Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Küçük Evler için Uygun Mobilya Renk Seçimi

Mağaza mağaza dolaştınız ve yeni eviniz için ideal olduğunu düşündüğünüz mobilyaları satın aldınız. Sabırsızlıkla eve gelmesini beklediniz ve o da ne! Mobilya renk seçimi aslında evinize hiç uygun değil. Küçük odalarınız koyu renk eşyalarla birlikte biraz daha küçük ve biraz da depresif hale geldi. Şimdi ne yapacaksınız?

Mobilya rengi seçerken hemen hepimiz favori rengimize odaklanırız. Ancak bazen sevdiğimiz renkler yaşam alanlarımızda hayal ettiğimiz görüntüleri oluşturmayabilir. Yeni aldığınız koltuğunuzla duvarlarınızın çarpıcı bir dekorasyona imza atacağını düşünürsünüz, ancak yanlış renk seçimi hayal kırıklığına uğratabilir. Bir ortamda dikkati çeken ilk tasarım özelliği renklerdir ve bu nedenle dikkat edilmesi gereken ana konulardan biri mobilya renk seçimi olmalıdır.

Yuvanızda hangi hisleri yansıtmak istiyorsunuz? Misafirlerinizi etkilemek için rahat bir ev ortamı veya cesur bir tasarım kurmak ister misiniz? Her iki durumda da doğru mobilya rengi tasarımınıza katkıda bulunacaktır.

Önce Duvar Rengine Karar Verin!

Mobilya renk seçimi öncesinde karar verilmesi gereken unsur duvar rengidir. Duvarlarınızı açık renklere boyamak, küçük evler için yapabileceğiniz en iyi şey. Beyaz ve krem iyi bir tercih olabilir, ama bu renkleri sıkıcı ya da sıradan buluyorsanız bu durumda açık gri tonlarını ya da açık pudra rengini deneyebilirsiniz. Oturma odası dekorasyonu yaparken her duvarın aynı renk olması daha doğru olacak. Ama salon biraz daha geniş bir alana sahip olduğu için tek bir duvarı ya da karşılıklı iki duvarı biraz daha koyu boyama yoluna gidebilirsiniz.

Yemek Odası Renk Seçimi

Yemek odası takımı seçerken öncelikle dikkat etmeniz gereken şey, açık renklere sahip olmasıdır. Unutmayın, kullanacağınız alan biraz kısıtlı. Koyu ceviz renginde yemek odası takımı tercih ettiğinizde ortam daha karanlık bir alanı aydınlatmaya ihtiyaç duyulan bir hal alır. Krem ve açık gri veya açık kahverengi bir seçim yaptığınızda yoğun ve boğucu bir görünüm oluşmayacaktır.

Açık renk mobilya seçeneklerinin tercih edildiği Çetmen Aytaşı yemek odası, bu konuda iyi bir seçenek olabilir. Dar salon dekorasyonu yaparken hangi mobilyaları kullanmanız gerektiği konusunda tedirginlik yaşıyorsanız, eğer uygun bir alana sahipseniz Aytaşı iyi bir seçenek olacaktır. Yemek odası kategorisi üzerinden diğer seçeneklere de göz atabilirsiniz. Ağırlıklı olarak açık renk mobilyaların tercih edildiği Çetmen koleksiyonları bu konuda beklentilerinize cevap verecektir.

Kanepe Rengine Nasıl Karar Verilmelidir?

Camilla Salon Takımı

Bir dekorasyon projesini sıfırdan başlatıyorsanız, duvarlardan sonra karar vermeniz gereken şey kanepe rengidir. Böylece etrafını kolaylıkla süsleyebilirsiniz. Herkesin hayali canlı bir lüks kumaşla döşenmiş, konforlu minderlere sahip olan kanepelerdir. Bir anda odanın odak noktası olabilecek potansiyele sahip olmalıdır. Ancak daha önce dekore edilmiş bir odaya kanepe ekleniyorsa veya kanepenin destekleyici bir rol oynamasını tercih ediyorsa, renk seçimi çok önemli hale gelir. Odada mevcut durumda olan renk paleti için yeni bir kanepe seçmek çok da kolay olmaz. Önce kanepenin nötr bir renge sahip olup, diğer eşyaların yıldızlaşmasına izin vermeye mi yoksa canlı rengiyle göz dolduran bir kanepe seçip onu odanın kalbi yapmaya mı karar vereceğinizi belirlemelisiniz.

