Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Sağlıkları için En İyisi: Organik Bebek Mobilyaları

Sağlıklı bir ev ortaya çıkartmak için adım atarken, başlangıç ​​için ilk yer elbette bebek odasıdır. Çocuklu aileler için ortamın nasıl göründüğü değil, ne kadar sağlıklı olduğu önem taşır. Bu nedenle bebek odası takımları içerisinden seçim yaparken, organik bebek mobilyaları kullanmaya özen gösterirler. Bugün biz de kanserojen madde içermeyen, sağlıklı mobilyalarla bebek odası dekorasyonu yapma konusuna değineceğiz.

Bebek Odası Dekorasyonu Yaparken Bilmeniz Gerekenler

Bebekler büyüme evresinde günün çoğunu uykuda geçirir ve birçok aile bebeğinin bu süreçte rahat etmesi için ayrı bir oda dekore eder. Özenle boyanan duvarlar, en iyisinden beşikler, karyolalar, rengarenk oyuncaklar derken, bir masal atmosferi ortaya çıkartılır. Ancak bilinçsiz seçimler yapıldığında bu masal gibi görünen ortam, sağlık açısından kabusa dönüşebilir. Çünkü maliyeti düşürmek amacıyla kanserojen maddelerin tercih edildiği mobilyalar bebeklerin sağlığı üzerinde ciddi anlamda olumsuzluk ortaya çıkartır. Bu nedenle bebek odası dekorasyonu yaparken organik bebek mobilyaları tercihinde bulunmak yapılması gereken temel unsurlardan biri. Bir mobilyanın sağlıklı olup olmadığını nasıl anlayacağınıza yazının ilerleyen kısmında yer vereceğiz. Şimdi adım adım dekorasyon maddelerine göz atalım:

Odanın konumu…

Bebek odası dekorasyonu için her daim evin en küçük odası tercih edilir, ancak sağlıklı olan 12-15 metrekare büyüklüğünde bir odadır. İçeride rahat rahat hava değişiminin olması ve gün ışığının içeri dolması için mutlaka bir penceresi bulunmalıdır. Bebeğinizin burada olmadı esnalarda camı açarak hem odanın havasını değiştirebilir hem de gün ışığının içeri girmesini sağlayabilirsiniz.

Aydınlatma…

Bebek odasında yoğun ışık bebeğinizin gözleri için fazlasıyla zararlı. Dünyaya yeni alışmaya çalıştığı bu evrede odasında daha hafif ışıklar kullanmalısınız. Tek başına bir avizeden gelen yoğun ışık yerine, hafif aydınlatıcı birkaç küçük ışığa yer verebilirsiniz. Gece kullanmak için de bir gece lambası bulundurmanız iyi bir fikir olacaktır.

Duvar boyası…

En sağlıklı boya hangisidir? Aslında bebek odasında duvarları boyatmadan önce bu sorunun cevabını vermek gerekir. Sağlıklı bir ortam oluşturmak için doğal ya da sıfıra yakın VOC (Uçucu Organik Bileşen) değerindeki boyaları kullanmak ortamda güvenli bir iç hava kalitesi oluşturacaktır. Renk olarak ise mavi ya da yeşil seçiminde bulunabilir. Bu renkler sakinleştirici etki gösterdiği için bebek odası renkleri içerisinde en çok tercih edilenlerden biri diyebiliriz.

Boo Boo Bebek Odası Takımı

Mobilya seçimi…

Bebeğinizin sağlığı için organik bebek mobilyaları içerisinden seçim yapmak verebileceğiniz en doğru karardır. Ancak bir mobilyanın organik olduğunu anlamak her zaman kolay olmayabilir. Sağlıklı bir mobilya olduğunu anlamanın en iyi yolu, sertifikasının bulunmasına dikkat etmektir. Kanserojen madde içermeyen bebek odası mobilyalarını rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ihlamur ağacından yapılan ve su bazlı boya kullanılan Boo Boo bebek odası takımı bu konuda iyi bir seçenek.

Boo Boo bebek odası takımı hakkında bilmek isteyecekleriniz:
•Hiçbir şekilde kanserojen madde içermez.
•Ihlamur ağacı kullanılmış ve su bazlı boya tercih edilmiştir.
•Büyüyebilen karyolası sayesinde 13 yaşına kadar rahatlıkla kullanılabilir.
•Tamamen doğal ve sağlıklı malzemelerle üretilmiştir.
•Alt karyolası büyük bir çekmece olarak da kullanılabilir.
•Led aydınlatmalı askılık sistemine sahiptir.

Lili Bebek Odası Takımı

Organik bebek mobilyası seçimi kadar tasarımı da dikkat istiyor. Özellikle bebeğin bir iki yaş evresinde odasında zaman geçirirken tehlikeli durumların oluşmasına neden olmayacak bir tasarım tercih edilmelidir. Karyolada korkuluğun bulundurulması bu konuda iyi bir örnekken, sivri kenarlarının bulunmamasına da dikkat etmek gerekir. Yürümeye başladığında sivri karyola uçları tehlike doğurabilir. Karyolanın çubuk aralıklarının da bebeğin sığamayacağı şekilde tasarlanmış olması gerekir. Çubuklar arasında aşağı düşmesi ya da kendi başına aşağıya inmeye çalışmasına izin vermeyecek şekilde aralıklar bulunmalıdır. Çetmen Lili bebek odası takımı bu konuda iyi bir örnek olacaktır.

Bebeğiniz ayağa kalkmaya başladığında dolap ve çekmeceler de risk ortaya çıkartabilir. Kendi başına açıp kapatamayacağı şekilde tasarlanmış olan organik bebek mobilyaları hem bebeğinizi hem de sizi rahat ettirecektir. Bebek odası takımları içerisinden seçim yaparken bu detayları göz ardı etmemeniz onun için sağlıklı bir dünya oluşturabilmenize fırsat verecektir. Siz de bebek odası dekorasyonu yaparken nelere dikkat ettiğinizi ve deneyimlerinizi bizlere yorum olarak iletebileceğinizi unutmayın!

bebek mobilyaları dekorasyon önerileri