Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Küçük Ev Dekorasyonu Fikirleri

Şehir yaşamına adapte olan özellikle yalnız yaşayan kişiler için küçük ev oldukça tanıdık bir yaşam alanıdır. Öğrencilerden memurlara kadar binlerce insan şehirde kendine bir düzen kurarken küçük evleri tercih ediyor. Bu aşamada mini ev dekorasyonu öne çıkıyor. Birçok kişi küçük ev dekorasyonu endişesi yaşıyor ancak söylemeliyiz ki küçük evler için dekorasyon yapmak çok daha keyifli ve pratiktir.

İç mimarlar küçük evlerin daha işlevsel hale gelmesini sağlamak amacıyla pratik dekorasyon önerileri sunuyor. Sizin için evinizin dekorasyonunu zenginleştirecek, size pratik ve estetik alanlar kazandıracak dekorasyon fikirleri hazırladık. Bu önerileri birlikte inceleyelim;

Köşe alanlarını değerlendirin

Oturma odası, salon, koridor gibi alanlarda bulunan köşeler, ölü bölgeler genellikle boş bırakılıyor. Bu alanları kitaplık yapabilir, dekoratif eşyalarınızı sergileyeceğiniz raf sistemleriyle değerlendirebilirsiniz.

Minimal mobilyalar tercih edin

Evinizi dekore ederken büyük, kaba mobilyalar yerine daha minimal, zarif mobilyalar tercih edebilirsiniz. Örneğin koltuk takımı seçiminizi L koltuklardan yana kullanabilirsiniz. L koltuk modelleri, yer tasarrufu sağladığı gibi daha modern ve şık bir görüntü oluşturmanıza yardımcı oluyor.

Açık renklerle birlikte ışıklandırmaya özen verin

Küçük alanları canlandırmanın ve ferah bir ev dekorasyonu yapmanın yolu renklerden geçiyor. Dekorasyonla ilgili bilinen en basit yöntemdir aslında renkler. Bu nedenle mini evinizi dekore ederken açık, yumuşak renkler tercih edin. Öte yandan evinizin karanlık kalmaması için aydınlatmayı önemseyin, desteklendirin.

Açılır kapanır yatak modellerinden alın

Yatak odası dekorasyonu yaparken eğer yatak kullanmanız halinde odada yaşam alanı kalmıyorsa divan koltuklardan yararlanabilirsiniz. Bu koltuklar kapalı haldeyken çok şık bir oturma alanı sunuyor, açıkken ise dörtdörtlük bir yatak haline dönüşüyor. Stüdyo daire dekorasyonu yaparken bilhassa bu divanları tercih etmenizi öneririz.

Kapı arkası ve üstlerini değerlendirin

Kapıların arkası, üstü hatta evinizdeki dolapların iç kapakları verimli depolama alanlarıdır. Kapı üstlerini çanta, valiz, kullanılmayan eşyalar ya da banyo gibi alanlar için havlu depolamasında değerlendirebilirsiniz. Basit bir düzenekle mini dolaplar yapmanız yeterlidir.

Cam paravanlarla alanınızı genişletin

1+1 dekorasyonu ya da stüdyo daire tasarımı yaparken size önerimiz paravan kullanmanız olacaktır. Cam paravan daha ferah bir atmosfer kazandırırken ahşap ya da farklı malzemelerden tasarlanan paravanlar daha keskin bir ayrım yapılmasına yardımcı olur. Stüdyo daire dekore edecekseniz eğer paravanlarla tek bir alanda birkaç farklı yaşam alanı oluşturabilir, çok şık ve işlevsel bir eve kavuşabilirsiniz.