Küçük bir oda söz konusu olduğunda duvar rengiyle eşleşen bir kanepe tercih eden tasarımcılar var. Bu aslında uyumlu bir renk düzeni, minimal bir tasarım isteyenler için ortaya çıkartıcı bir fikir. Duvar renginize uygun bir kanepe satın alıyorsanız, gelecekte duvar rengini değiştirmek istediğinizde karmaşık bir durum söz konusu olabilir. En yaygın yaklaşım, diğer dekoru tamamlayan ve dikkat odağı olmayan veya duvar rengine kamufle edilmiş bir kanepe seçmektir. Bu nedenle nötr kanepe renkleri çoğu ev için en popüler olanıdır. Nötr bir kanepe kullanmak isteyenler için Camilla salon takımı iyi bir seçenek olabilir.

Camilla salon takımı hakkında bilmeniz gerekenler;
•Şık, zarif ve sade bir tasarıma sahiptir.
•Yüksek ayaklı tasarımı sayesinde çekmeye gerek kalmadan altı rahatlıkla temizlenebilir.
•Silinebilir kumaş özelliği sayesinde kısa sürede yapılan müdahalelerde hiçbir şekilde iz kalmaz.
•Yatak olabilme özelliğine sahip olduğu için misafirlerinizi ağırlamak her zamankinden daha kolay ve keyifli bir hal alır.

Açık mı, Koyu mu?

Hope Salon Takımı

Küçük bir eve sahipseniz açık renkleri tercih etmeniz gerektiğini en başta söylemiştik. Ancak mobilya renk seçimi yaparken zaten açık renkleri tercih ettiyseniz, kanepe seçiminde biraz sınırları kaldırabilirsiniz. Zemin renginiz, doğru kanepe rengini seçmede büyük bir etkiye sahip olabilir. Zemine göre düşünürseniz, koyu renkli bir zeminde açık renkli bir kanepe mi iyi gider, yoksa farklı renklere sahip canlı döşemeli bir kanepe mi? Bir kanepe büyük desenlere ve geleneksel bir tasarıma sahip olduğunda ortamın ışığını sömürebilir ve odayı önemli ölçüde koyulaştırabilir.

Küçük ve karanlık bir odaya koyu bir kanepe koyuyorsanız, odanın içine kaybolmuş gibi görünecektir. Karanlık bir yerde koyu renk bir kanepe kullanmak isterseniz, daha görünür hale getirmeye çalışmalısınız. Metal veya ahşap ayaklı koyu renk bir kanepe, bu kaybolmuş hissini biraz olsun yıkabilir. Kanepenizin önünde açık renk küçük bir kilim kullanmak ise koyu renkleri ayırabilir ve kanepe rengini açabilir. Hafif ahşap veya metal sehpa, aynı zamanda kanepenin zeminden de tanımlanmasına yardımcı olabilir. Flamenco yan sehpa bu konuda değerlendirilebilir.

Açık renkli bir kanepenin karanlıktan farklı zorlukları vardır. Beyaz ve krem gibi renklere sahip olan kanepenin en büyük zorluğu leke göstermesidir. Beyaz veya açık bir kanepe seçmeden önce odanın nasıl kullanıldığını düşünün. Köpeğiniz yatağının kanepe olduğuna inanıyorsa, muhtemelen oturma odanızda beyaz bir kanepe koymak istemezsiniz. Kanepeniz çocuklar ve evcil hayvanlar tarafından kullanılacaksa ve hala açık renk bir kanepe fikrini seviyorsanız, mutlaka silinebilir kumaşa sahip kanepe seçeneklerini değerlendirmeniz gerekecek.

Aydınlık bir ortam ortaya çıkartmak için küçük ortamlarda mobilya renk seçimi beyaz ve krem ağırlıklı, kanepe seçimi ise nötr renklerden yana olmalıdır. Ortamı hem aydınlık hale getirebilir hem de daha geniş görünmesini sağlayabilirsiniz.

dekorasyon önerileri mobilya renk şeçimi