Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Kaçınmanız Gereken Dekorasyonda Hataları

Ev dekorasyonu yaparken profesyonel bir iç mimarlık desteği alınmadığında çok fazla hata yapılıyor. En basitinden renk uyumunda bile yanlış kararlar alınıyor. Estetik, işlevsel, ferah, konforlu ve güvenli bir dekorasyon oluştururken basit hatalar yapmamak için detaylara özen göstermelisiniz. Özellikle göz önünde olan oturma odası, salon dekorasyonu daha dikkatli ele alınabilir. Evinizi dekore ederken dekorasyon hataları yapmamanız için sık yapılan yanlışları sizler için derledik ve küçük öneriler hazırladık. Birlikte inceleyelim;

Mobilya yoğunluğu

İyi dekorasyon fazla eşya kullanımı anlamına gelmiyor. Özellikle büyük ev dekorasyonu yaparken sırf alanı doldurmak için ihtiyaç duyulmayan eşyalar, kaba mobilyalar seçmek kötü bir görüntü verir. Yaşam alanınızın konforlu, göz zevkinize hitap edecek bir yoğunlukta olmasını öneririz. Eşya yerleşiminden sonra odalarda hareket edecek bir yaşam alanının kalması önemlidir. Bazen sadece eşyaların yanlış diziliminden doğan bir sıkışıklık söz konusudur. Eşya yerleştirirken alan verimliliğini göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyin.

Renk karmaşası

Kötü renkleri bir araya getirmek hiç şüphesiz dekorasyondaki en büyük hata olur. Zira odaya girdiğiniz anda eşyalardan önce renkler dikkat çeker. Duvar renginden perde rengine kadar her renk birbiriyle ince bir uyum içerisinde olmalı. Dekorasyon çalışması yaparken renkleri gelişigüzel seçenler aslında renk karmaşasına sebep oluyor, uzun vadede zihin yorgunluğuna zemin hazırlıyor. Siz bu hatayı yapmayın ve uyumlu, dengeli renkler tercih edin.

Kötü aydınlatma

Yetersiz aydınlatmanın iyi bir dekorasyonu dahi kötü göstereceğini bilmelisiniz. Dekorasyon yaparken ışıklandırma sistemi basite alınıyor. Aydınlatma yapılırken sadece avize, aplik seçiminden sarı – beyaz ışık ayrımına kadar dikkat edilmelidir. Aydınlatmanın dekorasyona dâhil olduğu, sonucu ciddi etkilediği unutulmamalıdır. Özellikle yatak odası dekorasyonu yaparken aydınlatmanın uyku düzeninizi dahi etkileyeceğini bilmelisiniz.

Yanlış eşya seçimi

Dekorasyonu gösteren şey mobilyalardır. Beğenilen eşyaların eve uygun olmaması ortaya kötü sonuçlar çıkarıyor. Mobilya seçerken hem evinizin ölçülerini hem de oluşturmak istediğiniz dekorasyon tarzını göz önünde bulundurmalısınız. Küçük eve büyük ya da koyu renk eşyalar almak evi daha küçük gösterir. Görüntüyle birlikte odada geçirilecek zamanı da dikkate aldığınızda hiç şüphesiz daha bilinçli eşya seçimleri yapabilirsiniz.