Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Salon Dekorasyonunda Kitaplık Kullanımı

Her evde olması gereken kitaplıklar, ev dekorasyonu ile uyumlu şekilde kullanıldığında ortaya son derece şık bir görüntü çıkıyor. Kitaplarınızı rastgele istiflemek yerine işlevselliğiyle, dekoratif yönüyle öne çıkan bir kitaplıkla düzenlemek istemez misiniz? Dekorasyon fikirleri arasında fazlasıyla ilgili çekici birçok kitaplık modeli bulunuyor. Salonunuzdaki kör noktaları, ölü alanları dahi kitaplıklarla daha kullanışlı hale getirebilirsiniz. Çok büyük raflar ya da kütüphane modelleri kullanmak zorunda değilsiniz. Minimal salon tasarımı için minimal kitaplıklar tasarlanıyor ya da hazır bulunabiliyor. Sizler için hazırladığımız birkaç kitaplık önerisiyle, yeni fikirler edinebilir, evinizi yeniden şekillendirebilirsiniz.

Televizyon ünitesi kitaplık rafları

TV ünitesi alınırken genellikle TV üzerine konumlandırılacak raf sistemleri satın alınıyor. Eğer televizyonunuzu koyduğunuz bölgede raf koyabileceğiniz bir alan genişliği varsa, kitaplarınızı burada sıralayabilirsiniz. Bu şekilde hem görsel bir uyum yakalayabilir hem de kitaplarınızı elinizin altında bulundurabilirsiniz. Kitaplar, fotoğraf çerçeveleri ve biblolarla mini bir dekorasyon yapabilirsiniz. Eğer televizyon ünitesi kullanmıyor ya da televizyonu duvara monte ettiyseniz sağ ve sol bölümlere eşit şekilde raf, kitap dolapları asabilirsiniz.

Ayaklı raf modelleri

Ayaklı kitaplık modelleri geniş evlerde çok sık tercih ediliyor. Evinizin ya da en azından salonunuzun genişliği müsaitse mini ya da geniş ayaklı kitaplıklardan tercih edebilirsiniz. Ahşap, metal, ferforje gibi farklı malzemelerden yapılmış kitaplık modelleri, dekorasyonunuza kolayca uyum sağlayabilir. Kitaplığınızı LED ışıklar, fotoğraflar ya da mini heykellerle daha canlı bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

Kitaplık ve raf bir arada

Duvar tasarımı yaparken bir duvarınızı boydan boya gömme raf yaptırabilirsiniz. Açık renk kullanmanızı önereceğimiz bu raf sisteminde çok yönlü bir kullanım elde edebilirsiniz. Kitaplarınızı kategorize ederek dizebilir, süs eşyalarınızı yerleştirebilir, fotoğraflar koyabilirsiniz. Kullandıkça zenginleşen bu tarz raf sistemleri, başlı başına bir ev dekorasyon çalışması kabul ediliyor.

Kapaklı kitaplık tasarımları

Eski bir dresuar ya da şifonyerinizi çeşitli işlemlerden geçirerek kitaplık haline getirebileceğinizi biliyor muydunuz? İç mimarlık hizmetleri kapsamında eski eşyaların yeniden kullanılabilmesi için yapılan işlemlerde, birçok eşya geleneksel çizgisini bozmadan fakat daha modern hale getirilebiliyor. Yeniden tasarlatacağınız bu kitaplığı salonunuzun bir köşesine koyabileceğiniz gibi TV ünitesi olarak dahi kullanabilirsiniz. Eski eşyalarınızı gözden çıkarmadan önce bir kez daha düşünün.