Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Evinize Neşe Katacak Renkli Sehpa Modelleri

Evinize renk katmak ve biraz daha modern dekorasyona sahip olmasını sağlamak için sehpa modellerinden destek alabileceğinizi biliyorsunuz. Son dönemde oldukça popüler hale gelen renkli sehpa modelleri, yaşam alanlarınıza farklılık kazandırmak istediğiniz anlarda yardımcınız olacaktır. Evin genel dekorasyon stiline uygun tasarımlarda ve renklerde seçimler yapıldığında, sıradan ve artık sıkıcı görünmeye başlayan dekorasyondan da kurtulabilirsiniz. Üstelik renkli sehpa seçeneklerinden yararlanmak için illa evinizin modern bir görünüme sahip olmasına da gerek yok. Klasik mobilya seçeneklerinde de enerjik renklerin tercih edilmeye başladığını görüyoruz.

Peki, bu sehpa modellerini satın alırken, dekore ederken ve kullanırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Öncelikle orta sehpa seçenekleri üzerinden konuyu değerlendirmeye ve aklınıza takılan soruları cevaplandırmaya başlayabiliriz.

Leon Orta Sehpa

Ortada Kullanım için Renkli Sehpa Modelleri

Salon ve oturma odası gibi alanlarda orta sehpa konfor sağlayan unsurlardan biri olduğu gibi, dekorasyonu olumlu şekilde de etkileyebiliyor. Bu nedenle sehpa seçimi de koltuk seçimi kadar önem taşıyor. Ortamın tam merkezinde konumlandırılan ve dekorasyonu tamamlayan orta sehpalar, bu alanların daha davetkâr hale gelmesine de olanak sağlayabiliyor. Tasarımı ne kadar etkileyici ve renk seçimi ne kadar doğru olursa, ortamın dekorasyonu da o denli güzel ve etkileyici olabiliyor.

Geniş bir alana sahipseniz, boşlukları doğru şekilde doldurabilmek için seçimlerinizi titizlikle yapmalısınız. Mobilyaların küçük kalması bu ortamlar için kötü bir görüntünün oluşmasına neden olabilir. Dar alanlarda büyük mobilyalar kullanışlı olmayacağı gibi, geniş alanlarda da küçük mobilyalar kullanışlılığını kaybeder. Bu sehpalar için de geçerlidir. Geniş salonlar için renkli sehpa modelleri içerisinden seçim yaparken boyu alçak, ancak geniş bir kullanım yüzeyi olan sehpalar tercih edilebilir. Dikdörtgen dışında bir sehpa stilini tercih etmek istiyorsanız, asla yuvarlak sehpalara yönelmemeli, daha çok elips modellerden yana seçim yapmalısınız.

Masten Açılabilen Orta Sehpa

Orta sehpa seçiminde dikkat edilmesi gereken bir diğer şey de konsepte uygunluk. Mekânda kullanılan eşyaların konseptine ve rengine uygun bir seçimde bulunmanız gerekiyor. Özellikle renkli sehpa modelleri içerisinden seçim yaparken mutlaka renk uyumunu göz önünde bulundurmalısınız. Kullandığınız renklerin açık tonlarını tercih etmeniz de iyi bir seçenek olabilir. Koyu kahve tonlarını tercih ettiğiniz bir dekorasyon stilinde, orta sehpa rengi olarak açık kahveler uygun seçim olabilir. Açık renklerde ise tam tersi koyu renk sehpaları tercih edebilirsiniz.

Orta sehpa tercihi yaparken yüzeyi cam olan seçeneklerin tehlike doğurabileceğini unutmamalısınız. Özellikle çocuklu bir aileyseniz, sehpanın devrilmesi durumunda can sıkıcı problemler yaşanabilir. Eğer yeterince sağlam bir iskeleti yoksa, kalitesi şüpheye düşürüyorsa cam yüzeyli sehpalar yerine tamamen ahşap sehpaları tercih etmenizi öneririz. Eğer fonksiyonel ve çok amaçlı kullanabileceğiniz bir sehpa seçeneği tercih etmek istiyorsanız, Masten açılabilen orta sehpa doğru bir tercih olacaktır.

Renkli Zigon Sehpa Modelleri

Zigon sehpalar aslında evin en önemli aksesuarlarından biri diyebiliriz. Orta sehpalar gibi zigon sehpalar da şıklık kazandırmak için kullanılan tamamlayıcı ürünler içerisinde yer alıyor. Ortamın havasının değişmesine olanak sağlayan renkli zigon sehpa modelleri, sadece evlerin değil ofislerin de vazgeçilmez parçaları. İç içe giren sehpaların zigon sehpa olarak nitelendirildiğini biliyorsunuz. Ülkemizde 20. yüzyıldan itibaren kullanılmaya başlandığı dikkat çeken bu sehpalar, özellikle misafir ağırlarken hayat kurtarıcı etkiler gösterebiliyor.

Zigon sehpaların belki de en sevilen özelliği ortam içerisinde kalabalık ortaya çıkartmıyor olmalarıdır. Bunda iç içe girmiş olarak konumlandırabilmenin de etkisi büyük. Genel olarak kahverengi ve beyaz renk seçenekleri ile karşımıza çıkan sehpaların yanı sıra, son dönemde renkli sehpa modelleri arasından tercihler yapıldığını görüyoruz. Maviler, sarılar, hatta pembeler bile salonlardaki yerini almaya başladı. Farklı şekillerde iç içe yerleştirilen ve renkli haliyle beğeni kazanan bu modern seçeneklerden biri de Leon zigon sehpa diyebiliriz.

Leon Zigon Sehpa

Zigon sehpalar genellikle üçlü ve beşli takımlar halinde karşımıza çıkar. Büyükten küçüğe doğru sıralanan geleneksel modellerin yanı sıra, aynı boyutlarda olmasına rağmen yine fonksiyonel şekilde bir araya getirilerek konumlandırılabilen sehpalar da karşımıza çıkıyor. Özellikle misafir ağırlarken kullanıldığı için zigon sehpa seçiminde toz tutmayacak, hatta mümkünse tozu göstermeyecek seçeneklerden yana tercihte bulunmak gerekir. Bu ayrıntı da göz önünde bulundurulduğunda yine renkli sehpalara kapı açılıyor. Siyah ve kahverengi gibi koyu renkler tozu hemen belli eder. Beyaz ve krem gibi açık renkler ise oluşan lekelerin hemen ortaya çıkmasına neden olur. Renkli sehpalar ise hem tozu göstermediği hem de lekeyi belli etmediği için en avantajlı seçeneklerdir.

Orta ya da zigon sehpa seçiminde bulunurken ortamın dekorasyonuna göre de uyumlu tercihlerde bulunmanız gerekiyor. Aksi durumda ortamda ortaya çıkartmak istediğiniz şıklık çok da mümkün olmayabilir. Tamamlayıcı ürünler kategorisi içerisinden yaşam alanlarınıza uygun olabilecek sehpa seçeneklerine ulaşabilir, ürünleri detaylıca inceleyebilir ve fiyatlandıraması hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

dekorasyon önerileri sehpa modelleri