Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Yatak Odası Renk Seçimi Nasıl Olmalı?

Yatak odası için renk seçimi bazen yatak odası dekorasyonu konusunda bir fikre karar vermekten bile zor olabilir. Hangi rengi tercih etmiş olursanız olun, bu içerisinde uyduğunuz, içerisinde uyandığınız renk olacaktır. Bu nedenle psikolojiniz üzerinde fazlasıyla etkili olabilir. Hayatınıza renk katarken, bu renklerin uykularınızı kaçırmasını istemiyorsanız, yatak odası için uygun renklere dair vereceğimiz önerilere göz atmanızı öneririz.

Mavinin Hüküm Sürdüğü Yatak Odası Dekorasyonu

Kimilerine okul duvarlarını hatırlatıyor olsa da mavi ev dekorasyonunda en sık tercih edilen renklerden biri. Bu kadar popüler olması huzur ve dinginliğin temsili olmasına da bağlı. Evin hemen hemen her alanı için uygun olan ve kullanılabilen mavi tonları, yatak odasında tercih ediliyor. Ancak kendisine eşlik edebilecek niteliklerde renklerle birlikte kullanılması gerekiyor. Her şeyin mavi tonlarından oluştuğu bir yatak odası hayal edin. Bu oldukça sıkıcı bir ortamın oluşmasına neden olur. Bu sebeple yatak odasını dekore ederken mavinin yanına beyaz, krem ya da fuşya gibi renkleri de dâhil etmenizi öneririz.

Mavi çok fazla kullanılan bir renk seçeneği olduğu için, onu farklılaştırmak adına güçlü bir renkten destek almak gerekir. Bu renk de fuşya olabilir. Beyaz ağırlıklı mobilyaların kullanıldığı bir yatak odası dekorasyonu yaparken, duvarların mavi, tekstil ürünlerinin fuşya detaylı olması oldukça şık görünmesine olanak sağlayacaktır. Yalnızca fuşya renk bir puf kullanmak bile bu konuda ciddi anlamda etki edebilir. Gök mavisi duvarlar sizin için çok da iyi bir fikir değilse, mavi rengi yatak odasında başka bir unsurda kullanabilirsiniz. Mesela bu yatak başlığı olabilir.

Mavinin hüküm sürdüğü bir yatak odası dekorasyonu söz konusu olduğunda akla gelen ilk seçeneklerden biri de Aytaşı oluyor. Mavi duvarlar arasında beyaz mobilyaların uyumunu gördüğünüz Aytaşı yatak odası takımı, fuşya birkaç detayla hareketlendirildiğinde çok daha etkileyici bir atmosfer oluşturacaktır. Ayrıca daha modern bir yatak odasına sahip olmanız için de bir fırsat verecektir. Beyazın dinginlik kazandırdığı bu ortamda mavi hayal gücünüzü geliştirmenizi sağlayacak fuşya ise sıradanlığa başkaldırış olarak farklı bir ortam ortaya çıkarttığınızı gösterecektir.

Sahili yatak odanıza taşıyın…

Sahilde geçirdiğiniz zamanları sık sık özlüyorsanız, bu renkleri bir arada kullanmak en çok sizin hoşunuza gidecek. Kum rengi ve kremi yatak odanızda bir araya getirmeye çalışın. Birbiriyle çok uyumlu olan bu sıcak renkler oldukça şık bir görünüm kazanacaktır. Arasına parlak bir renk atma fikri de hiç fena değil. Mercan rengi, belki de kırmızı… Bu renklerle kullanılan Sacramento yatak odası takımı tam olarak yatak odanızda sakinliği modernlikte buluşturacak. Sahil renklerini yatak odanıza taşırken, ortaya çıkartıcı detaylara yer vererek çok daha şık ve modern görünmesini sağlayabilirsiniz.

Sacramento Yatak Odası Takımı

Sacramento sadece renkleri ile değil, tasarımı ile de etkileyici bir takım. Üstelik oldukça kullanışlı olduğunu da rahatlıkla söyleyebiliriz. Sürgülü kapaklı sistemin tercih edilmiş olması ekstra kolaylık sağlayan bir unsur. Özellikle kullanım alanınızın kısıtlı olduğu dar alanlarda, kapak açma aralığı bırakmak zorunda olmamak işinizi fazlasıyla kolaylaştıracaktır. İhtiyaçlarınıza göre 6 kapaklı ya da 5 kapaklı şekilde de satın alabileceğiniz bu takım, yatak odanızda keyifle kullanabileceğiniz özelliklere sahiptir. Dolap içi gizli çekmecelerle çok daha kullanışlı hale gelen takımda doğal ahşap kullanılmış durumda ve hiçbir şekilde sağlığa zararlı kanserojen madde içermez. Hem fonksiyonel özellikleri hem renk ve tasarımı ile yatak odası takımları içerisinde ideal seçeneğiniz olabilir.

