Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Hemen Uygulamak İsteyeceğiniz Salon Dekorasyon Fikirleri

Salon için “evin kalbi” desek, doğru olur. Evi tüm üyelerinin bir araya geldiği, keyifli zaman geçirdiği, günlük deneyimlerini paylaştığı ve yeni anılar ortaya çıkarttığı bir yerdir salon. Aynı zamanda evin vitrini de! Misafirlerin ağırlandığı, evde yaşayanlar hakkında ilk izlenimlerin elde edildiği mekandır.

Pek çoğumuz evdeki vakti salonda geçiriyoruz. İşten geldikten sonra kendimizi salondaki kanepeye atıyoruz, yemeklerimizi salon ile bütünleşmiş olan yemek odasında yiyoruz, ailemizle salonda bir araya geliyoruz. Salon dekorasyon fikirleri bu noktada büyük önem kazanıyor. Mekânda yapılan ufak bir değişiklik, ortamın ruhunu yenileyebiliyor. Sizler için uygulanabilir ve pratik salon dekorasyon fikirleri derledik! Bu keyifli ipuçlarını takip ederek salonunuzu yenileyebilirsiniz.

Hepimize Biraz Renk Gerek!

Eskiden salon, evlerin müzesi gibiydi. Misafir gelmeden açılmaz, sürekli temizlenmesine rağmen içinde kimse oturmazdı. Günümüzde evler küçüldü, salonlar kullanılan mekanlar haline geldi. Ancak hala derinlerde bir yerlerde annemizin “Salonu dağıtma!” dediğini duyuyoruz sanki. Bu nedenle de salonları klasik döşemek gibi bir içgüdümüz var. Oysa salona renk çok yakışır!

Salon dekorasyon fikirleri arasında ilk önerimiz, renk kullanımına dair. Renkleri tekstil ürünlerinde ya da duvar renklerinde kullanmak epey yaygın bir durum. Peki, bizzat mobilyanın kendisine kullanmaya ne dersiniz? Denemeye minik sehpalarla başlayın. Çetmen Mobilya’nın tamamlayıcı ürünler arasında yer alan Leon Orta Sehpa, Leon Zigon Sehpa ve Art Zigon Sehpa tasarımları, renkli mobilya kullanıma harika örnekler oluşturuyor. Bu şekilde klasik görünümden ödün vermeden salonunuza renk katabilirsiniz.

Loan Orta Sehpa

Salonunuzda Işık Oyunları

Salon dekorasyon fikirleri söz konusu olduğunda, ışık akla gelen son nokta… Genelde salonun iç mimarı tasarımı yapılırken kullanılan ışık tasarımına sadık kalıyoruz, ki bu da çoğu zaman tavandan sarkan bir aplikten ibaret! Oysa ışık konusunda oldukça ortaya çıkartıcı olabilirsiniz.

Işık kaynağının direkt olmaması ilk önerimiz olacaktır. Direkt ışık gözleri yorarak salonda geçirdiğiniz zamanın kalitesini düşürecektir. Bunun yanı sıra tavan aplikleri yerine masa lambaları kullanarak işinin daha yumuşak olarak ve farklı açılardan gelmesini sağlayabilirsiniz. Son olarak, günümüzün ışık trendi LED lambalardan yararlanabilirsiniz. Çetmen Mobilya’nın Natura TV Ünitesi, LED lambalarla zenginleştirilmiş tasarımı sayesinde ortaya çıkartıcı bir ışık kullanımı ortaya koyuyor.

Renkler ve Dokular Bir Arada

Günümüzün en popüler salon dekorasyon fikirleri arasında, farklı renk ve dokular kullanmak da yer alıyor. Tek tek düşündüğünüzde uyumsuz gibi bir izlenim veren bu farklı materyaller, akıllıca bir araya getirildiğinde oldukça uyumlu bir ortam ortaya çıkartıyor. Salonda farklı renk ve dokulara bir araya getirmenin güzel örneklerinden bir tanesi, yastık kullanmaktan geçiyor!

Livrona Salon Takımı

Çetmen Livrona Salon Takımı bu fikrin güzel örneklerinden. Bu salon takımında tatlı bir pembe tonu, yumuşak bir gri ile bir arada kullanılmıştır. Tamamlayıcı bir unsur olarak da beyaz üzerine pembe çiçeklerin kullanıldığı bir kumaş tercih edilmiştir. Bu tercihler, salon takımının yastıklarında da karşımıza çıkıyor. Farklı renkler ve şekillerdeki yastıklar mekâna tamamlanmışlık hissi veriyor.

Joker Oyuncu: Puf Koltuk

Salon dekorasyon fikirleri seçimini yaparken, kullanışlılık faktörünü de dikkate almaya ne dersiniz? Seçeceğiniz dekoratif ürünler hem sık hem de kullanışlı olabilir. Özellikle minimal tasarımları tercih edenler veya salonunda mekân sıkıntısı çekenler için bu oldukça faydalı bir öneri olabilir. Size önerimiz, pufa bir şans vermeniz yönünde!

Klasik salon takımlarının vazgeçilmez unsurlarından biri olan puf koltuklar, geri döndü! Üstelik sadece retro tasarımlarda değil, aynı zamanda modern dizaynlarda da kendine yer buluyor. Çetmen Mobilya’nın Flavian Köşe Takımı, pufun modern kullanımına örnek oluşturuyor. Gri ve mavinin uyumuyla karşılaştığımız bu takımda, puf salonun tamamlayıcı unsuru haline gelmiş durumda. Bu şekilde kullanılan bir puf, orta sehpa görev görebilir. Kanepeye yaklaştırılarak ayaklarınızı uzatıp TV keyfi yapacağınız bir ortam ortaya çıkartabilir. Misafirleriniz geldiğinde, oturacak alternatif bir koltuk gibi kullanılabilir. Puf size birbirinden farklı kullanım alanları sunuyor!

Kahverenginin Elli Tonu

Dekorasyon trendleri arasında yaygın uygulamalardan bir tanesi de aynı rengin farklı tonlarına renk vermektir. Öncelikle size huzur veren ve evinizin genel tasarımına uygun bir renk seçin. Örnek vereceğimiz salon dekorasyon fikirleri için seçtiğimiz renk kahverengi olsun! Bu rengi seçtikten sonram uyumlu olacak tonlara karar verebilirsiniz. Burada size işinizi kolaylaştıracak bir fikir verebiliriz. Seçtiğiniz tona yakın bir köyü ton ve yine bu tona yakın bir açık ton seçin. Tercih yapmanızı kolaylaştıracaktır. Temel ve büyük parçaların renklerine karar verdikten sonra, kontrastı arttırmak için yastık ya da battaniye gibi daha küçük unsurlar kullanabilirsiniz. ortaya çıkarttığı yalın ve konforlu seçenek ile Çetmen Editta Salon Takımı, bu durumun güzel örneklerinden. Göz atmanızda fayda var!

dekorasyon önerileri salon dekorasyonu salon dekorasyonu fikirleri