Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Daha Kullanışlı Küçük Mutfak Dekorasyonu Önerileri

İşte geldik en zor konulardan birine! Küçük mutfak dekorasyonu hakkında pratik tüyolar ve önerilerle biraz olsun işinizi kolaylaştırmaya çalışacağız.

Hayalinizin evini buldunuz.

Eve giren ışık tam istediğiniz gibi…

Yaz akşamları keyifle oturabileceğiniz, çok güzel bir balkonu var.

Nezih bir mahallede, işinize ve sosyal çevrenize yakın bir muhitte.

Ancak bir sorun var, mutfağı küçük!

Kabul edelim, küçük alanları istenilen ve kullanışlı bir görünüme kavuşturmak çoğu zaman oldukça zordur. Hele de bu alan mutfak kadar önemli ve kullanım açısında işlevsel olması gereken bir alansa işler daha da zorlaşır. Küçük oturma odası için koltuk takımı bulmak kadar, küçük mutfak için mutfak masası bulmanın da zor olduğunu biliyoruz.

Hemen gözünüz korkmasın! Sizler için küçük mutfak dekorasyonu hakkında akla gelebilecek her türlü detayı ve tüyoyu bir araya getirdik. Gelin şimdi 8 adımda bu küçük mutfağı harika bir mekân haline getirelim.

Küçük Mutfak Dekorasyonu Öneriler

1. Adım Duvar Rengi Seçimi

Bir alanı olduğundan daha büyük ve ferah göstermenin ilk yolu duvar renginin seçimiyle başlar. Eğer aklınızda kırmızı, koyu mavi gibi renkler varsa kesinlikle bu seçenekleri aklınızdan çıkartın. Koyu renkler alanınızın daha karanlık ve dar görünmesine neden olacaktır.

Aksine olabildiğince beyaz, krem, buz mavisi, su yeşili gibi açık renkler tercih etmelisiniz. Bu renkler mutfağınızın çok daha ferah ve aydınlık bir görünüme kavuşmasını sağlayacaktır.

Ev dekorasyonunda renk seçimine dair “Odayı Aydınlık Gösterecek Mobilya Renkleri” başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.

2. Dolap Renklerine Dikkat

Mutfağınızın duvar rengi için getirdiğimiz öneriler dolaplarınız için de geçerli. Ancak belirtelim beyaz duvar-beyaz dolap kapağı mutfağınızın fazla aydınlık ve cansız gözükmesine yol açacaktır. Bu nedenle duvarlarınızda kullandığınız renkle bir zıtlık yakalayabilecek pastel renklere yönelmeniz çok daha doğru olacaktır. Örneğin buz mavisi dolaplarınız için açık sarı tonlarda veya krem tonlarda duvar renkleri düşünebilirsiniz.

3. Dolap Kulplarınızı Renklendirin

“Ama ben hep rengarenk bir mutfak hayal etmiştim. Bu mutfak çok renksiz oldu!” diyorsanız size de ufak bir önerimiz olacak. Mutfağınız çoğu zaman akla gelmeyen ufak parçalarla renklendirebilirsiniz. Örneğin dolap kulplarında ve çekmece saplarında dolap renklerinizle uyumlu olacak zıt renkler tercih ederek mutfağınıza renk katabilirsiniz. Ya da sıralı halde yer alan çekmecelerinizde farklı renk boyalar kullanarak mutfağınıza renk katabilirsiniz.

Bendis Mutfak Takımı

4.Dolap Raflarınızı İşlevselleştirin

Eğer küçük mutfak dekorasyonu ile baş başa kaldıysanız elinizdeki alanları çok iyi kullanmalısınız. Mevcut mutfak dolap miktarı yeterli değilse, dolap sayısını arttırmak yerine mevcut dolapların raf dizaynını işlevselleştirmelisiniz. Örneğin yüksek raf genişliği olan dolaplarınızı daraltarak fazladan raflar ekleyebilir veya çekmecelerinizde özel bölmeler oluşturarak alanınızı daha işlevsel bir şekilde kullanabilirsiniz.

5.Mutfak Masası Seçerken Dikkatli Olun

Eğer küçük bir mutfağınız varsa bir mutfağın olmazsa olmazlarından olan masa seçimini de oldukça özenli bir şekilde yapmalısınız. Unutmayın masa gereğinden fazla yer kaplarsa mutfağınızın hem vakit geçirmek hem de yemek yapmak için oldukça elverişsiz bir mekâna dönüşebilir.

Bu yüzden küçük mutfak dekorasyonundaki en önemli noktalardan biri masa seçimidir. Bendis mutfak takımı gibi açılabilir ve büyütülebilir durumda olan masalar, kalabalık misafirlerinizi ağırlarken işinizi kolaylaştıracaktır. Bu modelde olduğu gibi katlanabilir masalar küçük mutfaklar için olmazsa olmaz ürünler arasında yer alır.

6. Mutfak Sandalyelerinde Özenli Seçimler Yapın

Mutfak masalarından sonra mutfak da en fazla yer kaplayan eşyalar mutfak sandalyeleridir. Bu nedenle hantal ve büyük kolçaklı tahta sandalyelerden uzak durmanızı tavsiye ederiz. Çetmen Nordika takımında olduğu gibi sandalyelerinde olduğu gibi metal ve minimal görünümlü sandalyeler tercih etmeniz çok daha ferah bir mutfağa kavuşmanıza yardımcı olacaktır. Üstelik bu tarz sandalyeler duvar ve dolap renginde yakaladığınız pastel tonlarla da uyum sağlayacaktır.

Nordika Mutfak Takımı

7.Aynaların Yardımına Başvurun

“Ayna ayna söyle bana, var mı benden daha güzeli dünyada”

Daha güzelini gösterebilir mi bilemeyiz ama bir mekânı, aynadan daha ferah ve olduğundan daha büyük gösterecek başka bir eşya olmadığına eminiz!

Mutfak duvarlarınızda kullanacağız aynalar alanınızın çok daha geniş gözükmesine yardımcı olacaktır. Gözlerinizin çok alışkın olmadığı bu tavsiyemizi dinlemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

8.Pencerelerinizi Kapatmayın

Küçük mutfak dekorasyonu yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de pencerelerin kullanımıdır. Unutmayın pencereler mutfağınız için tek ışık kaynağıdır ve bu doğal ışığı oldukça verimli kullanmanız gerekir. Çünkü aydınlık ve küçük bir mutfak, karanlık ve büyük bir mutfaktan her zaman için çok daha ferah görünür. Bu nedenle mutfağınızdaki pencereleri kalın ve koyu renkli perdelerle kapatmak yerine, açık tonlarda tül perdelerle dekore etmenizi tavsiye ederiz.

Gördüğünüz gibi küçük mutfak dekorasyonu sırasında yapacağınız küçük dokunuşlar oldukça ferah ve geniş görünümlü mutfaklar elde edebilirsiniz. Doğru mobilya seçimi ve renk tercihleriyle sizler de keyifli bir mutfağa kavuşabilirsiniz.

Şimdiden yeni mutfağınızda keyif dolu günler dileriz!

dekorasyon önerileri mutfak dekorasyon önerileri Mutfak dekorasyonu