Çimen yeşili ve toprak renginin huzuru…

Yaşam alanlarınızda sıradanlıktan kurtulmak istiyorsanız, yatak odası dekorasyonunda çimen yeşiline kapılarınızı aralamanız gerekebilir. İyi bir uyku çekmek ve dinlendiğiniz zamanları bu odada keyifli geçirmek istiyorsanız, odanın duvarlarını çimen yeşili ve açık kahveye boyamaya ne dersiniz? Toprak rengi ve çimen yeşili bir araya geldiğinde size kendinizi doğada hissettirmeyi başarabilir. Yatak odası dekorasyonu yaparken bu renklere kapılarınızı aralamanızda fayda var. Tercih ettiğiniz yatak odası takımında da doğal izlerin olması dekorasyonda istediğiniz stili ortaya çıkartabilmenize olanak sağlar. Krem ve gri de bu renklerle güzel bir uyum yakalayabilir.

Natura Yatak Odası Takımı

Çetmen yatak odası seçenekleri içerisinde bulunan Natura yatak odası takımı tam olarak huzurlu bir atmosfer ortaya çıkartmak isteyenlere hitap ediyor. Takımın kendi tasarımında da krem ve yeşilin birlikte kullanılması odanın duvarları ile de uyum yakalamasına olanak sağlayacaktır. Bazalı karyolası, yüksek ayaklı tasarımı, gizli aksesuar bölmeleri, pantolon ve kravat askılığı gibi fonksiyonel özellikleriyle dikkat çeken Çetmen Natura, dolap için gizli çekmece özelliğine de sahip. Gardırop ve çekmece stoplama özelliği de bulunan yatak odası takımı, sadece dekorasyon olarak modern ve doğal bir stili benimsemenizi sağlamaz, aynı zamanda kullanışlı bir yatak odasına sahip olmanıza da olanak sağlar. Detaylarını görmek için web sitemizi ziyaret etmenizde fayda var.

Siyah ve beyaz her zaman asil…

Yatak odası dekorasyonu yaparken seçkin bir görünüm ortaya çıkartmayı hayal ediyorsanız, siyah ve beyazın asaletinden yararlanabilirsiniz. Siyah iç perdeler, beyaz dış perdeler, beyaza yakın gri yer döşemeleri, beyaz duvar kâğıdı, beyaz mobilyalar ve siyah aksesuarlar… Özenli tercihler yapıldığı müddetçe siyah ve beyazın bir arada kullanıldığı dekorasyon stilinin demode olması neredeyse imkânsız. Siyah halı tercihi de bu dekorasyon stilinde oldukça etkileyici bir görünümün ortaya çıkartılmasına katkıda bulunacaktır. Duvarlarda da siyah ve beyazın bir arada kullanıldığı tablolara yer vermek iyi bir fikir olabilir. Bu tip beyaz ağırlıklı dekorasyon stilleri özellikle küçük metrekareli evlerde ortamın daha geniş ve ferah görünmesine olanak sağlayacağı için bir kurtarıcı durumunda olacaktır.

Pudra pembesi her zaman moda…

Yatak odasın dekorasyonunda modası geçmeyen renklerden biri de pudra pembesi… Doğal, ferah ve aydınlık bir ortam ortaya çıkartmanıza olanak sağlayan bu renk, uzun süre modası geçmeden kullanabileceğiniz bir stil ortaya çıkartmanıza izin verecektir. Krem ve beyaz yatak odası takımları ile de güzel bir uyum yakalayan pudra pembesi, ev aksesuarı seçenekleri, perdeler, halılar ve tekstil ürünleri gibi detaylarda kullanılabilir. Ayrıca metalik gri de pudra pembesi ile uyumlu bir renk olduğu için aksesuarlarda ikisini bir arada kullanmak yoluna da gidebilirsiniz. Yatak odası renkleri söz konusu olduğunda son dönemin en favori seçeneklerinden biri olan pudra pembesi, iyi tasarlandığında siyahla da uyumlu hale getirilebilir.

dekorasyon önerileri yatak odası