Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Salon Dekorasyonu

Ev dekorasyonu yapmak istediğinizde ilk olarak düzenlenen alanlar evlerin salonlarıdır. Çünkü gün içinde en çok vakit geçirdiğiniz alanlar evin salonudur. Ayrıca bir misafir geldiğinde de ilk olarak evinizin salonuna alırsınız. Hal böyle olunca da salon dekorasyonu önem kazanmaktadır. Salonlarda ortaya çıkacak olan stil ve tarza göre bir uygulama yapmak gerekir.

Öncelikle herkesin beğenisi, kişiliği ve karakteristik detayları farklıdır. Bu yüzden salonlarınıza özel bir form verebilmek için mutlaka profesyonel bir destek almanız gerekir. Yaşam alanlarınızda bireysel talepler ve ihtiyaçların yanında konfor da önemlidir. Yani hem sizler otururken hem de evinize bir misafir geldiğinde evinizde rahat etmelidir. Salonunuzun büyüklüğü ve detaylarına göre online iç mimarlık desteğiyle istediğiniz özellikleri bir araya getirebilirsiniz.

Renk Uyumunu Gözetin

Salonlarınızda renk uyumu çok önemlidir. Bu yüzden salonlarınızı baştan ortaya çıkartırken mobilyaların ya da diğer eşyaların renk uyumu dikkate alınmalıdır. Çünkü salon dekorasyonu yaparken evinizdeki tüm detaylar bir ahenk içinde olmalıdır. Bazen zıtlıklarla uyumu yakalayıp zamansız dekorasyonlar yaparken bazen de birbirine yakın sıcak renklerle istediğiniz salonu oluşturabilirsiniz.

Salonlarınızda doğru mobilyalarla birlikte kapı renkleri, duvarınızın rengi ve ışık renginiz bile uyumlu olmalıdır. Yaşam alanlarınızda renk uyumunu yakalarsanız ilgi çekici ve ferah bir salon ortaya çıkarabilirsiniz.

İşlevsel Mobilya Seçimi

Salonda TV ünitesi, oturma grubu, yemek masası gibi birçok detay kullanabilirsiniz. Salonunuzun genişliğine ve yapısına göre doğru mobilya seçmeniz gerekir. Çünkü sınırlı alanlarda geniş mobilyalar seçerseniz yaşam alanlarınızı etkili kullanamayabilirsiniz.

Dikdörtgen bir salonunuz varsa L tipi koltuk kullandığınızda daha işlevsel bir mobilya yerleştirebilirsiniz. Küçük yaşam alanlarına sahipseniz mobilyalarınız katlanabilir özelliklere sahip olabilir. Bununla birlikte tüm özel alanları da işlevsel hale getirebilirsiniz.

Doğru Aydınlatma Ekipmanları

Bir yaşam alanına karakteri katarken ve tasarımınızı ortaya çıkarırken aydınlatma ekipmanları çok önemlidir. Salon dekorasyonu yaparken aydınlatma detaylarını kullanarak yaşam alanınızda vurgulamak istediğiniz detayları ön plana çıkarabilirsiniz.

Zevkli Aksesuarlar

Bir salonu ortaya çıkaran ve oraya sizin karakterinizi katan en önemli detaylar küçük dokunuşlardır. Bu yüzden salonunuzu dekorasyon sürecinde zevkli aksesuarlarla donatabilirsiniz. Doğru aksesuarları doğru yerde kullanarak ve aşırıya kaçmadan yaşam alanlarınızı istediğiniz forma koyabilir ve sizin stilinizi salonunuzda ortaya çıkarabilirsiniz.