Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Ton Sür Ton Dekorasyon Nedir?

Ton sür ton dilimize Fransızcadan geçen bir kalıp. Tek bir rengin farklı tonlarının kullanılmasına deniyor. Genellikle moda dünyasında kullanılan ton sür ton son dönemlerde ev dekorasyonu ile birlikte anılıyor. Ton sür ton dekorasyon yaparken kullanıcılar sevdikleri ya da o yılın öne çıkan bir rengini seçerek farklı tonlardan açık – koyu bir tema ortaya çıkartıyor. Örneğin koyu bir duvar tercih edip eşyaları aynı rengin açık tonlarında seçebilir, aksesuarları ise açıktan koyuya doğru kullanabilirsiniz. Tek bir rengin tonlarıyla birbirinden farklı tasarımlar oluşturulabiliyor. Soğuk ya da sıcak renkler fark etmeksizin tüm renklerle başarılı sonuçlar almak mümkün. Üstelik ton sür ton dekoru evinizin her alanında uygulayabileceğiniz gibi ofis ya da işletme dekorasyonunda da uygulayabilirsiniz.

Ton Sür Ton Dekorasyon Nasıl Yapılır?

Ton sür ton dekorasyon için aslında nasıl yapılır sorusuna spesifik bir cevap vermek mümkün değildir. Bu yönde bir iç mimarlık hizmeti almanız halinde eğer özel bir renk belirtmemişseniz iç mimar mekânın özelliklerine göre bir renk belirler ve tasarımını uygular. Biz sadece böyle bir ev tasarımı yaparken yararlanabileceğiniz basit öneriler verebiliriz. İşte uygulayabileceğiniz önerilerimiz:

Dar alanlarda açık renk tercih edin

Küçük, dar, boğucu, yetersiz ışık alan odalar için sık önerdiğimiz “açık renk” önerisini yineliyoruz. Eğer dekorasyon yapacağınız oda küçükse duvarlarda ve zeminde açık ton, ev tekstili dediğimiz perde, yastık ya da örtü gibi ürünlerde ise biraz daha koyu tonlar seçebilirsiniz. Seçtiğiniz rengin en koyusunu ise aksesuarlarda kullanmanızı öneririz.

Modern bir dekorasyon için gri ve bej önerisi

Modern, şık, zamansız bir salon dekorasyonu istiyorsanız eğer bej ve gri en sevilen iki dekorasyon rengi. Bu iki renkten birini seçerek en açıktan en koyuya doğru salonunuzu baştan sona yenileyebilirsiniz. Bej ve gri tonları daima modern dekorasyon örneklerinde öne çıkan renklerdir.

Tek bir alanda ton sür ton oluşturmak

Çalışma odası dekorasyonu yaparken genellikle sade, dikkat dağıtmayacak ama zihnen yormayacak renkler seçilir. Ton sür ton örneğini en çok çalışma alanlarında görebiliriz. Koyu ya da açık bir rengin etrafında şekillenen dekorasyon, şık bir sonuç verir. Ton sür ton dekorasyon yaparken tüm odayı bu mantıkla dekore etmek zorunda değilsiniz. Örneğin yatak odası tasarımı yaparken sadece duvar ve perde renklerinde ton sür ton uygulayabilirsiniz. Bu şekilde yumuşak bir geçiş yapabilir, farklı bir dekorasyona imza atabilirsiniz.