Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

İlham Veren 1+1 Ev Dekorasyonları

1+1 ve stüdyo daireler son yıllarda fazlasıyla popüler hale geldi. Önceleri bu tip küçük evler yalnız yaşayan kişiler ya da sadece tatilciler tarafından tercih edilirdi. Şimdilerde ise şehir insanları modern yaşama uyum sağlamak, ev masrafını azaltmak ve gereksiz eşya yoğunluğundan kurtulmak amacıyla 1+1 evlere yöneliyor. Bilhassa yalnız yaşayanlar ve yeni evli çiftler standart bir 3+1 düzeni yerine 1+1 ev tercih ediyor. Bu durum 1+1 ev dekorasyonları alanında sayısız fikirlerin ortaya çıkmasını, iç mimarlık çalışmalarının bu yönde gelişmesini sağladı. 1+1 evinizi dekore etmek istiyorsanız eğer sizler için uygulanabilirliği yüksek öneriler sıraladık. Hadi inceleyelim.

Yatak odası ve çalışma alanı bir arada

1+1 ev dekorasyonları alandan tasarruf etmek üzerine kuruludur. Örneğin yatak odanızı hem uyku odası hem de kütüphane, çalışma odası gibi kullanabilirsiniz. Size önerimiz; yatağınızı odaya stratejik olarak konumlandırdıktan sonra ayaklı, yüksek bir kitaplıkla odanın geri kalanını uyku alanından ayırmanız olacaktır. Böylelikle geri kalan bölüme çalışma masası belki bir okuma köşesi yerleştirebilirsiniz. Odayı ikiye bölme fikrini seperatör kullanarak da uygulayabilirsiniz.

1+1 ev dekorasyonunda yaşam alanı ve mutfak ayrımı

1+1 daireler mutfak ve oturma odası dediğimiz alanın birleşiminden oluşur. Birçok kişi mutfak ve yaşam alanının iç içe olmasından rahatsız olduğundan yumuşak bir sınır tercih eder. Bu sınır bazen bir mutfak adası bazen bir üçlü koltuk bazen yemek masası bazense cam bir paravan olur.

Küçük Ev Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Küçük ev dekorasyonu aslında sanıldığı gibi meşakkatli bir iş değil. Doğru eşyayı doğu alanla buluşturmak yeterlidir. Örneğin 1+1 ev için hantal, kaba, koyu, ağır mobilyalar kesinlikle önerilmez. Daha minimal mobilyalar küçük evlerin işlevselliğini artırıyor, kocaman 3+1 dairelerden daha verimli hale gelebilmesini sağlıyor. Küçük ev ön yargısı yıkıldıktan sonra açık renkler, minimal eşyalar, doğru aydınlatma tercihleri, modern çözümler ve pratik dokunuşlarla çok seveceğiniz bir ev dekorasyonu uygulayabilirsiniz. Küçük evlerle ilgili en güzel detaysa profesyonel iç mimarlık hizmetlerinin çok daha hesaplı olmasıdır. Online destek dahi alarak mini evinizi hayran kalacağınız biçimde dekore edebilirsiniz.