Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Yeni Ev Dekorasyonu Yaparken Uygulanacak 6 Parlak Fikir

Yıllarca çalıştınız, emek verdiniz, birikim yaptınız ve sonunda hayalinizdeki o evi aldınız. Şimdi yeni ev dekorasyonu nasıl yapılmalı sorusuyla karşı karşıyasınız. Yıllardır hayalini kurduğunuz bu evi elbette zevklerinize uygun şekilde döşemek istersiniz. Bir mimar ya da tasarımcı ile çalışmayacaksanız, dekorasyonu konusunda bütün yük sizin üstünüzde olacaktır. Sakin olun, bir stil belirleyip ona uygun tercihler yapmaya özen gösterdikten sonra ortaya mutlaka şık bir dekorasyon çıkacaktır. Öncelikle yaşam alanınızın nasıl bir çizgiye sahip olmasını istediğinize karar verin. Modern mi, country mi, yoksa rustik bir ev mi? Hangisi size daha çok hitap edebilir? Bu konuda kararınızı verdiyseniz, yazının bundan sonraki kısmını daha dikkatli okumanızı öneririz.

Yeni Ev Dekorasyonu Yapacakların Bilmesi Gerekenler

Yeni evinizi dekore etmek için ne kadar heyecanlı olduğunuzu biliyoruz. Sabırsız davranarak hızlı kararlar vermeniz hayal ettiğiniz ortamı oluşturmanıza engel olabilir. Bu nedenle alışverişe başlamadan önce belirlediğiniz stile göre nasıl seçimler yapmanız gerektiğine dair bir liste hazırlamanızı öneririz. Bu büyük ölçüde işinizi kolaylaştırabilir. Onun dışında yeni ev dekorasyonu konusunda uygulamanız gereken adımlara biz de dair sizleri bilgilendirmeye çalışacağız. Hazırsanız başlayalım:

1.Adım: Önce tadilat yaptırın.

Evde değiştirmek ya da yeniletmek istediğiniz bir alan varsa önce bunun için tadilat işlemlerinizi gerçekleştirmenizi öneririz. Eşyalar evin içerisinde değilken hem tadilat işleminin yapılması hem de temizlenmesi çok kolay olacaktır. Bu nedenle hem tadilat hem de mimari operasyonları eve eşyalarınızı getirmeden önce yaptırmanızı öneririz. Bu şekilde yeni ev dekorasyonu yapmaya başlamadan önce sizi fazlasıyla yoracak olan bir uygulamadan kurtulmuş olacaksınız.

2.Adım: Fazlalıklardan kurtulun.

Modern bir ev dekorasyonu yapmaya karar verdiyseniz, öncelikle bu stil bir evde fazlalıklara yer olmadığını unutmayın. ‘Ne kadar az eşya, o kadar çok huzur’ mottosunu benimsetecek olan bu stilde daha yalın bir dekorasyon yapmanız gerekecek. Bu nedenle eşya seçiminizi daha sade tasarımlara sahip modellerden yana yapmalısınız. Sade, ama belirgin çizgileri olan bir koltuk takımı tercihinde bulunmak işinizi büyük ölçüde kolaylaştırabilir. Trend salon takımları içerisinde yer alan Griona salon takımı da modern evler için uygun seçeneklerden biri olacaktır.

Fazlalıklardan kurtulun derken ciddiydik… Salaş örtüler, dantelli perdeler, ünite örtüleri, süslü aksesuarlar bu dekorasyon için uygun parçalar değil. Bu nedenle bunların eski evinizden bir anı olarak kalması iyi olabilir. Yeni ev dekorasyonu yaparken renkli seçimler yapmak yerine, tek bir renk belirleyip onun tonları şeklinde ilerlemenizi de öneririz. Ortaya çok şık ve sadeliğin zarafetini yansıtan bir tasarım çıkacaktır.

3.Adım: Salonda büyüklü küçüklü aydınlatmalara yer verin.

Yeni bir ev demek, trend unsurlara göre tasarlanmış bir ev demek. Bu nedenle seçimlerinizi trend seçeneklerden yana yapmanızı daha önce de önermiştik. Son dönemde aydınlatıcı ürünlerde de oldukça şık trend parçalarla karşılaşmaya başladık. Özellikle salonda ve yemek odasında bu aydınlatıcılara yer açabilirsiniz.

Aydınlatıcılar her ne kadar en sona bırakılan parçalar olsa da ev dekorasyonuna olan etkisi yüksek. Bu nedenle şık seçenekleri tercih etmek gerekiyor. Önerimiz odada kullandığınız ana renge yakın tonlardan olan sarkıt lambaları kullanmanız. Birbirinden farklı boyutlarda, aynı ya da birbirine yakın tonlarda sarkıt aydınlatıcılar farklı bir görünüm ortaya çıkartabilmenize de olanak sağlar. Bu tip aydınlatıcılar özellikle yemek odası için kullandığınız masanın üzerine gelecek şekilde konumlandırılabilir.

4.Adım: Berjerlere yer açın.

