Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Amerikan Mutfak Dekorasyonu

Amerikan mutfak tasarımı ya da diğer yaygın adıyla açık mutfak dekorasyonu yapmak ev sahipleri için biraz göz korkutucu olabiliyor. Yaşam ve yemek alanının iç içe olması ilk etapta pratik gibi görünse de iş dekorasyona geldiğinde durumlar değişiyor. Salon ve mutfağın aynı alanda tasarlandığı evlerde aslında ilham verici, modern üstelik son derece işlevsel mutfak dekorasyonu yapmak mümkündür. İlham verici Amerikan mutfak dekorasyonu fikirlerimizle evinizde hazırlandığınız dekoratif çalışmaları kolaylaştırmak isteriz. Ev dekorasyonu yapmak büyük bir keyif ancak küçük alanlar ya da açık mutfaklar bazen insanı düşündürebiliyor. İşbu noktada Evimi Tasarla ekibi olarak önemli ipuçları vermeye geldik. Hazırsanız başlayalım.

Mutfak ve yaşam alanınızı ayırın

Salon dekorasyonu yaparken mutfağı da hesap ederek biraz daha incelikli bir şeyler düşünmeniz gerekecek. Örneğin mutfak ve salonu bir eşyayla ayırma fikri en sık kullanılan dekorasyon fikirlerinden biridir. Yemek masası, kanepe, mutfak adası gibi eşyalarla yaşam alanınızı mutfaktan ayırabilir; mutfağa hala yakın ve iç içe olmaya devam edebilirsiniz.

Zemin kaplamasını çeşitlendirin

Mutfak dekorasyonu yapılırken zemin kaplamasında ve hatta tezgâh arkası duvar tasarımı çalışmalarında suya, lekeye, yağa ve benzeri mutfak ürünlerine dayanıklı malzemeler tercih edilir. Yer kaplamasında mermer, seramik, parke seçimi yapılır. Açık mutfak tasarımında bizim önerimiz salon tasarımı ve mutfak tasarımı ayrımı yapılması. Salonun zemininde parke tercih ediliyorsa, mutfak zemininde daha farklı bir malzeme ve daha renkli, desenli bir kaplama türü tercih edilebilir. Salondan mutfak bölümüne geçişte tamamlayıcı renkler, detaylar kullanılırsa eğer bütünlük bozulmaz.

Ahşap detaylara yer verin

Ev dekorasyon çalışması ahşabın etkisiyle geleneksel ve modern bir görünüme kavuşturulabiliyor. Açık mutfak bir eve sahip olanlar, ahşabın büyüsünden yararlanarak hem mutfağında hem de salonunda birbirinden farklı dekorasyon çalışması oluşturabilir aynı zamanda detaylarla birbirini tamamlayan bir görünüm elde edebilir. Örneğin yemek masası ya da mutfak adasının kenarlarında kullanacağınız sandalyeler ahşap detaylı olabilir. Salonda ise TV ünitesi, kitaplık gibi tasarımlarda ahşaba yer verebilirsiniz.

Online iç mimarlık desteği alın

Açık mutfak, küçük alan, karanlık atmosfer, havasız bir ortam iç mimarların çözüme kavuşturduğu dekorasyon problemlerinden birkaçı. Açık mutfağınızı ve salonunuzu bir türlü işlevselliğe ulaştıramıyor ya da yaşam alanınızı istediğiniz görüntüye kavuşturamıyorsanız online iç mimarlık hizmetlerimizden yararlanarak uzman gözüyle üstelik çok ekonomik fiyatlarla dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz.