Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Baharın Tadını Çıkarmak İsteyenlere Özel Kapalı Balkon Dekorasyonu

Güzel havanın tadını çıkarmak için en çok bulunduğumuz yerlerden biri balkonlar oluyor. Hem temiz hava almak hem de keyifli zaman geçirmek için kapalı balkon dekorasyonu trendlerini takip ederek, bu özel alanları çok daha şık ve konforlu hale getirmeye başladık. Her mevsim vazgeçilmezimiz olsa da özellikle bahar ve yaz sürecinde evin içerisinden çok burada zaman geçiriyoruz. Eğer şanslıysak ve büyük bir balkona sahipsek, misafirlerimizi ağırladığımız yer de burası oluyor. Bu durumda haliyle balkon dekorasyonu biraz daha önemli bir konu haline geliyor.

Peki hem iç açıcı hem de misafirler ağırlayabilecek kadar konforlu bir kapalı balkon dekorasyonu nasıl yapılır? Gelin bu sorunun cevabını birlikte bulalım:

Kapalı Balkon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Balkonlar özellikle büyükşehirlerde fazla eşyaların kalabalık yapmaması için kaldırıldığı, plastik masa ve sandalyeden ibaret bir ortamdı, ama bu algı birkaç yıl öncesinde kırıldı. Artık yeni yapılarda oldukça geniş ve kullanışlı balkonlar tasarlandığı için, kullanım şekli de değişiyor. Bir oturma odası için dekore edilebilen kapalı balkonlar, her mevsim ailecek zaman geçirilen yerlerden biri oluyor. Kahvaltı yapılan, rahat rahat TV izlenen, misafir ağırlanan bu ortam en iyi şekilde nasıl dekore edilebilir?

Konforlu masa takımı tercih edin.

Balkonda zaman geçirmenin en keyifli şeylerinden biri, burada yemek yiyebilmek oluyor. Bahar sabahlarında yapılan kahvaltılar, yaz akşamlarında yenen yemekler, öğleden sonra üçte içilen çaylar… Yaşantımız içerisinde belki de en keyifli anlarımız olan bu anları en iyi şekilde geçirebilmek için masa seçiminde de özenli olmak gerekiyor. Burası için kullanışlı bir masa takımı seçmek gerekli, ancak bizim önerimiz mutfak için kullanabileceğiniz bir takım tercih etmeniz. Böyle olduğunda balkonu kullanmak istemediğiniz zamanlarda mutfağın içerisine alarak bu takımı orada da kullanabilirsiniz.

Nordika Mutfak Masası

Kapalı balkon dekorasyonu için mutfak masası seçimi yaparken, masanın konforu kadar tasarımına da dikkat etmek gerek. Buranın doğal ve huzurlu bir atmosfere sahip olmasını düşündüğümüz için, masa seçiminde önerimiz ahşap görünümüne sahip, açık renkli bir model olacak. Dikdörtgen yerine oval bir seçim yaparsanız balkona daha çok yakışacaktır. Masa ve sandalyelerin uyumu da burada önemli bir detay. Balkonda hem konfor sağlayacak hem de ortama uygun stillerde olmaları gerekir. Hem mutfak hem de balkonda kullanabileceğiniz bir yemek masası olduğu için Nordika mutfak takımı görmeniz gereken seçeneklerden biri. Takımda sandalye tasarımı da özel renkleri de beğeninizi kazanacaktır. Sandalyelerin metal olması balkonda kullanım açısından da elverişli olabilir. Sitemizde yer alan ‘Mutfak Masa Takımları’ kategorisi üzerinden diğer masa seçeneklerine de ulaşabilirsiniz.

Berjerli bir köşe…

Kapalı balkon dekorasyonunda en sevilen şeylerden biri de berjerli bir köşe oluşturmak. Eğer güzel bir manzaraya sahipseniz, bu mutlaka yapmanız gereken bir şey. Balkonun manzarayı gören köşesine iki berjer ve bir sehpa koymak harika bir görünüm ortaya çıkartacağı gibi, güzel manzara karşısında rahat rahat zaman geçirmenize izin verir. Burada yeni bir berjer almak yerine oturma odasında kullandığınız koltuk takımı berjerini kullanmak akıllıca olabilir. Eğer burası her mevsim kullanacağınız bir balkon olacaksa, bu durumda yeni bir berjer almanız doğru olacak.

Adonis Berjer

Balkon dekorasyonunda Adonis berjer ince yapılı formu ile iyi bir tercih olabiliyor. İki berjerin arasında kullanmak üzere Pera kare yan sehpa tercih edilebilir. Hem stili hem de rengi ile Adonis’e de uyum sağladığı için balkonda da dekorasyon bütünlüğü sağlayacaktır. Üstelik evin diğer alanlarında da rahatlıkla kullanılabilir. Kolay çizilmeyecek olan yüzeyi sayesinde balkonda kullanım için elverişli olan Pera sehpa gibi, diğer sehpa seçenekleri de değerlendirilebilir.

Perdeler…

Son dönemde bambu perde kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Trend hale gelen bu perdelere kapalı balkon dekorasyonu yaparken de yer verebilirsiniz. Doğal görünümüyle de ortama uyum sağlayacak olan bambu perdeler, mutfaklar için de ideal bir seçenek. Balkon camlarının ölçüsüne uygun şekillerde satın aldığınız bambu perdeleri burada keyifle kullanabilirsiniz.

Televizyon için en uygunu TV sehpası…

Kapalı balkon dekorasyonunda televizyon için de uygun bir yer bulmak gerekiyor. Genellikle burada tercih edilen şey uygun bir duvara monte edilmesini sağlamak oluyor. Ancak bunun yerine TV sehpası da kullanılabilir. Ünite kullanmak balkonda geniş alanın darlaşmasına neden olabileceği için, önerimiz daha minimal tasarımlara sahip olan TV sehpası seçeneklerini tercih etmek. Besta cam aparatlı sehpa bu konuda iyi bir alternatif olabilir. Görmenizde fayda var.

Balkon dekorasyonu hakkında siz de önerilerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

balkon dekorasyonu dekorasyon önerileri