Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Modern Salon Takımı Seçiminde En Sık Yapılan Hatalar

Salon dekorasyonunda en belirleyici unsur koltuk takımı seçimi oluyor. Modern salon takımı seçimi yapıldıktan sonra diğer unsurların bu takıma göre şekillendiğini görüyoruz. TV ünitesinden kullanılan sehpalara kadar her detay, seçilen salon takımının tarzına uygun olarak tercih ediliyor. Bu nedenle bizim önerimiz ev dekorasyonu yaparken öncelikle oluşturmak istediğiniz tarzı belirlemeniz ve salon takımı seçimini bundan sonra gerçekleştirmeniz. Salon takımınızı hayal ettiğiniz tarza uygun olarak seçtikten sonra, geri kalan her şeyi buna göre seçmek çok daha kolay olacaktır.

Modern salon takımlarını tercih etmek isteyenlerin en sık yaptığı hataların başında renk yanılgısına düşerek yanlış bir stilde koltuk tercih etmek geliyor. Moda renklerin kullanılmış olduğu avangarde mobilyalar bazen modern algısı ortaya çıkartıyor olsalar da artık demode olduklarını söyleyebiliriz. Özellikle yeni evli genç çiftler için uygun seçenekler olmayacaklardır. Bu çiftlerin daha çok chester koltuklara ya da köşe takımlarına yönelmeleri iyi bir fikir olabilir. Bunlar dışında sportif detaylara sahip olan koltuk takımları da uygun seçenekler olabilir.

Modern Salon Takımı Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Mobilyanın sağlamlığı…

Modern salon takımları satın alınırken en çok gözden kaçırılan detay mobilyanın sağlamlığıdır. Kaliteli bir ahşap tercih edilmediğinde uzun ömürlü bir kullanım söz konusu olamaz. Eğer mobilyalarını birkaç yıl sonra yenilemeyi düşünmüyorsanız, kalite dikkat etmeniz gereken en önemli detaylardan biridir. Renk ve tasarımın cazibesi nedeniyle modern salon takımı seçiminde en sık yapılan hataların başında kalitenin gözden kaçıyor olması gelir. Kalitesiz malzemelerin kullanıldığı koltuklar, görsel etkileyiciliğe sahip olsalar da iyi bir kullanım sağlamayacakları için problem yaşamanıza neden olacaklardır. Bu nedenle takımın mobilyasında kullanılan malzemeler hakkında detaylı bilgi edinmenizi öneririz. Eğer mağaza üzerinden satın alma işlemi gerçekleştirecekseniz, ilgili satış danışmanından size bu konuda detaylı bilgi vermesini isteyebilirsiniz.

Ergonomi…

Evde geçirdiğimiz zamanın çoğu koltuklar üzerinde geçiyor. TV izliyor, bir şeyler atıştırıyor, keyif yapıyor, ayaklarımızı uzatıp kitap okuyoruz. Şekilden şekle girdiğimiz koltukların bize konfor sağlayabilmesi için ergonomik özelliklere sahip olması gerekiyor. Kullanım kolaylığı sağlayabilecek fonksiyonel özellikleri de bulunan bir koltuk takımı, evinizde kullanmaktan keyif aldığınız eşyanız haline gelebilir.

Pelege Koltuk Takımı

Yatak olabilme…

“Aman evimiz geniş, odalardan birini misafir odası yaparız.” Eminiz bu cümleyi siz de kurdunuz, ama yapamadınız. Güzel bir salon takımı gördüğünüzde ona hemen sahip olmak ister, çoğu zaman ekstra özelliklerine bakmadan karar verirsiniz. Beğendiğiniz o gösterişli koltuk takımını hatırlayın. Yatak olabilme özelliğine sahip olmaması o an için umurunuzda olmayacaktır. Ancak zaman içerisinde kullanım sırasında bu özelliğe ihtiyaç duyduğunuzu fark edersiniz. Bu nedenle modern salon takımı alırken en çok yapılan hatalardan biri de yatak olabilme özelliğine sahip olmasına dikkat etmemektir diyebiliriz.

Evinizde misafir ağırlamayı seviyorsanız, onların konforlu bir uyku çekmesini de sağlamak istersiniz. Düşündüğünüz gibi bir misafir odası hazırlayamadıysanız, uyuyacakları yer salonda kullandığınız koltuk takımınız olacaktır. Yatak olabilme özelliğine sahipse şanslı olduklarını söyleyebiliriz. Peki ya değilse? Kıvrılarak uyumanın getirmiş olduğu bel ağrıları ve huzursuzluk hissi… Salon için koltuk takımı seçerken düşünmeniz gereken bir detayın da yatak olabilme özelliğine sahip olması olduğunu artık öğrenmiş olmalısınız.

