Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Renkli Oturma Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Yuvanızın en hareketli ve en çok kullanılacak olan alanı oturma odasıdır. Bu nedenle nasıl bir tarza sahip olursa olsun, dekorasyonunun planlı bir şekilde yapılması gerekir. Her ne kadar eğlenceli bir ortamı oluşacak gibi görünse de renkli oturma odası dekorasyonu yaparken de bir plan belirlemek ve adım adım onu uygulamaya dikkat edilmelidir. Fark ettiğiniz gibi klasik tasarımlara sahip oturma odaları rafa kaldırılalı uzun zaman oldu. Daha modern ve spor tasarımlar tercih edildiği gibi, renklerde de dinamik seçenekler tercih ediliyor. Koyu kahveler etkinliğini yavaş yavaş kaybederken, mobilyalarda bile renkli detaylara sahip olan seçenekler görmeye başladık.

Oturma odası için renkli seçeneklerin artış göstermesi, renkli dekorasyon konusunda fikir arayışlarının da ortaya çıkmasına neden oldu. Herkesin ev dekorasyonunda bir iç mimarla çalışması elbette mümkün değil. Bunun ne denli masraflı bir işlem olduğunu hepimiz az çok tahmin edebiliyoruz. Bu nedenle en doğru bilgilerle en iyi dekorasyonu ortaya çıkarabilmeniz için, bu kez de renkli dekorasyon konusuna değinmek istedik. Kullanabileceğiniz renkler ve renkli mobilyalar hakkında yapacağımız önerilerle kendiniz için bir dekorasyon listesi çıkarabilirsiniz. Hazırsanız başlayalım:

Renkli Oturma Odası Dekorasyonu Yapacaklar için Öneriler

Enerjik bir kişiliğe ve hareketli bir ev hayatına sahipseniz, bulunduğunuz ortamlarda renklerin sizi psikolojik olarak etkilediğini düşünüyorsanız, renkli dekorasyonlar tam da size göre! Peki, yaşam alanlarınıza uygularken neler yapmanız gerekir? Hangi renkler birbirine uyar? Küçük oturma odalarını dekore ederken hangi renkleri tercih etmek gerekir? Koltuk takımı renkleri nasıl olmalıdır? Aklınızda soru işaretine neden olan her konuya değinmeye çalışacağız.

İlk Kural: Renk Sayısı Altıyı Geçmemeli

Renkli oturma odası dekorasyonu yaparken her şeyden önce bu kuralı dikkate almalısınız. Evet, canlı renkleri sevdiğinizi ve sevdiğiniz tüm renkleri bir arada kullanmaktan keyif aldığınızı biliyoruz. Ancak bu her zaman iyi sonuçlar doğurmaz. Uzmanların görüşlerine bakılırsa, bir odada altıdan fazla renk bulunmaması gerekiyor. Bu altı rengin seçiminde de mümkünse üç rengin aynı aileden olmasına dikkat edilmeli. Aksi durumda kötü bir renk cümbüşü ortaya çıkabilir. Canlı ve sıcak renkler içerisinden tercih ettiğiniz 3 renkten sonra, diğer 3 renk gri ve tonları şeklinde belirlenebilir. Gri ailesine beyazı da dâhil edebilirsiniz.

Oturma Odası için Duvar ve Zemin Renkleri

Renkli bir oturma odası dekorasyonu yapmayı hedefliyorsanız, renk karmaşasını ortadan kaldırmak için duvar ve zemin renklerini çok açık tonlarda tercih etmelisiniz. Zaten ortam çok renk olacağı için, duvarların ve zeminin bir şekilde dekorasyon içerisinde kaybedilmesi gerekir. Ev dekorasyon modasında bu stil çok tercih edildiği için, duvar boyasına uygun zemin döşemesi bulma konusunun zorlayıcı olacağını düşünmüyoruz. Duvarda açık griyi tercih ettiyseniz, yer döşemesinde de açık gri tonlarında ahşap uygun olabilir. İçerisinde ağaç desenlerini koruyan döşemeler hem modern bir görünüm sunar hem de oldukça şık görünür. Ayrıca bu ağaç desenleri birkaç ton daha koyu olacağı için, ortaya çıkardığı görünüm mutlaka beğeninizi kazanacaktır.

