Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

2020 Ev Dekorasyonu Trendleri

2020 yılını her anlamda geride bırakırken dekorasyonun yeni trendleriyle birlikte 2020 yılına coşkuyla adım atmaya hazırlanıyoruz. Ev dekorasyonu bakımından 2020 yılı müthiş yeniliklerle geliyor. 2020 dekorasyon trendleri, daha şimdiden iç mimarlık çalışmalarını hareketlendirmeyi başardı. Ev, ofis, restoran, kafe ve kurumsal yapıların dekorasyon çalışmaları sürdürülebilir yaşam odağında zenginleştirilecek. Doğaya, insana duyarlı dekorasyon tasarımları yaşam alanlarının daha huzurlu, sağlıklı ve yüksek enerjiye sahip olmasını sağlıyor. Ev tasarımı yaparken ya da iç mimarlık hizmetleri alırken yeni trendler eşliğinde kendinize huzurlu bir alan oluşturabilirsiniz. 2020 dekorasyon çalışmalarını sizler için yakından takip ettik, haydi inceleyelim.

2020 Dekorasyon Renkleri Belli Oldu

Her yıl o yılın rengi ilan edilir ve modadan dekorasyona kadar her alanda trend renkler kullanılır. 2020 renk trendlerinde birden fazla renk karşımıza çıkıyor: Adaçayı yeşili, neo mint, gri tonlar, yumuşak maviler ve canlı kırmızılar ev tasarımı yaparken sık kullanabileceğiniz renkler. Yumuşak tonlardan keskin renklere kadar farklı alternatiflerin olması duvar tasarımı, aksesuar seçimi, ev tekstil alışverişi gibi alanlarda renk dengesi kurmanızı sağlayacak. Yatak odası tasarımı yaparken yumuşacık görüntüye sahip adaçayı yeşilini kullanabilir, ev tekstil ve aksesuar seçiminde ise daha net, kesin renklere yönelerek bir denge yakalayabilirsiniz. Aynı şekilde çalışma odası dekorasyonu yapacağınızda gri tonlarını tercih ederek istediğiniz konsantrasyonu oluşturabilirsiniz. Dekorasyon yaparken nötr ve canlı renkleri bir arada dengeli kullanmak sonucun daha verimli olmasını sağlıyor. 2020 dekorasyonunda zıt renklerin birlikte kullanılacağını söyleyebiliriz.

Dekorasyonda Sakinlik Öne Çıkıyor

2020 dekorasyon çalışmaları sakinliğe önem verirken aslında kendi içindeki canlılığını, enerjisini yitirmiyor. Yatak odası, çalışma odası tasarımlarında dingin renkler; salon dekoru ya da çocuk odası gibi daha enerjik alanlarda ise hareketli temalar kullanılabiliyor. Ahşap gibi önemli bir dekorasyon trendi bu yıl yerini mermere bırakacak gibi görünüyor. Mermerin soğuk fakat şık görüntüsü özellikle salon dekorasyonunda ön plana çıkmaya hazırlanıyor. İç mimarlık hizmeti kapsamında gerçekleştirilen profesyonel dekorasyon çalışmalarında mermerin hem zemin kaplamasında hem de TV ünitesi, yemek masası gibi alanlarda gerçek ya da görsel anlamda kullanıldığını görebiliyoruz.

Yaşam Alanları Genişletiliyor

Dekorasyondaki yenilikler daha fazla yaşam alanı isteğini güzel yönlendiriyor. İç mimarlar, küçük alanda etkili dekorasyon uygulamaları ile beğeni topluyor. Eşya yoğunluğu arasında kişilere nefes alacak alan bırakılması dekorasyonun işlevselliğini artırıyor. 2020 dekorasyon önerileri doğrultusunda iç mimarlar, gereksiz eşya yoğunluğuna dikkat çekiyor ve daha sakin dekorasyon görüntüsü oluşturmayı öneriyor. Evinizi, ofisinizi ya da tek bir odanızı düzenlerken yaşam alanlarını, aydınlatmayı ve nefes alabilirliği ihmal etmeyin.