Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

EVİN SAHNESİ: TV ÜNİTESİ

Ev dekorasyonunun yeni tamamlayıcılarından olan TV üniteleri evlerin artık vazgeçilmez bir parçası oldu. Evlerimizi televizyonlara göre dekore etmeye başladığımız zamanlardan itibaren TV üniteleri de hayatımızda büyük yer kaplamaya başladı. Bu şekilde dekorasyonun belirleyicilerinden biri haline geldi. Hemen hemen her evde kullanılan üniteler, hem modern hem de klasik tarzınızın tamamlayıcısı.

TV üniteleri evlerimizde televizyonları yerleştirmek, televizyon aksesuarlarını toparlamak ve şık bir dekoratif araç olarak, çoğunlukla evimizin salonu ve oturma odasında 32” 40” 42” ölçülerinde kullanılmaktadır… TV ünitelerini iki farklı şekilde evinizde konumlandırabilirsiniz, evinizin stiline ve formuna uygun olarak duvara monte edebilir veya sehpalı bir model tercih edebilirsiniz.

LED televizyonların sıklıkla kullanılmaya başlanmasından itibaren TV üniteleri evlerimizin vazgeçilmez parçası olmuştur. Zarif, şık ve modern bir forma sahip olan TV üniteleri, evinizde yeni bir yaşam alanı kurmanızı sağlayacak.

Doğru TV Ünitesi Seçimi

TV ünitesi alırken öncelikle televizyonunuzun sonra da üniteyi değerlendirmeyi düşündüğünüz alanın ölçülerini almanız gerekiyor. Alternatif olarak düşündüğünüz alanların da ölçüsünü almanız sonrasında yerini değiştirmeyi düşündüğünüz TV üniteniz için önem teşkil edebilir. TV ünitelerinin görsel açıdan göz zevkinize uyması yanı sıra fonksiyonel olması da gerekir. Çok çekmeceli ve çok dolaplı üniteleri depolama alanı olarak kullanmak evinizdeki dağınıklığa çözüm üretebilir. Receiver, hoparlör, DVD player, oyun konsollarını saklamanız için yeni bir alan ortaya çıkartır.

TV ünitelerinin ayrıca mobilyalarınız ya da evinizin dekorasyonuyla bir ahenk içinde olmasına özen gösterilmelidir. Mobilyalarınızın rengine, dokusuna ve formuna uygun olması evinizin stilini tamamlar. Ayrıca evinizdeki duvarı kullanarak alandan tasarruf sağlarsınız. Temizlik talimatlarına kullanım kolaylığı açısından dikkat etmelisiniz. Fiyat kalite ve performans açısından cebinize uygun en kaliteli ürünleri bulmalısınız.

Sonuç olarak evinize yeni bir TV ünitesi alırken önce televizyonunuzun boyutlarına sonra evinizin alanına; mobilyalarınızın renk, doku, çizgi, tarz açısından uyumuna ve malzeme kalitesine dikkat etmeniz çok büyük önem taşıyor.

Her Tarz ile Uyumlu TV Üniteleri

Eviniz vintage, kır evi ya da etnik tarzda ise televizyonu dolap içine yerleştirerek doğallığını bozmadan stilize edebilirsiniz. Pop ya da minimal tarzda kullanacağınız TV üniteleri de stilinize aykırı kaçmaz. Köşeli ve düz hatlı mobilyalarınız için sade, yuvarlak formlu mobilyalarınız için klasik modelde TV üniteleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca TV ünitelerinizi doğrudan ışık alan duvarlara koymak yerine, daha az ışık gören alanlarda tercih edebilirsiniz. Oturma alanlarınızı bu ünitelere göre dekore etmek hem daha şık duracaktır hem de konforunuzu artıracaktır. TV ünitelerinin arkasını farklı renk boyama, taş döşeme ya da duvar kağıdı kaplama yaparak televizyonun boyutuna uygun şık bir görüntü oluşturursunuz. Televizyon izleme keyfini doyasıya çıkarırsınız.

dekorasyon önerileri tv ünitesi