Kategoriler
Mobilya dünyası

Mobilya Nedir? Mobilya Hakkında Merak Edilenler

Mobilya Nedir?

Mobilya taşınabilir, ürünler olarak tanımlanabilir. Ev ve iş alanında her yerde mobilyalarla karşılaşmak mümkün. Çoğunluk olarak ev yaşamında, yemek yenilen yerden, uyku alanına, oturma alanından salona kadar her alanda mobilyalar kullanılır. Mobilya seçimleriniz ne kadar doğru olursa o kadar güzel konseptlere sahip olursunuz. Mobilya, aynı zamanda kişilerin yaşam tarzlarını belirleyen ürünlerdir. Bu ürünlere iç mimarların ve tasarımcıların dokunuşlarıyla daha farklı bir hava katmaktadır.

Aynı zamanda mobilyalar kişilerin ev ve iş yaşamını da olumlu derecede etkilemektedir.  Mobilyasız bir iş yeri olur mu? diye düşünürsek… Çoğu kişi bu soruya “olmaz” diyebilir. Firma evraklarını arşivlemek için mobilyalardan faydalanırsınız, Toplantı yaptığınız masa ve sandalyeler de mobilyaya dahildir. Ya da ofisinize misafir geldiği zaman, birbirinden şık koltuklarınızda onları ağırlarsınız. Mobilyaların en güzel yanı hayatınızın her alanında kullanılabilen ürünlerdir. Uzun süre sizinle birlikte olacak mobilya seçimlerinizi kısa sürede yapılmaması gerekir.

Mobilya Türleri:

A) Klasik Mobilya

Retro ve nostaljik tasarımları sevenler için tasarlanmış özel ürünler diyebiliriz.  Evlerimize ayrı bir şıklık ve detay katacak olan mobilya türleridir. Eski zamanlardan günümüze kadar süregelen bir yapıya sahiptir. Klasik mobilyaları tamamlayan şeyler, konsol, ayna ve sehpadır. Klasik mobilyanın en belirgin özelliği ahşaptan üretiliyor olmasıdır. Aynı zamanda ahşap olan bölümlerin oyularak işlenmesi de dikkat çeken özellikleri arasındadır. Bu da eve başka hava katar. Klasik Mobilya tercih edenlerin, diğer eşyaları da bu tarza yakın olmalıdır. Bu sayede daha şık ve güzel konseptler ortaya çıkacaktır. Ahşap mobilyaları tamamlayacak diğer bir ürün ise yemek takımı seçimlerinizdir.

B) Avangard Mobilya

Avangard yani “Avantgarde” anlamı Fransızca bir terimdir. Kelime anlamı olarak önde gelen birinci, farklı, olağandışı, demektir. Avangard mobilyayı evinizin her alanında tercih edebilirsiniz. Gösterişi severim diyen biriyseniz bu tarz mobilyalar tam size göre. Avangard mobilya, yatak odası takımlarında ön plana çıkarken, oturma gruplarında ve salon takımlarında da yerini ön sıralarda alıyor. Bu ürünlerle evinizin ihtişamından gözlerinizi alamayacağınızı söyleyebiliriz. Bu tarz mobilyaları evi geniş olan kişilerin tercih etmesi daha doğru olacaktır Avangard Mobilyalar en uygun fiyatlar ve en şık tasarımlarla siz değerli müşterilerimiz için Özbay Mobilya’da buluşuyor.

C) Modern Mobilya

Mobilyada ön planda olan şey modern olmasıdır. Kişilerin yaşam tarzını yansıtması gerekir. Her kesime hitap eden bir yapısı olan modern mobilya takımlarının en dikkat çeken özelliği her alana uyum sağlıyor olmasıdır. Modern mobilyalar belirtilen kalite standartları dahilinde üretilir.  Ayrıca kişilerin ihtiyaçları düşünülerek tasarlanmış özel ürünlerdir. Bunlar diğer mobilyalara göre birazcık daha sade ve şık tasarımlar da diyebiliriz.

D) Luxury (Lüks) Mobilya

İsminden de anlaşıldığı gibi luxury (lüks)anlamı taşımaktadır. Yemek odasından yatak odası takımına kadar her alanda seçebileceğiniz mobilya grubudur. Naçizane tavsiyemiz, luxury grubu seçiminde takım olarak almanız. Bu şekilde daha uyumlu ve şık ev dizaynları ortaya çıkacaktır. Yatak odası takımında; Siesta Luxury Karyola Başlık, bulunurken koltuk takım gruplarında Viola Luxury Koltuk Takımı bulunmakta. Seçimlerinizi yaparken ev konseptlerinize uyum sağlayacak konseptler seçerek daha şık ve lüks görüntüler ortaya çıkarabilirsiniz.