Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

1+0 Ev Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Modern çağın bir sonucu olan 1+0 stüdyo daireler, günümüzde yalnız yaşayanların, öğrencilerin ve çocuksuz çiftlerin yaşamını şekillendiriyor. 1+0 daireler stüdyo daire olarak anılıyor. Yatak odası, oturma odası ve mutfak aynı alan içerisinde yer alıyor. Daire olabilecek en minimal şekilde olduğundan ev dekorasyonu çok dikkatli yapılmalı. Küçük evlerin kullanışlı, ergonomik ve huzurlu olması tamamen dekorasyona bağlıdır. Böyle bir evde yaşıyorsanız eğer dekorasyonunuzu yeniden gözden geçirmenizde fayda var. Stüdyo tipi dairelerde yaşayanlar için işe yarar basit ipuçları hazırladık. Önerilerimizle evinizi yeniden dekore edebilir, yeni bir soluk kazandırabilirsiniz.

İşlevsel tasarıma sahip mobilyalar

1+0 dairelerde salon tasarımı ve yatak odası dekorasyonu aynı anda ince ayrımlarla yapılmalıdır. Dairenin mutfak, oturma ve uyuma alanlarına geçişte yumuşak bir geçiş sağlanabilir. Daha net ayrımlar istiyorsanız eğer renk ve eşya seçimiyle keskinlik kazandırabilirsiniz. Eşya seçiminde kesinlikle işlevselliğiyle öne çıkan tasarımlara yönelmelisiniz. Küçük fakat konforlu, sağlıklı ve şık mobilyalarla minimal bir görsel şölen ortaya çıkartabilirsiniz. Örneğin mutfağınız için açılıp kapanabilen bir tezgâh – masa tercih edebilir, koltuk ve yatak olabilen mobilyalara yönelebilirsiniz.

Daireyi ikiye bölecek çözümler

Stüdyo dairenizde mutfaktan yatak odasına kadar her şey tek bir alana bölüştürüldüğünden sizler de daireyi kendinize göre bölebilirsiniz. Bu noktada çok şık tasarlanan paravanları tercih edebilir ya da masa, kanepe gibi daha işlevsel bir eşya ile bölümler arasına sınır koyabilirsiniz. Yaşam alanınızla uyku alanınızı bölmek için en çok tercih edilen şey kitaplıklar oluyor. Kütüphane fikrinden hoşlanıyorsanız eğer yerden yükselen kitaplıklarla dairenizi bölebilirsiniz. Salon tasarımı yapılırken kullanılan kitaplıklar aslında her alanda işlevini gösteriyor.

Aydınlık ev atmosferi

Evinizin daha ferah ve huzurlu olmasında renklerin önemini unutmayın. Duvarlarınızda ve yer döşemesinde mümkün olduğunca açık renkler tercih edin. Aydınlatmalarda ise lütfen bu dengeyi devam ettirin. Koyu renk tercih edecekseniz eğer ışıklandırmayı çok dikkatli yapmalı ve evinizi daha da küçültmemeye özen göstermelisiniz.

Derinlik kazandıran aksesuarlar

Bir daireyi olduğundan ferah ve büyük göstermenin en basit yolu ayna kullanmaktır. Aynaları sadece duvarda kullanılmalı şekilde düşünmeyin. Tavana ya da bir duvarı uçtan uca ayna ile kaplatarak yaşam alanınızı ferahlatabilirsiniz. Ev dekorasyonunda duvar tasarımı her şeyi değiştirebiliyor.