Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Doğru Kumaş Seçimi İle Uzun Ömürlü Koltuklar

Hayatta en huzurlu olduğumuz yer evimizdir. Özellikle evin en sık uğranan köşelerinde, oturma odaları veya salonda vaktimizi geçiririz. Bu sebeple koltuk seçimi oldukça önemlidir. Koltuk takımının kullanışlı olması, sağlamlığı, boyutları, rengi, deseni, ergonomisi, kumaşın özellikleri ve fiyatı mobilya mağazalarından talep edilen en önemli özelliklerdir. Ancak koltuğun modeli rahatlık sağlarken, kumaşın yapısı özellikli olmalı temizlikte kolaylık sağlamalıdır. Koltuk seçimi kadar önemli bir ayrıntıdır doğru kumaş seçimi. Koltuk kumaşı seçiminde ilk tercihi kolay yanmayan, terletmeyen, lekeyi çabuk bırakan, kolay temizlenebilen kumaş türleri almalıdır.

Koltuk Takımlarında Kumaş Seçiminin Önemi

Çocuklu ailelerin en büyük sıkıntısı, koltuk takımlarının üzerindeki minik afacanlara ait sanatsal çizimlerdir. Bu çizimlere bir de sakarlık eklenince koltuk bakımı oldukça zorlaşır ve koltuklar zedelenir. Özellikle çocuklu ailelerin koltuk seçiminde dikkat etmeleri gereken en önemli unsur, kumaşın yapısıdır. Kumaşın lekeyi içine hapsedip hapsetmemesi, kolay temizlenmesi gibi özellikler koltuklarda öncelik sebebi olmalıdır. Ayrıca temizlenmesi en kolay dayanıklı kumaşlardan olan sık dokumalı kumaşlar tercih edilmelidir.

Dayanıklılık deyince akla ilk gelen deri koltuklar ise pahada ağır geldiğinden yerini suni derilere bırakır. Fakat bu tür döşemeleri; dört mevsim kullanım açısından uygun olmamasının yanında yırtılma, yıpranma ihtimali çok yüksek olan türler olduğu için tercih etmemekte fayda vardır. Saten koltuk kumaşları bu anlamda temizlik adına en zor kumaşlar arasında yer almaktadır.

İşin aslı sözün özü ise; salonda kadife, şönil, tüvit, goblen, teflonlu kumaşlar, oturma odasında ise keten, sentetik viskon, koton kumaşlar en idealidir. Şimdi doğru kumaş seçiminde favori seçenekler arasında yer alan belli başlı kumaşları inceleyelim.

En Popüler Tercih: A Plus Silinebilir Kumaş

Ürününüz silinebilir kumaş mı? Mobilya firmalarında en sık karşılaşılan sorudur. Özellikle kadınların merak ettiği bir konudur, temizlik. Evin gün içinde en çok kullanılan eşyası olmasına rağmen sık değiştirme olanağına sahip olmayan koltuklar, zamanla en fazla yıpranmaya ve kirlenmeye mahkum olmasından ötürü en iyi şekilde tercih edilmelidir. A Plus silinebilir kumaşlar, nanoteknoloji ile üretilir ve uzun süre dayanıklılık gösteren bir yapıya sahiptir. Bu sebeple koltuk kumaşı seçerken A Plus silinebilir kumaşlar ilk sırada gelir.

Her Mevsime Özel Kullanım İmkânı: Keten

Isı ve ses yalıtım malzemesi olarak da kullanılabilen doğal bir elyaf malzemesi olan keten oldukça dayanıklıdır. Solmayan rengi, toz tutmayan, tüylenmeyen ve terletmeyen yapısı ile her mevsim evin havasını değiştirecek bir etkiye sahiptir. Tüm kumaş türlerinin en dayanıklısı olan keten, ayrıca koltuk takımlarında kalite hissini en üst seviyeye çıkarır. Yaz kış kullanımına uygunluğu uzun ömürlü olması gibi birçok önemli özelliği ile keten kumaşların modası geçmeyecek ve her zaman yaşamaya devam edecektir.

Anlatılmaz Hissedilir: Kadife & Baby Face

Koltuk alırken en çok kararımızı etkileyen; şıklığı, rengi ve dokusudur. Hisleriyle yaşayan duygusal bir millet olmamız da dokulara verdiğimiz önemi fazlasıyla tetikler. Narin yapısının aksine son derece dayanıklı bir kumaş olan kadife, renklere kattığı asalet ile en popüler tercihler arasındadır. Kumaşın ruhunu ortaya çıkaran kadife koltuklar, eve ayrıca ihtişam katar. Bir diğer hassas yapıya sahip kumaş ise baby face kumaşlardır. Mikroteknoloji kullanılarak üretilen yumuşak özellikli bu kumaşa sahip koltuklar hem odanın enerjini değiştirir hem de çabuk yıpranmaz.

İster mobilyalarınızı yenileyin isterseniz kumaşlarını değiştirin ama kumaş seçiminde mutlaka iyi araştırma yapıp ürünlerin kullanım kılavuzunu inceleyin. Ya da yetkili mobilya mağazalarından bilgi isteyin.

ilham veren fikirler kumaş seçimleri