Duvarda ve zeminde gri tonlarını tercih etmek, genel olarak dekorasyonda kullanacağınız renklerde de daha özgür olmanıza olanak sağlar. Açık kahve ve tonlarında bir duvar ve yine aynı renklerde bir zemin tercih ettiğinizde, dekorasyon içerisinde kullanmak istediğiniz renkleri kısıtlamak zorunda kalabilirsiniz. Her renkle uyum sağlamayacakları için sizi pastel tonları kullanmak zorunda bırakabilir. Bu nedenle renk seçiminde de özgürlüğe sahip olmak açısından beyaza yakın gri seçimi yapmak daha mantıklı bir adım olacaktır.

Koltuk Takımı Renkleri Nasıl Olmalı?

Pelege Salon Takımı

Renkli oturma odası dekorasyonu yapacaksanız, tercih edeceğiniz koltuklarda da dinamik renklere yer vermeniz gerekir. Gerçekleştirmek istediğiniz tasarım stiline göre koltuk modelleri içerisinde seçim yaparken, favoriniz olan ve ortama canlılık kazandırabilecek özellikte bir seçim yapabilirsiniz. Özellikle minderlerindeki canlı renk geçişleri ile dikkat çeken Pelege salon takımı bu konuda iyi bir öneri olabilir. Alışılmışın dışında bir tasarıma da sahip olan Pelege hem rengi hem de duruşu ile hayal ettiğiniz ortamı oluşturabilmenize olanak sağlayacaktır.

Eğer daha spor ve özgür bir oturma odası hayal ediyorsanız, bu durumda önerimiz köşe koltukları tercih etmeniz olacak. Köşe takımlarında daha fazla canlı renk seçeneğine de sahip olabilirsiniz. Bu takımlar özellikle küçük oturma odaları için de uygun olacaktır. Farklı modüllerle kullanılabileceği için ortamın genişliğine göre de ayarlanabilir.

İkinci Kural: Küçük Alanlarda Açık Renkler Tercih Edilmeli

Renkli oturma odası dekorasyonu yaparken küçük bir alana sahipseniz renk seçimine oldukça özen göstermeniz gerekir. Koyu renkleri bir araya getirdiğinizde zaten küçük olan ortamında daha karanlık ve basık hale gelmesine neden olabilirsiniz. Dekorasyon konusunda uzmanlaşan kişilerin de görüşlerini araştırdığınızda aynı noktaya değindiklerini mutlaka fark edersiniz. Dar alanlarda açık renkleri kullanmak gerekiyor. Bunun için beyaz mutlaka kullandığınız renklerden biri olmalı. Ancak ortamı renkli ve dinamik hale getirmek için beyazın yanında en az 2 enerjik renk kullanmak gerekiyor. Beyazla birlikte sarı ve turuncuya yer verebilirsiniz. Beyaz koltuk takımı kullanmayı tercih ettiğiyseniz, yastıklarının bu canlı renklere sahip olması doğru bir dekorasyon stilini ortaya çıkartabilmenize imkân verecektir.

Küçük ve renkli oturma odasında kullanacağınız mobilyalarda da renkli seçeneklere yer verebilirsiniz. Bu konuda Marten TV ünitesi iyi bir seçenek olabilir. Raf kısımlarında kullanılan pembe ve yeşil gibi canlı renkleriyle dikkat çeken Marten, ortamın havasını değiştirdiği gibi enerjisinin yükselmesine de olanak sağlar. Bu nedenle oturma odası için ideal seçeneklerden biri olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Aytaşı TV Ünitesi

Eğer canlı renkleri koltuk takımınızda kullanmayı tercih ettiyseniz, bu durumda açık renk olması gereken şey TV üniteniz ve diğer aksesuarlarınız olacaktır. Bu konuda Aytaşı TV ünitesi kullanabileceğiniz zarif seçeneklerden biri. Küçük oturma odaları için de ideal bir seçenek olduğu konusunda hemfikiriz. Ürün sayfası üzerinden detaylı bilgi edinebilir, ayrıca “Oturma Odasında Hangi Ahşap Sehpa Modelleri” kullanılabilir başlıklı yazımızı okumanız da aksesuar seçimi konusunda fikir edinmenize olanak sağlayacaktır.

dekorasyon önerileri oturma odası