Konfor…

Pofuduk minderleri ile konforlu olduğunu düşündüren koltuklar, aslında sandığınız kadar rahat olmayabilir. İçerisine gömülerek oturmanıza neden olan bu koltuk takımları, zaman içerisinde vücut ağrılarınızın oluşmasına neden olacaktır. Bu nedenle modern salon takımı seçimi yaparken gerçekten konforlu bir takım aldığınıza emin olmanızı öneririz. Bu konuda dikkat etmeniz gereken şey koltukta kullanılan süngerin kalitesi olacak. Tabi ki bu konuda uzman olmadığınız müddetçe sünger kalitesini tam olarak anlayamazsınız. Ancak ürün özellikleri içerisinde ekstra ağır gramajlı sünger kullanımı, kuş tüyü süngerin tercih edilmiş olması gibi unsurlar gördüğünüzde, ekstra bir rahatlık sağlayacağını tahmin edebilirsiniz.

Ella Koltuk Takımı

Konforlu bir koltuğun tanımı sadece sünger kalitesinden ibaret değildir. Tasarımsal özellikleri de konforu etkiler. Yüksek ayaklı bir tasarıma sahip olması da sandıklı sisteme sahip olması da konfor kazandıran unsurlardır. Özellikle temizlik sırasında yüksek ayaklı tasarıma sahip olan koltuklar büyük ölçüde konfor sağlar. Yerinden kaldırma zorunluluğu duymadan altını temizleyebilir, sandıklı yapısı sayesinde nereye koyacağınızı bilemediğiniz birçok eşyanızı koltuk sandığında depolayabilirsiniz. Ekstra konfor söz konusu olduğunda bizim önerimiz olan modern salon takımlarından birinin de Ella koltuk takımı olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Kumaş kalitesi…

Salon takımı seçiminde en sık yapılan hatalardan biri de kumaş yapısına dikkat etmemek… Modern salon takımı seçiminde bulunurken kolay yanmayan ve terletmeyen bir döşeme kumaşının tercih edilmiş olmasına dikkat etmelisiniz. Kumaş oturum rahatlığı sunmanın yanı sıra, silinebilir özellikte olursa işinizi büyük ölçüde kolaylaştırır. Birleştirme yerlerinin sağlam dikişlere sahip olması da dikkat etmeniz gereken bir diğer detaydır. Kumaş türü olarak ise kadife başta olmak üzere şönil, goblen, tüvit ya da teflonlu kumaşları tercih edebilirsiniz. Sentetik viscon, keten ve koton da iyi bir kumaş seçimi olabilir. Sık dokunmuş kumaş yapısına sahip olursa daha dayanıklı olacağını unutmamalısınız.

Deri döşemeye sahip olan koltuklar da gösterişli oldukları için cazip gelebilir. Ancak gerçek deri kullanmak maliyetli olduğu için birçok marka suni deri kullanmayı tercih eder. Suni deri de her ne kadar temizliği kolay olsa bile, her mevsim kullanım için uygun olmadığından tercih ettiğinizde konforlu kullanım şansına sahip olabileceğinizi söyleyemeyiz. Tamamında değil, ancak bazı alanlarında dekoratif amaçlı suni derinin kullanıldığı modeller için aynı durum söz konusu değildir.

Renk seçimi…

Son dönemde modern salon takımı seçenekleri içerisinde açık renklerin ön plana çıktığını görüyoruz. Özellikle beyaz renk koltuklara olan ilgi dikkat çekiyor. Ancak bu renk koltukların herkes için kullanışlı olacağını söylemek mümkün değil. Özellikle küçük çocuklara sahipseniz ya da sık sık çocuklu misafirlerinizin olacağını düşünüyorsanız, koltuk takımı seçiminde beyaz gibi açık renklerden kaçınmalısınız.

Beyaz modern ve minimal bir tasarım gerçekleştirmek için uygun renk olsa da her lekeyi göstermesi ve üzerinde leke kalma ihtimalinin yüksek olması nedeniyle sorun yaşamanıza neden olur. Silinebilir kumaşa sahip olsa bile sürekli bu lekelerin temizlenmesiyle uğraşmak can sıkıcı hale gelecektir. En sonunda üzerinde örtü kullanmak zorunda kalacağınıza eminiz. Üstelik çok fazla silmenin kumaş dokusunu zedelediği de bir gerçek. Bu nedenle konforlu ve uzun ömürlü bir kullanım sağlamak adına modern salon takımı seçiminde beyaz renkten kaçınmanızı öneriyoruz.

dekorasyon önerileri salon takımı