Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Genç Odası Dekorasyonunda Asma Kat Tasarımı

Çocuklardan biraz daha büyük olan gençler için oda dekorasyonu yapmak biraz incelik isteyebiliyor. Genç odası dekorasyon fikirleri arayanlar karmaşadan uzak, daha renkli ama daha işlevsel oda tasarımları görüyor. Elbette her gencin ruh hali ve yaşam şekli farklıdır kalıplaşmış bir ev dekorasyonu oluşturmak yanlış olur ancak gençlerin hobilerine, yaşam şekline uygun görüntü tasarlanabiliyor. Genç çocuğunuz için yeni bir oda hazırlığındaysanız eğer çocuk odası dekorasyonu anlayışından biraz uzaklaşmanızı öneririz. Bizim önerimiz ahşap asma kat yatak dekorasyonu gerçekleştirmek. Genellikle stüdyo dairelerde asma kat projeleri görüyoruz ancak isteyen herkes şartlar uygunsa evine bu projeyi düşük bütçelerle yaptırabilir.

Asma kat ile yer tasarrufu sağlayın

Alışagelmiş genç odası tasarımı kalıplarının dışına çıkmak istiyorsanız eğer dekore etmek istediğiniz oda da ölçü olarak uygunluk gösteriyorsa eğer önerimiz asma kat tasarlamanız. Ekonomik fiyatlarla kızınız ya da oğlunuzun odasına merdivenle çıkılabilecek bir asma kat yaptırabilirsiniz.

Asma kat sadece uyku alanı olacağı için yatak ve belki bir küçük sehpa sığacak bir alan kullanmalısınız. Öte yandan asma katlarda yatak doğrudan yere konularak biraz montessori usulü bir uyku alanı oluşturuluyor. Bu şekilde bir tasarım gerçekleştirdiğinizde oda küçük olsa dahi olduğundan daha büyük olacak çünkü zemini yatak olarak kullanmamış olacaksınız.

İki kardeş için ideal uyku alanı oluşturun

Eğer odada bir değil iki çocuk kalacaksa ve biri genç diğeri çocuksa yetişkin olan çocuğunuza asma katı, küçük olana ise asma katın alt bölümünü modern bir yatakla uyku alanı olarak kullanabilirsiniz. Ranzadan çok daha farklı, geniş ve huzurlu bir alan ortaya çıkartabilirsiniz.

Çalışma ve yaşama alanı oluşturun

Asma kat oluşturduktan sonra odanız hala boş ve büyük olacağından çocuğunuza ekstra alanlar ortaya çıkartabilirsiniz. Örneğin çalışma masasını asma katın hemen altındaki boşluğa yerleştirebilirsiniz. Böylelikle uyku alanı yukarıda, çalışma alanı ise hemen alt bölümde yer alarak sınırlar belirlenir. Odanın geri kalanına puf minderler koyabilir, çocuğunuzun bir hobisi varsa özel bir alan oluşturabilirsiniz.

Duvar tasarımında yumuşak renkler seçin

Asma kat gibi modern uyku alanlarının tasarlandığı alanlar için renklerin pastel olmasını öneriyoruz. Pastel tonlar dinlendirici ve huzurludur. Odada geçirilen vakitlerde renkler kişilerin ruh halinde, göz sağlığında rol oynar. Yumuşak, doğal renkler seçerek odayı hem modern hem de keyifli bir yere dönüştürebilirsiniz. Dekorasyonda duvar tasarımı yapmanın yolu renklerden geçiyor.