Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Küçük Ev Dekorasyon

Günümüzde yaşam olanakları hızlı bir şekilde değişim göstermektedir. İnsanlar için artık aile kavramı değişmektedir. Dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de büyük aileden çekirdek aileye geçiş söz konusudur. Bu durum evlerin yapısına da yansıdı. İnsanlar küçük evlere rağbet etmeye başladı. Bu yüzden küçük ev dekorasyon işlemleri konusundaki trendleri incelemek ve bu konuda görüş almak popüler hale geldi.

Günümüzde şehir hayatının gereği insanlar hızlı yaşamaktadır. Bu yüzden geniş evler tarihe karışmaya başladı. Şehir yaşantısının getirdiği sorumlulukların yanında evlerde daha minimal eşyalara yer verilmeye başladı. Minik evlerde tüm alanları işlevsel kullanmak ve tüm ihtiyaçlara cevap verecek bir ortam bulmak önem kazandı. İnsanlar artık bir artı bir ya da stüdyo daireleri daha fazla tercih etmektedir. Bu yüzden dekora etme işleminde de birçok noktaya dikkat etmek önemli hale gelmektedir. Çünkü evin büyüklüğüne kesinlikle dikkat etmelisiniz.

Küçük Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Küçük evlerin dekorasyonunu yapmak çok kolay gelebilir. Çünkü alan az olduğu için eşyanın da az olacağın düşünürsünüz. Ancak bu çok yanlış bir algıdır. Küçük ev dekorasyon edilirken çok daha zorlayıcıdır. Alan dardır ve kullanmanız gereken eşyaların hepsi fonksiyonel olmalıdır. Ayrıca aldığınız eşyaları da çok güzel şekilde yerleştirmeniz gerekir. Tüm detayların ayrıntılı şekilde planlanması gerekir. Alanı küçük olan evlerinizi dekore ederken şunlara dikkat edebilirsiniz;

Katlanabilir Mobilyalar Kullanın

Evinizde alan küçükse katlanabilir mobilyalar kullanmak çok mantıklı bir fikirdir. Kullanmadığınız anda bunları katlayarak alandan tasarruf edebilirsiniz. Bu yüzden oldukça fonksiyonel olan mobilyaları seçerek evinizde yer verin.

Planlamayı Doğru Yapın

Minik evlerin dekorasyonu sürecinde yerleştirme planlaması çok önemlidir. Bu aşama eşya seçiminden daha önemlidir. Planlama ne kadar doğru yapılırsa evin her köşesi o oranda kullanılabilir hale gelir.

İşlevselliğe Önem Verin

Küçük evlerde kullanılmayan alanlar bir hayli fazladır. Bu yüzden küçük ev dekorasyon işlemlerinde bu alanlar belirlenerek işlevsel hale getirilebilir. Mesela bir kapı aralığını kitaplık olarak kullanabilirsiniz. Bu tarz fikirlerle tüm işlevsiz alanları kullanıma kazandırarak profesyonel bir tasarım süreci oluşturabilirsiniz.