Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Yatak Odasında Tek Renk Dekorasyon

Ev dekorasyonu yaparken renklere kafayı takanlardanız eğer yeni dekorasyon trendleri arasında yer alan tek renk dekorasyon fikrini hoş karşılayabilirsiniz. Tek renk dekor aslında hem incelik isteyen bir çalışma hem de dünyanın en kolay uygulanabilen dekor trendi kabul ediliyor. Ton sür ton dediğimiz aynı rengin farklı tonlarının kullanıldığı dekorasyonda yapmanız gereken ilk adım renk seçimine karar vermek olacaktır. Yatak odası tasarımı yaparken seçeceğiniz rengin yatak odanızda geçireceğiniz zamanı, uyku kalitesini etkileyeceğini unutmayın.

Profesyonel iç mimarlık çalışmaları, yatak odasının sessiz, sakin, huzurlu olması gerektiğini vurguluyor. Renk ve eşya seçimi bu doğrultuda yapılmalıdır. Tek renk yatak odası dekorasyonunda işin güzel yanı abartıya kaçmadan eşya yoğunluğunu artırabilmeniz. Aynı renklerde eşyalar olacağı için kalabalık görüntü oluşturmadan ihtiyaç duyduğunuz tüm eşyaları kullanabilirsiniz. Elbette burada küçük alanlarda fazla ve büyük eşyaların tek renk olsa bile odadaki yaşam alanını kısıtlayacağını söylemekte fayda var.

Tek Renk Dekorasyonu Aksesuarlarla Zenginleştirin

Salon dekorasyonu yaparken aksesuarlardan çok fazla destek alınır. Yatak odası tasarımı için de eğer odadaki yaşam alanı genişse ya da renk ve mobilya seçimiyle ferah bir ortam oluşturulduysa zevkli aksesuarlarla dekorasyonu daha keyifli hale getirmek mümkündür. Tütsüler, aynalar, minik süs eşyaları, dekoratif abajurlar, duvar tasarımı oluşturacak tematik tablolar, fotoğraf köşesi gibi detaylarla yatak odanızdaki dekoru tamamen kişiselleştirebilirsiniz.

Sade ve Zarif Yatak Odası Tasarımı

Yatak odanızı dekore ederken sade, zarif, şık fakat işlevsel bir tasarım oluşturmak istiyorsanız eğer sadece renklere değil eşyalara da özen göstermelisiniz. Örneğin yatak seçiminizde kaba, hantal bir model yerine daha zarif köşelere sahip bir modele yönelebilir, odadaki en büyük eşyanın şık görünmesini sağlayabilirsiniz. Yatak örtüsü seçiminde ise tek renk yerine ana rengi hareketlendirmek için çizgili, puantiye detaylı ev tekstili kullanabilirsiniz. Perde, nevresim takımlarının odadaki dekorasyonu büyük oranda değiştireceğini unutmayın. Odanızda yeterli alan varsa eğer bir köşeyi dinlenme alanı olarak tasarlayabilirsiniz. Bir koltuk, küçük bir sehpa ile kendinize okuma köşesi, dinlenme bölümü oluşturarak yatak odanızdaki dekorasyonu daha da güçlendirebilirsiniz.