Kategoriler
Mobilya dünyası

İlk Kez Koltuk Takımı Alacaklara 8 Önemli Öneri

Koltuk Takımı Almak İstiyorum. İşte Size 8 Önemli Öneri!

Koltuk takımı almak önemli bir süreçtir. Kişilerin koltuk takımı seçimlerinde zorluk çekebilir.  Hem bütçeyi dengede tutmak hem de kaliteli ürün almak kişileri düşündürebilir. Bu süreçte devreye Özbay Mobilya giriyor. Eğer ilk defa koltuk takımı alacaksınız bu konuda sizlere önerilerde bulunabiliriz.

1- İskelet Sisteminin Sağlamlığı:

İskelet sistemi koltukların can damarıdır diyebiliriz. Bir insanın nasıl kalbi olmadan yaşayamazsa, koltuklarda iskelet sistemi olmadan sağlam bir yapısı olması beklenemez. Koltuk takımı alırken dikkat edilmesi gereken ilk şey iskelet sistemidir. İskelet sisteminin sağlamlığı koltuk takımında yılların garantisini verebilir.

2- Kumaş Rahatlığı:

Koltukları farklı gösteren en güzel şeylerden birisi de kumaşlarıdır. Kumaş ne kadar güzel gözükürse koltukta o kadar kendini gösterir. Koltuk kumaşlarının çabuk yıpranmaması ve kolay temizlenmesi önemlidir. Ayrıca oturduğunuz zaman kişiyi terletmeyecek ve rahatsız etmeyecek bir yapıda olması gerekir. Bu en önemli detaylardan biridir diyebiliriz. Mağazaya giderek koltuğu yakından denemenizi ve kumaşlarını elinizle kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Bu sayede alışverişiniz daha kısa sürede tamamlanacaktır.

3-Boyut:

Seçeceğiniz koltuk takımının boyutu çok önemlidir. Boyutun evinize uyum sağlaması gerekir. Çünkü; mobilyayı kullanacağınız alana göre mobilyanız çok büyük veya çok küçük olmamalıdır. Seçimlerinizi buna göre yaparsanız evinizde istenilen görüntü oluşacaktır.

4-Yastık Konforu:

Koltuk takımını gösteren en önemli şeylerden birisi de yastıklarıdır. Yastıklar ne kadar rahat olursa kişinin oturum rahatlığı da o kadar kolay olacaktır. Öncelikli olarak ne tür yastık seçeceğinize karar vermeniz gerekir. Eğer bu süreç içerisinde koltukta nasıl oturduğunuzu düşünerek karar verirseniz daha sağlıklı ve doğru seçimler yapacaksınız. Örneğin; daha yumuşak bir yastığa yayılarak oturmayı mı? yoksa sırtınızı daha sert bir yastığa yaslayarak oturmayı mı? tercih edersiniz. Bunu düşünmek daha kolay karar vermenize ve daha doğru bir seçim yapmanızı sağlayacaktır. Koltuk takımlarında son trendler koltuk takımıyla yastıklar farklı renkte olabilmektedir. Bu şekilde daha cazip ve güzel bir görüntüye kavuşmakta. Bu renkler birbiriyle uyumlu ama bir bakıma da zıt renkler diyebiliriz. Örneğin; Kahverengi koltuk takımına krem renginde ve hardal sarısı renginde yastıklar çok hoş olur.

5- Koltukların Ömrü

Koltuk takımı alırken kişilere en çok düşündüren şeylerden birisi koltukların uzun ömürlü kullanıma sahip olmasıdır. Üzerine dökülen lekelerden ve darbelerden çok çabuk etkilenmemesi gerekir. Koltuklarda çıkmayan lekeler kişileri daima üzer mobilyalarımızda böyle bir problem yoktur. Nemli ve ıslak ıslak bezle silmeniz yeterli olacaktır. Dolaysıyla bu durum koltuk kullanım ömrünü uzatacaktır.

6- Tarz

Mobilya seçimlerindeki tarzınız, konseptinizi yansıtır, diyebiliriz. Mobilya seçimlerinizde tarzınız önemli bir yere sahiptir. Tarzınız uzun senelerce sizi mutlu edecek modeller olmalıdır Mobilya seçerken acaba ben bu mobilyaları senelerce kullanabilir miyim? sorusunu kendinize sormalısınız. Ayrıca mobilya seçimlerinde yıllardır modası etmeyen geçmeyen seçimler yapmanız, koltuk takımlarının kullanım ömrünü daha uzun hale getirecektir.

7- Koltuk Takımları

Koltuk takımları isminden de anlaşıldığı gibi takım halinde satılmaktadır. Hepsi bir konsept ve uyum içindedir. Koltuk takımlarına birden fazla modeller ve çeşitleri bulunmaktadır. Evinize en uygun modeli seçmeniz daha güzel sonuçlar verecektir. Aynı zamanda rahatlığınız da önemlidir. Kendinizi en rahat hissettiğiniz koltukları seçmeniz sizi daha mutlu edecektir. Koltuk takımlarında dikkat etmeniz gereken diğer bir konu, fonksiyonel olarak kullanılabiliyor olmasıdır. Baza olarak, sandık olarak… Bu kişilerin hayatını olumlu derecede etkileyecektir.

8- Koltuk Takımı Konseptleri

Koltuk takımları içerisinde zigon sehpa ve orta sehpa gibi modelleri bulunmaktadır. Bunlar mağazanın belirlediği konseptlerdendir. Bu ürünler kişinin isteğine bağlı olarak tercih edilebilir. Ya da bu ürünlere benzer ve koltuk takımlarınıza uyum sağlayacak ürünlere uygun seçimler yapabilirsiniz. Size tavsiyemiz; eğer eviniz genişse bu sehpaların evinize ayrı bir ahenk katacağını söyleyebiliriz. Ama eviniz küçükse bu ürünler evinizde bazen kalabalığa sebebiyet verebilir.

Koltuk takımı seçimlerinize ortak olduk, fikirlerinize fikir kattık. Seçim sırası sizde, koltuk takımlarınızı doğru seçmeniz önemli bir süreç. Günün yorgunluğunu attığınız önemli alanlardan birisi de diyebiliriz. Seçimlerinizin sizi mutlu edecek yönde olması dileğiyle. Mutlu alışverişler dileriz.