Kategoriler
Mobilya dünyası

TV Ünitesinin Ev Dekorasyonundaki Yeri

Hiç kuşkusuz, içinde bulunduğumuz yüzyıla damgasını vuran şey; teknoloji. Son 20 yılda yaşanan gelişmeler ve özellikle elektronik cihazların gösterdiği değişim, hem hayatlarımızı hem de alışkanlıklarımızı fazlasıyla değiştirdi. Bilgisayar kullanımı hızla yaygınlaşırken, cep telefonları da kısa zamanda vazgeçilmezlerimiz arasındaki yerini aldı. Televizyonlar ise vazgeçilmezlerimizin başındaki yerini korumaya devam ediyor; ancak biraz daha farklı formlarda.

Geride bıraktığımız yıllar içinde televizyonlar giderek incelirken, ekranları ise genişledi. Tüplü televizyonlar için kullanılan sehpalar da yerlerini TV ünitelerine bırakmak durumunda kaldı. Oturma odalarını süsleyen TV üniteleri; mobilyalarınıza uyum sağlayarak dekorasyonunuzu tamamlayıcı görev üstlenirken, çekmece ve raflarıyla da işlevsellik sunuyor. Fakat dilerseniz minimal seçenekler de mevcut.

TV ÜNİTESİ SEÇERKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

TV ünitesi seçerken dikkat etmeniz gerekenlerin başında nasıl bir üniteye ihtiyacınız olduğu geliyor. Eğer biblolarınızı, kitaplarınızı ve süs eşyalarınızı sergileyebileceğiniz fonksiyonel bir ünite arıyorsanız, geniş bir TV ünitesi tam da bu ihtiyacınızı karşılayacaktır. Fakat aradığınız, yalnızca televizyonunuzun altına yerleştireceğiniz bir eşya ise, buna uygun küçük bir üniteyi tercih etmeniz daha mantıklı olacaktır.

Televizyonunuzu oturma odasında kullanacağınızı düşünürsek, TV ünitenizin mobilyalarınızın rengi ve tasarımıyla uyumlu olması gerektiğini söyleyebiliriz. Tıpkı mobilyalarda olduğu gibi modern, avangard, country vb. tasarımlara sahip TV üniteleri bulunmaktadır. Çok sayıda seçeneğin olması, mobilyalarınız ve TV üniteniz arasında bir uyum göz etmenize olanak sağlar.

Oturma odanızın büyüklüğü ve sahip olduğunuz boş alan da önemlidir. TV üniteleri, genel olarak geniş ve çok yer kaplayan mobilyalardır. Fakat küçük yapılı ve minimal tasarımlara sahip seçenekler de bulunmaktadır. Burada önemli olan nokta; sahip olduğunuz alanı optimum şekilde nasıl kullanacağınızı bilmektir.