Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Gergi Tavan ve Duvar Dekorasyonu

Ev dekorasyonu zeminden tavana her şeyiyle önem taşıyor. Sadece eşya ve zemin dekorasyonu ile çalışma bitmiyor. İç mimarlık hizmetleri kapsamında duvarlar, tavanlar, zeminler hatta merdivenli evlerde merdiven altı bölümler bile dekorasyon çalışması çerçevesinde yeniden şekillendiriliyor. Tavan sistemlerinde son yıllarda önemli bir detay öne çıkıyor: Gergi tavan! Gergi tavan sistemi, özel malzemeler kullanılarak elde edilen ve hem dekorasyona hem de işlevselliğe hitap eden bir uygulamadır. Tavan sistemlerinde genellikle alüminyum kullanılır; alüminyum malzeme istenilen şekle girerek ve tavanda dekoratif bir görüntü oluşturulur. Tavan dekorasyon örnekleri arasında öne çıkan gergi tavan modelleri; kare, yuvarlak, üçgen veya farklı formlarda tavana uygulanabiliyor.

Gergi Tavan Nedir?

Gergi tavan, duvar dekorasyonu ile birlikte uygulanan dekorasyona şık detaylar katan görsel bir uygulamadır. Gergi tavan kapsamında tavana, genellikle aydınlatmanın üstüne cam ya da farklı malzemeden levha gibi bir plaka konulur. Bu bölüm rengârenk olabilir, harita, gökyüzü gibi farklı konseptlere sahip olabilir. Akşamları ışığı açtığınızda tavanınızda farklı bir aydınlatma ortaya çıkar. Özellikle çocuk odası dekorasyonu yaptıran ebeveynler çocuklarının hayal dünyasını genişletmek, odada bir gece lambası aydınlatma oluşturmak için gergi tavan uygulamasını tercih ediyor. Gergi tavan duvarlara da yapılabilen dekoratif bir uygulama olduğundan son dönemlerde tüm odalarda, ofislerde istenildiği gibi kullanılabiliyor. Temizlenebilir yapısı, arkadan ya da üst bölümden aydınlatma yapılabilir olması, gergin tavanı işlevsel kılıyor.

Duvar Tasarımında Sticker Dönemi

Çocuk odası tasarımı yapılırken çok sık kullanılan duvar yapıştırmaları (Sticker) şimdilerde daha aktif kullanılan salon, oturma odası gibi alanlarda da boy gösteriyor. Duvarlarına dekorasyonla uyumlu boya badana ile birlikte ekstra bir şeyler yaptırmak isteyen, alternatif bir şeyler arayanlar, salon tasarımı yaparken Sticker tercih ediyor. Duvar Sticker’ları, yaşam alanını daha kişisel hale getirmede başarılı sonuçlar veriyor. Örneğin yatak odası dekorasyonu yaparken, yatak başlığının üst bölümüne minimal Sticker modelleri yapıştırılıyor. Sticker’ların bazıları ışıklandırma amaçlı kullanılıyor; ışıklar söndükten sonra parlayan ve ışık yayan sticker’lar, çocuk odası dekorasyonunda çocuklara gece lambası hizmeti veriyor.