Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Salon Dekorasyonunda Renk Uyumu Nasıl Olmalıdır?

Her hafta sizler için ev dekorasyonuna dair yeni bir bilgiyi ele alıyoruz. Bu kez ise yazımızda salon dekorasyonunda renk uyumu konusunu incelemeye karar verdik. Biliyoruz, hemen herkesin kararsızlık yaşadığı konulardan biri de bu! Peki karar verme aşaması daha kolay hale getirilebilir mi? Neden olmasın?

Eğer 2020 yılı ev dekorasyon trendleri hakkında kesin bir şey söyleyecek olursak, rahatlıkla cesur bir renk yılı olduğunu söyleyebiliriz. Dünyaca ünlü markalar geçtiğimiz günlerde 2020 için yılın rengi olarak mor menekşeyi ilan etmişti. Hepimizin dramatik olarak nitelendirdiği bu renk, aslında doğru renklerle bir araya geldiğinde oldukça şık bir ortamın oluşmasına olanak sağlayabiliyor. Özellikle salonlar için ideal diyebiliriz. Tasarım uzmanlarının genel görüşü ise baskın ve derin doygun bir renk tonu olduğu için, ultraviyolenin küçük eşyalar için kullanılması. Yani mor bir koltuk takımı kullanmak yerine, mor yastıklar ya da puflara yer verebilirsiniz. Girona salon takımı gibi gri bir takım içerisinde mor bir berjere yer vermek de iyi bir fikir olabilir.

Mor ve Beyazla Salon Dekorasyonunda Renk Uyumu

Mor, en dinamik renklerden biri, ancak yeni ev dekorasyonu yapanlar için göz korkutucu bir renk. Behr boya firmasının renk ve tasarım uzmanı Rob Hellander, “Ultraviyole rengi doğru bir şekilde tasarlandığında bir alana güven ve özgünlük kazandıracak cesur bir seçenektir.” diyor. Aslında hiç de haksız sayılmaz. Bu rengin doğru bir şekilde nasıl kombinleneceği sorulduğunda ise ilk önerdikleri renk beyaz oluyor. Hepimizin sevdiği, ama ‘kir gösterir’ mantığı ile kullanmakta çekimser kaldığı beyaz…

Mor tonların yatıştırıcı olduğu düşünülür ve ortamda bulunanları daha sakin hissettirebilir. Ultraviyole rengi beyazla birlikte salon dekorasyonu için mükemmel bir seçimdir ve bu mekâna canlı bir atmosfer kazandırabilir. Salon dekorasyonunda moru kullanmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken ilk şey, nötr duvarlar olmalıdır. Yani mor menekşe rengini seviyor olabilirsiniz, ama bu duvarlarınızı bu renge boyayacağınız anlamına gelmez. Beyaz ya da çok açık gri bu konuda iyi bir seçim olacaktır. Beyaz duvarlar, beyaz mobilyalar, mor aksesuarlar, gri detaylar… Beyaz mobilyalar demişken, Milo yemek odasına mutlaka göz atın.

Milo Yemek Odası

Eğer moru duvar rengi olarak kullanma konusunda ısrarcıysanız, içerde zaman geçirme eğiliminin az olduğu alanlar için tercih edebilirsiniz. Mesela merdivenler ve koridorlar bu konuda iyi bir fikir olabilir.

İlginizi çekebilir: Feng Shui’ye Göre Koltuk Takımı Renkleri

Önce Hayal Edin, Sonra Alın!

Ev dekorasyonunda renk kullanımına dair bir kural yok. Elbette istediğiniz renkleri bir arada kullanmakta özgürsünüz. Mor gibi baskın bir rengin salonda daha görünür olmasını istiyorsanız, daha yaygın kullanabilirsiniz. Tüm odayı mora boyayacak kadar cesursanız, bu durumda odanın diğer alanlarında beyaz gibi nötr renkleri kullanmak zorundasınız. Yani hemen mor bir koltuk takımı almak, sonrasında uğraştırıcı bir dekorasyon çabasına neden olur. Bu sebeple önce nasıl görüneceğini hayal etmelisiniz. Henüz beğendiğimiz mobilyaların evimizde nasıl görüneceğini gösterebilecek akıllı bir uygulamaya sahip değiliz, ama zihnimizde bunu pekala yapabiliriz. Durmayın, hayal edin!

Çok fazla renk bir araya geldiğinde göz yoracağı gibi ortamın kalabalıklaşmasına neden olur. Bu sebeple mor ve beyaz ağırlıklı salon dekorasyonu yaparken, gri ve küçük detaylarda siyaha yer verebilirsiniz. Gri ve moru bir araya getiren koltuklar, beyaz duvarlar, beyaz mobilyalar, siyah bir halı, açık mor tonlarında perdeler ve aksesuarlar… İşte zihninizde bir şeyler canlandı bile!

Küçük bir öneri: Pablo Picasso’nun ‘Woman with Yellow Hair’ adını verdiği eserinin canvas tablosu bu ortama oldukça iyi uyum sağlayacaktır.

Salon dekorasyonu için tamamen ultraviyole rengi bir koltuk takımı seçimi yapmak, nötr duvar boyalı ve geniş mekanlar için uygun olabilir. Ancak daha küçük bir salona sahipseniz, mutlaka mor, beyaz ya da griyi bir araya getiren tasarımlara sahip koltuk modellerini tercih etmelisiniz. Mor modern ve gösterişli bir renk olduğu için, koltuğun stilinin de buna uygun olmasına özen göstermek gerekir. Bu konuda Jenna koltuk takımı iyi bir seçenek olabilir.

Jenna koltuk takımına dair aklınızda tutmanız gereken özellikler:
•Özel renk kartelası mevcut olduğu için mor gibi farklı renk seçenekleri kullanılabilir.
•Nubuk kumaşın kullanıldığı Jenna, silinebilir kumaş yapısına sahiptir ve kısa sürede müdahale edildiğinde suyu içerisine çekmez.
•Yüksek ayaklı tasarıma sahip olduğu için alt kısmı çekmeden kolaylıkla temizlenebilir.
•Ayak tasarımları ahşap görünümlü, ekstra güçlendirilmiş çift katmanlı PVC malzemeden üretilmiştir.
•Duvara sıfır makas sistemi ile yatak olabilme özelliğine sahiptir ve çekmeye gerek kalmadan kolaylıkla yatak formuna sokulabilir.
•Sandık kısmında 30 kilograma kadar ağırlık taşıyabilen Jenna, birçok eşyanızı kullanışlı bir şekilde içerisine yerleştirebilmenize olanak sağlar.
•Kapitone dikişli yapısı sayesinde kumaş potluğu oluşmadan çok daha şık görünmesi mümkün olacaktır.
•HR sünger tercih edildiği için ultra konforlu ve ergonomiktir.

Jenna Salon Takımı

Ürün sayfası üzerinden de Çetmen Jenna salon takımı hakkında detaylı bilgi edinme şansına sahip olabilirsiniz.

Uygun renkleri tercih ederek Jenna ile de mor ve beyazın bir araya getirildiği şık salon dekorasyonu gerçekleştirebilirsiniz. Salon dekorasyonunda renk uyumu için siz de önerilerinizi bizlerle paylaşabileceğinizi unutmayın!

dekorasyon önerileri salon dekorasyonu