Bir eve şıklık kazandıran unsurlara dair bir liste hazırlasak, şüphesiz berjer ilk üçte yerini alırdı. Kullanıldığı ortamlara Avrupai bir hava kazandıran berjer, zevkli seçimler yapıldığında o ortamda zaman geçirmeyi daha keyifli hale getirecektir. Özellikle boydan boya bir pencere bulunuyorsa hem manzaranın tadını çıkarmak hem de şıklık kazandırmak için tekli koltukları pencereye yakın olarak konumlandırabilirsiniz. Bunun için ayrı bir berjer satın almak yerine şık tekli koltukları bulunan bir salon takımı tercihinde bulunabilirsiniz.

5.Adım: Desensiz halıları tercih edin.

Yeni ev dekorasyonu yaparken dikkat etmeniz gereken şeylerden biri de halı seçimi. Kullandığınız halılarda sadelikten yana olmanız gerekiyor. Özellikle farklı renklerin kullanıldığı bir tasarım söz konusu ise, halıdaki desenler ve renkler karmaşıklığa neden olur. Ayrıca göz yorucu bir hale de gelebilir. Bu nedenle halıda tek renk ve desensiz modeller çok daha kullanışlı olacaktır. Açık renk ya da döşemenin rengine yakın renklerde halılar uygun olabilir. Neredeyse yok gibi görünecek, dekorasyonun şıklığını bozmayacak stilde bir halı yaşam alanlarınızda zarif bir görünüm ortaya çıkartacaktır.

Çetmen Formy Başlık

6.Adım: Şimdi kadife yatak başlıkları moda!

Yeni ev dekorasyonunda yatak odasını da unutmamak gerekiyor. Hem şık bir tasarım gerçekleştirmek hem de buranın rahatça uykuya dalabileceğiniz bir atmosfere sahip olmasını sağlamak için sakinlik sağlamalısınız. Yumuşak renklerin tercih edildiği kadife bir yatak başlığı kullanmak iyi bir fikir olabilir. Aynı renk ve dokuta bir puf ya da berjer de yatak odasına hoşluk kazandıracaktır. Formy başlık bu konuda tercihiniz olabilir. Renk olarak da tasarım olarak da yeni ev dekorasyonu için modern bir seçim olacaktır.

Yatak odasında kullanılacak olan gardırop modellerinin de sade ve modern görünmesine dikkat etmelisiniz. Özellikle beyaz ve krem gibi açık tonları tercih etmek daha dinamik bir alan ortaya çıkartmanıza yardımcı olur. Tekstil ürünlerinde ve aksesuar seçeneklerinde de pastel tonlarda yana seçimler yapmanız modern ve huzurlu bir alan ortaya çıkartmanıza izin verecektir.

7.Adım: Fonksiyonel özellikte mobilyalar kullanın.

Son dönemde yaşam alanlarınızda kullanırken işinizi kolaylaştıracak özelliklere sahip mobilya seçenekleriyle sık sık karşılaşmaya başladığınızı fark etmiş olmalısınız. Yatak olabilen koltuklar, boyutunu değiştirebildiğiniz sehpalar, açılabilen masalar ve diğerleri… Kendinize daha geniş özgür alanlar bırakmak istiyorsanız, bu tip fonksiyonel ürünleri tercih etmeniz gerekiyor. Sık sık misafir ağırlıyorsanız, yatak olabilen koltuklar misafirlerinizi konforlu bir şekilde ağırlayabilmenize fırsat verecektir. Yeni ev dekorasyonu için mobilya seçimi yaparken bu konuda bilgilendirme almanızda da fayda var.

8.Adım: Onun için başka bir dünya ortaya çıkartın.

Yeni ev dekorasyonunda çocuğunuzu da unutmamalısınız. Henüz bir bebek bile olsa onun için ayrı bir oda hazırlamanız gerekir. Bebeğiniz için en küçük odada masal gibi bir dünya oluşturabilirsiniz. Bunun için bebek odası takımları içerisinde sağlıklı ve korumalı bir tercihte bulunmanızı öneririz. Bebeğinizin önce korkuluklar sayesinde uyku sırasında düşmeden kullanabileceği bir yatak tercihinde bulunun. Birkaç yıl sonrasında korkulukları çıkararak da kullanabileceğiniz bir model söz konusu olduğunda yeni bir masraf yapmaktan da kaçınmış olursunuz.

Boo Boo Bebek Odası Takımı

Bebek odası mobilyalarında sağlıklı seçimler yapmanın ne derece önemli olduğunu biliyor olmalısınız. Korkuluk kısımları ıhlamur ağacından yapılan su bazlı ve kanserojen madde içermeyen Çetmen bebek odası takımları, bu konuda beklentilerinize cevap verecektir. Hem tasarımları hem de sağlıklı formları ile bebeğiniz için en güvenli uyku Çetmen’de! Web sitemiz üzerinden bebekler için özel ürünlerimizi inceleyebilir, onun için hazırlayacağınız odaya uygun ölçülerde olup olmadığını görebilirsiniz.

Çetmen mağazalarında elden ödeme avantajından da yararlanabileceğinizi unutmayın!

dekorasyon önerileri ev dekorasyon fikirleri ev dekorasyonu