Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Masrafsız Ev Dekorasyonu Fikirleri

Evinizi yenilemek, bir şeyleri artık değiştirmek ve güncellemek istiyorsunuz ama masraf olacağı için endişe ediyorsanız eğer ucuz ev dekorasyonu fikirleriyle bütçenizi sarsmadan yenilikçi, iç ferahlatan değişimlere adım atabilirsiniz. Masrafsız dekorasyon hayal değil gerçek oluyor. Sadece kendi eşyalarınızı kullanarak dahi yeni bir ev görünümü oluşturabileceğinizi bilmelisiniz. İşte uzmanından ucuz dekorasyon önerileri:

Eski eşyalarınızı yeniden şekillendirin

Eski eşyalarınızdan sıkıldıysanız sakın atmayın! Eski eşyaların ruhunu koruyarak sadece renkleriyle oynayıp yeniden kullanabileceğinizi unutmayın. Örneğin salon dekorasyonu yaparken sehpa ve yemek masanızı yeni bir forma sokabilirsiniz. Eski sehpanızın tabakasını yeniden boyayabilir, ayaklarını ahşapsa ferforje, ferforjeyse ahşap detayıyla yeniden tasarlayabilirsiniz. Son yılların ferforje – metal sehpa modasına uymanızı öneririz. Sehpa ayaklarını internetten çok ucuza sipariş edebilir, sehpanıza yeni bir tarz kazandırabilirsiniz. Mutfağınızda ise kupa bardaklar, cezveler, tava ve kepçe gibi ürünler için askılık sistem oluşturabilirsiniz. Sık kullandığınız ürünlerin süreli elinizin altında şık şekilde sıralanmasını istiyorsanız tezgah üstünde ya da mutfağın bir bölümünde duvara metal bir askı yaptırabilirsiniz.

Ev tekstil ürünlerinizi gözden geçirin

Salon, oturma odası ve yatak odası dekorasyonu için ev tekstil ürünlerinizi gözden geçirin. Örneğin salon ve oturma odalarındaki büyük kanepeler için dekoratif yastıklar yaptırabilirsiniz. Mevcut yastıklarınız varsa kılıflarını değiştirerek daha farklı bir atmosfer ortaya çıkartabilirsiniz. Öte yandan koltuk şalları modasına uyum sağlayabilir, otantik, modern, geleneksel tarzlarda tasarlanan şallarla koltuklarınıza canlılık kazandırabilirsiniz.

Dekoratif ürünlerden yararlanın

Mum, tütsü, ev koku setleri, biblolar, fotoğraf çerçeveleri ev tasarımına hayat veren küçük dokunuşlardır. Mumlar ve kokular gerçek amaçları dışında dekoratif bir amaca sahiptirler. Salon tasarımı yaparken orta sehpanıza birkaç mum belki koku standı yerleştirerek küçük değişimlere imza atabilirsiniz. Öte yandan fotoğraflarla şık bir duvar dekorasyonu oluşturabileceğinizi unutmayın. Salonda ya da yatak odası tasarımlarında fotoğraf çerçeveleri hem dekoratif duruyor hem de bir anı köşesi oluşturuyor.

Duvar renginizi yenileyerek genel havayı değiştirin

Boya badana yaptırmak bazen tek başına dekorasyonu hareketlendirmeye yetiyor. Bizim önerimiz çift renk boya kullanmanız olacaktır. Örneğin yatak odanızda yatağı dayadığınız duvar farklı bir renk olabilir ya da salonda TV ünitesinin bulunduğu duvarı tek farklı bir renkle tasarlayabilirsiniz. Duvar renklerinde farklılığa giderek yemek köşesi, okuma köşesi, çalışma alanı, keyif köşesi gibi ince ayrımlar oluşturabilirsiniz.

Online iç mimarlık hizmetleriyle profesyonel ve ekonomik destek alabilirsiniz

Ev dekorasyonunu değiştirmek isteyen ama bunu hem profesyonel hem de ekonomik şekilde halletmeyi arzu edenlere önerimiz ise online iç mimarlık hizmetleri! Evinizin fotoğraflarını, ölçülerini, özelliklerini yollayıp ek olarak dekorasyon ihtiyaçlarınızı ve taleplerinizi online iç mimarlık profesyonellerine göndermeniz yeterli. Kısa süre sonra iç mimarlar evinize ve sizin isteklerinize göre gerçek bir dekorasyon rehberi hazırlayarak sizi yönlendirmeye başlıyor. Tek yapmanız gereken size sunulan rehbere göre evinizi değiştirmek. Süreç boyunca destek sunan iç mimarlar, masrafsız dekorasyon hayalinizi mükemmel şekilde gerçekleştiriyor.