Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Kullanışlı Bir Dekorasyon için Yataklı Köşe Koltuk Kullanımı

Yuvanızı daha kullanışlı ve cazip hale getirmeniz mümkün! Nasıl mı? Yataklı köşe koltuk takımları ile yapabileceğiniz kullanışlı dekorasyon stilleri için harika önerilerimiz var:

“Şimdi salonda koltuğa yaslanıp rahatça ayaklarımı uzatmak vardı…”

Bu cümle tanıdık geliyorsa, en çok ihtiyacınız olan şeyin konforlu bir koltuk takımı olduğunu söylemek mümkün. Günümüz şartlarında hemen hemen her koltuk takımının konforlu olduğu iddia edilir, ancak güzellik gibi konfor da göreceli bir kavramdır. Kimi arkasında sık sık yastıkların olduğu pofuduk koltuklarda rahat ederken, kimileri ayaklarını uzatabilmesine imkan veren fonksiyonel koltuklarda rahat eder. Yani herkes için mükemmel güzellikte ‘tek’ bir koltuk olmadığı gibi, herkes için mükemmel rahatlıkta ‘tek’ bir koltuk da yoktur. Ancak koltukta rahatlık söz konusu olduğunda bizlerin aklında belirlen ilk şey, köşe koltuk takımları olur.

Özellikle 25-34 yaş aralığındaki genç kesimin favorisi olan corner koltuk takımları, önceleri sadece küçük oturma odaları için tercih ediliyor ve çok da kullanışlı olduğu düşünülmüyordu. Bugün ise geliştirilen tasarımları sayesinde oldukça fonksiyonel özelliklere sahipler. Yatak olabilme özelliğinin bulunması ve sandıklı yapılara sahip olmaları salonda da tercih edilmelerine neden olurken, daha şık tasarımlara sahip olmaya başlamaları da bu konu üzerinde etili oluyor.

Yataklı Köşe Koltuk Modellerini Kullanmak Avantajlı mıdır?

Çocukken izlediğiniz Amerikan dizilerinin olmazsa olmazlarından biri de köşe takımlarıydı. Dağınık yastıkları ve üzerine atılan salaş battaniyesi ile film karelerinde gözlerinize takılan bu koltuklar, şimdi bizlerin de vazgeçilmezler listesinde yerini almaya başladı. Neden mi? Bu konuda birden fazla nedene sahibiz. Gelin bu nedenlere adım adım birlikte bakalım:

Yerden tasarruf etme şansı tanır.

Elimize bir mikrofon alıp sokak röportajlarına çıksak ve karşımıza çıkanlara neden köşe koltuk takımlarını kullandıklarını sorsak, çoğunluğunun vereceği cevap bu olurdu: Az yer kaplıyor… Küçük metrekareli bir eve sahip olmasanız bile, kendinize daha geniş kullanım alanları ortaya çıkartmak isteyebilirsiniz. Bu durumda tercihiniz yine köşe takımları olur. Ortamda yaşamın olacağı köşede konumlandıracağınız bu takımlar, parçalı koltuklara göre daha az yer kaplar, ama daha fazla kullanım alanı ortaya çıkartır.

Kullanışlıdır.

Yataklı köşe koltuk takımları, ev hanımlarından tam not almayı başarıyor. Özellikle küçük evlerde yatılı misafirlerini ağırlamak için bir misafir odasına sahip olamayanlar için ideal bir seçenek olarak görünüyor. İşlevsel özellikleri sayesinde yataklı köşe koltuk seçenekleri içerisinde en çok tercih edilenlerden biri de Çetmen imzalı Girona köşe takımı oluyor.

Girona Köşe Takımı

Girona köşe takımına dair bu özellikleri aklınızda tutun:
•Yatak olabilme özelliğine sahiptir. Bu sayede yatılı misafirlerinizi ağırlamak istediğiniz anlarda işinizi büyük ölçüde kolaylaştırır.
•Geniş bir iç hacimle sandık fonksiyonuna sahiptir.
•Yüksek ayaklı tasarımı sayesinde ev temizliği sırasında çekmeye gerek kalmadan altını temizlemek mümkün olacaktır.
•Silinebilir kumaş yapısı sayesinde oluşan lekelerin kolaylıkla temizlenebilmesine izin verir.
•Seyyar minder özelliği hem temizlik hem de kullanım esnasında özgürlük sunar.

Düzen getirir.

Yuvanızı daha düzenli hale getirmek istediğiniz anlarda da yataklı köşe koltuk modelleri tam anlamıyla bir kurtarıcı görevi üstlenir. Nereye koyacağınızı bilemediğiniz eşyalar için artık harika bir alana sahip olmanıza izin veren sandıkları sayesinde, ortamda kargaşaya neden olan her şeyi bu alana kaldırabilirsiniz. Kolay kullanımı nedeniyle tek elle açıp kapatabileceğiniz sandıklı köşe takımları, geniş hacme sahip olduğu için mevsim değişikliklerinde de kaldırmak istediğiniz eşyalar için uygun alanı ortaya çıkartacaktır.

Küçük alanlar için idealdir.

Küçük alanlarda konforlu bir ortam oluşturmak her zaman kolay olmaz. Burada istediğiniz salon takımı ile hayal ettiğiniz gibi bir görünüm ortaya çıkartmanız mümkün olmayabilir. Çünkü burada daha çok alanın ölçüsüne göre hareket etmeniz gerekir. Dolayısıyla seçimleriniz sınırlanır.

Ramos Köşe Takımı

Köşe takımları genellikle modüllere ayrılabildiği için her alanın boyutuna göre kullanım için elverişli yapılara sahiptir. Eğer küçük bir oturma odasında kullanacaksanız, Ramos köşe takımı bu konuda iyi bir seçenek olabilir. E1-TSE sertifikasına sahip olan Ramos köşe takımı, yatak olabilme özelliğine sahiptir ve sandık fonksiyonu sayesinde eşyalarınızı depolayabilmenize izin verir.

Dayanıklıdır.

Yataklı köşe koltuk modellerinin en bilinen özelliklerinden biri de dayanıklı yapıya sahip olmalarıdır. Dayanıklı malzemelerin tercih edildiği bu modeller, uzun süre yeni gibi kullanım için elverişlidir. Özellikle oturma odası gibi sürekli yaşamın ve hareketin olduğu bir ortamda eşyalar daha kısa sürede deforme olur. Bu nedenle uzun süre konforlu şekilde kullanabilmek için dayanıklı seçenekleri tercih etmek gerekir. Yataklı köşe koltuk modelleri bu konuda iyi birer seçenek olacaktır.

Yuvanızı daha modern, konforlu ve kullanışlı hale getirecek olan önerilere ‘Dekorasyon Önerileri’ kategorimizde yer alan yazılar üzerinden ulaşabilirsiniz.

dekorasyon önerileri Koltuk takımı köşe koltuk takımı