Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Duvar Tasarımı Nasıl Olmalı?

Evlerde bölümleri birbirinden ayıran ve yaşam alanların sınırlarını belirleyen duvarlar, iç mimarlık işlemlerinin en büyük çalışma alanları arasındadır. Duvarlarda tasarım tekniklerini uygularken iklim, bina yapısı ve ana iskeleti koruma gibi detayları dikkate alarak bir duvar tasarımı yapmanız gerekir. Peki en doğru duvar tasarım nasıl olmalı?

İşte bu sorunun birçok cevabı vardır. Bir duvarı farklı şekillerde ortaya çıkartabilirsiniz. Öncelikle metali taş, ahşap gibi detaylarla duvarlarınıza karakter katabilirsiniz. Ayrıca özel dokunuşlarla zeminden tavana kadar estetik bir bölüm oluşturabilirsiniz. Bir evin ya da yaşam alanının karakterini ortaya koyan en pratik uygulamalar duvarlar üzerinden yapılır. Ancak kullanacağınız detayların avantajları olduğu gibi olumsuz özellikleri de söz konusudur.

Doğru Duvar Tasarımı

Duvarlarınızı tasarlarken odalarınızın yapılarını, mobilyaları, aksesuarları ve tarzı dikkate alırsınız. Çünkü duvarların göze hoş gelmediği, akıcı bir havada olmadığı yaşam alanları istenen etkiyi ortaya çıkarmaz. Bu yüzden kusursuz bir dekorasyon için doğru duvar tasarımı çok önemlidir.

Duvar tasarımı nasıl olmalı sorusuna cevap arıyorsanız profesyonel bir destek almalısınız. Online iç mimarlar bu konuda size destek olabilir. Renk, ışık ve aksesuar gibi tüm detayları belirleyeceğiniz farklı paketlerle yaşam alanınızı istediğiniz forma sokabilirsiniz.

Kusursuz Duvar Nasıl Olur?

Sizlere bir duvarın nasıl kusursuz hale geleceğini belirtelim;

•Öncelikle her oda için kusursuz olma durumu değişkendir.
•Bir duvarın öncelikle hasarsız ve temiz olması gerekir.
•Duvarınızın hasarlarını belirleyin ve hemen takip edin.
•Doğru renk seçimi çok önemlidir. Karakterinizi ortaya çıkaracak, mobilyalarınızla uyumlu bir duvar rengi belirleyin.
•Rutubet gibi sorunlar olması durumunda farklı teknikler ve nem önleyici uygulamalarla duvarınızın her zaman kusursuz görülmesini sağlayın.
•Odanızın ve duvarınızın yapısına uygun olarak doğru aksesuarları seçin.

Duvarlarda Kullanılan Malzemeler

Duvar dekorasyonu özen ve profesyonellik isteyen bir konudur. Bu yüzden duvar tasarımı nasıl olmalı sorusuna en etkili cevabı verebilmek için sizlere öncelikle doğru malzemeleri kullanmanız gerektiğini hatırlatalım. Online iç mimarlık desteğiyle duvarlarınızda taş ve tuğla, ahşap, beton malzemelerle farklı dokunuşlar kullanabilirsiniz. Burada tarzınız, profesyonel fikirler, ücretsiz öneriler, yaşam alanlarınızı yapısı, renkler, dekorasyon ürünleri, aksesuarlar ve mobilyalar size fikir verecektir.