Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Koltuk Takımı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kersey’in yaşam alanlarımızla ilgili bir cümlesi her şeyi özetliyor: “Bir insanın evi, kişiliğinin ve dünya görüşünün aynası.” Eğlendiğimiz, dinlendiğimiz ya da düşüncelere daldığımız yaşam alanlarımız, her haliyle bize iyi gelmeli. Bu düşünceyle yola çıkarak mobilyasından aksesuarına en rahatını, en güzelini ve bize kendimizi en iyi hissettirenini bulmanın peşinde koşuyoruz. Koltuk takımları, berjerler, puflar gibi oturma elemanlarını da bu hislerle seçiyor olmamız da çok doğal, değil mi?

Yorgun bir iş gününün ardından hayalini kurduğunuz ya da miskin bir pazar günü için en yakınınız olacak koltuklarınız, elbette yaşam alanlarınızın olmazsa olmazı. Oturma odalarınızda, yatak odalarınızda, teraslarınızda ya da hobi odalarınızda… Ev içinde huzur veren her köşeye baktığımızda aklımıza bir koltuk ya da berjerin oraya çok yakışacağı geliyorsa eğer, satın alırken bunca düşünmemiz de çok doğal. Koltuk takımları bu kadar hayatımızın içindeyken, yeni bir oturma grubu satın alma düşüncesindeyseniz, bu yazımızdaki önerilerimize birlikte göz atmaya ne dersiniz?

Hangi Alan İçin Hangi Koltuk?

Koltuk satın alırken ilk adımınız nasıl bir alan için koltuk seçimi yapacağınızı iyi tespit etmek olmalı. Örneğin kanepe takımı için düşündüğünüz oturma odası küçük ölçekli ise tercihiniz L koltuk yönünde olabilir. Şimdilerde geniş salonların da vazgeçilmezi olan L koltuk seçenekleri, daha konforlu ve kullanışlı bir kullanım alanı sunar.

Kanepe tercihinizi köşe takımları yönünde yapacaksanız, dikkat etmeniz gereken bir diğer detay ise modüler ve ayrı ayrı konumlandırılabilen bir yapısının olması. Bu özellik, hem değişiklik yapmanıza hem de farklı ihtiyaçlara göre yeniden şekillendirebilmenize olanak sağlar.

Küçük Odalar İçin Nasıl Koltuklar Seçmeliyiz?

küçük odalar için koltuk takımı

İstediğiniz koltuğu küçük ölçekli bir alan için kullanacaksanız yastık ve koltuk renklerinin tek bir renk seçeneğinde olmasına dikkat etmelisiniz. Desen tercihinden uzak durarak, olabildiğince açık renkler tercih etmelisiniz.

Kanepe alırken kişisel ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmak hayati bir önem taşıyor. Örneğin kalabalık bir aileyseniz büyük bir köşe takımı ya da geniş oturma alanlı kanepeleri tercih etmelisiniz. Ne kadar alana ihtiyacınız olduğunu belirlemiş olmalısınız.

Koltuk seçiminizi, kullanacağınız alana göre değişen kumaşın özellikleriyle birlikte düşünmelisiniz. Uzun ömürlü, kolay temizlenebilir fiber kumaş, keten kumaş, viskon kumaş ve koton kumaş gibi koltuk kumaşı seçenekleri, oturma odaları için ideal. Salon takımları için düşündüğünüz döşemelik kumaş alternatifleri ise keten, koton ve kadifeden yana olabilir.

Koltuk Takımlarınızda Rahatlığın Formülü Kaliteli Süngerler

rahat koltuk takımı

*Evinizde bebeğiniz ya da evcil hayvanınız varsa kumaş seçeneklerini bu doğrultuda inceleyebilirsiniz. Örneğin suni deri malzemeler, koltuk kaplamalarında kolay yıpranan ve zor temizlenen sağlıksız sonuçlar doğuruyor.

*Salon takımı seçimlerinizde üretilen koltuk özellikleri konusunda bilinçli olmalısınız. Köşe koltuk ya da koltuk takımı seçerken garanti koşullarını incelemelisiniz. Garanti, kumaşı mı yoksa iskeleti mi kapsıyor, öğrenmekte yarar var.

*Chester koltuk tercih ederken mümkün olduğunca sert minder kullanımına dikkat etmelisiniz. Yumuşak olmayan minder kullanımı uzun vadede omurga rahatsızlıklarına yol açabilir. Düğme dikimlerinin de sağlam ve güvenli konumlandırılmış olması önemli.

*Sünger seçimlerinde ağırlığına göre artan kalite, ürünün uzun ömürlü olmasını da sağlıyor. Yastık dolgularında yer alan sünger kullanımında da bu tokluk hissini veren alternatifleri tercih etmek, formu daha geç deforme olan koltuklar satın almanızı sağlar, böylece uzun yıllar sizinle demektir.

Peki, Koltuk İskeletlerinde Hangi Ağaçlar Daha Kaliteli?

koltuk takımı ağacı

*Eğer açık renk koltuklar tercih edecekseniz yastıkları fermuarlı, oturma alanları çıkarılıp yıkanabilir özellikli olanlarını tercih etmelisiniz. Bu, özellikle bebekli ve evcil hayvanlı evler için hayat kurtarıcı.

*Oturma gruplarınızın belli bölümlerinde ahşap malzemeler varsa parlak görünümler yerine mat veya ipek mat boyalarla tamamlanmış özellikte olmasına dikkat etmelisiniz. Bu detay, çizilmelere ve lekelere karşı işinizi kolaylaştıracak.

En Popüler Koltuk Trendleri Hangileri?

koltuk takımı trendleri

*İskelet yapımında çift çivili üretilmiş olması iyi bir özelliktir. Vidalarla desteklenmiş bir koltuk takımı, size çok daha az sorun çıkaracaktır.

*Kullanım şekliniz, koltuk tercihinizi belirler. Örneğin dinlenmenize düşkün biriyseniz köşe koltuklarda oturma bölümleri geniş olmalı, puf içermeli ve sırt bölümü alçak olmalı. Televizyon koltuğu şeklinde de kullanabileceğiniz bu formu, yan sehpalar ile desteklemek oldukça akıllıca.

*Koltuk alternatiflerinde desen seçimleri, her zaman odanın genel havasıyla birlikte düşünülmeli. Az aksesuar, sade duvar ve geniş alan tercihli alanlarda desenli koltuk seçenekleri konusunda özgür düşünebilirsiniz. Tek renk koltuklarda ise renkli yastık ve yumuşacık koltuk şalları, her daim değişikliğe gitmenize olanak sağlayacak.

*Günümüzde yaygınlaşan köşe koltuk trendi, yine de oturma gruplarının pabucunu dama atmış değil. Berjer kullanımına alternatif olarak sallanan sandalye tercihleri yapılırken, anahtar adım takım algısını bozmak üzerine. Farklı renk ve formlarda kendi oturma grubunuzu kendiniz kombinleyebilirsiniz.

oturma odası salon takımı