandan yere kadar uygulayacağınız farklı çerçeveleriyle duvar aynası modelleri, zemindeki etkiyi daha geniş bir alana yayarak ferahlık sağlayacaktır.

Halı: Mümkün olduğunca ince ve küçük kilimler kullanmak antrelere çok yakışıyor. Antre halıları içinde renk olarak birbiriyle uyumlu farklı ve küçük kilimleri bir arada kullanmak ise trend ipuçlarından.

ev-antre

Aydınlatma: Dresuar üzerine abajur kullanmak loş ve romantik bir giriş ortaya çıkartmanız için yeterli olacaktır. Duvar aplikleri ise duvar tabloları tercih ediyorsanız olmazsa olmazlarınız arasına girecek. Bir galeri dinginliğinde yumuşak bir geçiş yapmanıza olanak tanıyacak.

Ayakkabı Dolabı: Bir vestiyer için yeteri kadar alanınız yoksa antreler için tasarlanmış dar bir derinliğe sahip ayakkabı dolapları şifonyer görünümüyle yaşam alanı etkisini güçlü kılar. Duvara monte bu ayakkabılıkların bulunduğu duvarın üzerini eğlenceli duvar askılıklarıyla renklendirerek hasır şapkalarla ortaya çıkartıcı kılabilirsiniz.

Sepet: Geniş bir alan gerektiren portmantolar yerine irili ufaklı ve kapaklı seçenekleriyle hasır sepetler kullanmak, misafir terlikleri için hoş ve düzenli bir alternatif.

dekorasyon fikirleri