Kategoriler
Mobilya dünyası

6 Adımda Mükemmel Bir Koltuk Takımı Seçimi Nasıl Yapılır?

Koltuk Takımı Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Koltuk takımları evinizin tarzını yansıtan mobilya çeşitleridir. Genellikle küçük eve sahip olanların tercih ettiği mobilyalardır. Büyük eve sahip olan ve ayrıca oturma odasına da sahip olan kişilerin de oturma odasında kullandıkları mobilyalarda diyebiliriz. Koltuk takımları, genellikle 2, 3, 4 kişilik olabilir.  Farklı model ve renkte olan bu ürünler fonksiyonel kullanıma sahip olmakla birlikte kişilerin tercih meselesi olmuştur. Koltuk takımı seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. Koltuk kakımı alacaksınız ama nasıl bir koltuk takımı alacağınız konusunda sorularınız mı var? Peki 6 adımda mükemmel koltuk takımı nasıl seçilir? Gelin birlikte inceleyelim.

1- Koltuk Takımı Boyutu Evinize Uyum Sağlamalı

Alışveriş sırasında koltuk takımı alırken boyutuna bakmak gerekir. Alacağınız mobilyaların evinize uyum sağlaması en önemli kurallardan birisidir. Çünkü; koltuk takımının modeli ve tasarım ne kadar güzel olursa olsun evinize uyum sağlamazsa ne yazık ki bu güzelliği göremeyebilirsiniz.  Önemli olan evde konforu ve güzel görünümü yansıtmaktır. Bunu sağlamak için alışveriş yapmadan önce mobilya seçimlerinizi kriterleriniz doğrultusunda yapmanız gerekir.

2-Tarzınız Önem Taşır:

Mobilya seçiminde en önemli şeylerden birisi de kişilerin tarzını belirlemesidir. Mobilyalarda, koltuk takımları evinize uyum sağlamalıdır. Uyum sağlamadığı sürece size hem psikolojik olarak hem de fiziksel olarak rahatsız edici bir hale sokabilir. Unutmayın ki: Tarzınız yaşam şeklinizi yansıtır.

3-İhtiyaçlarınızı Belirleyin

Koltuk takımlarında tek kişilik, 2 kişilik, 3 kişilik, olarak sıralanabilir. Bu süreçte alımlarınızı doğru şekilde yapmanız gerekmektedir. Çünkü; kalabalık yaşayan bir ortama sahipseniz ve tek kişilik, iki kişilik koltuklar aldıysanız bu size yetmeyebilir. Zamanla yer problemine sebebiyet verebilir. Bu yüzden planlama çalışması yapıp alışverişinizi o şekilde tamamlamanızda fayda vardır.

4- Koltuk Stil Seçiminiz Önemli

Koltuk tasarımları kişilerin ev konseptlerini belirtir. Örneğin; evinizde açık renkli mobilyalara sahipseniz koltuk takımlarınız bir tık daha koyu renkte olabilir. Ama mobilyalarınız ve ev dekorasyonunuz koyu renklere sahipse koltuklarınız açık renk olması gerekir. Bu şekilde daha soft ve güzel bir görüntüye sahip olacaksınız. Aynı zamanda mobilya seçiminde dikkat etmeniz gereken diğer bir nokta, evinizin spor tarz mı yoksa klasik tarz mı olduğuna karar vermeniz. Mobilyalarınızı yansıtan koltuk takımlarını seçmeniz daha sağlıklı ve güzel sonuçlar verecektir.

5- Kalite Büyüktür, Tasarımdan

Koltuk takımı alırken dikkat etmeniz gereken önemli konu ne dersek? uzun ömürlü olması diyeceğinize eminiz. Çünkü; kişiler alışveriş yaparken uzun senelerce bu ürünü kullanmak isterler. Ama bazı kişilerde tasarım güzel olsun, evime uyum sağlasın derken kaliteyi geri planda tutarlar. Ama unutmamamız gereken bir konu var ki kalite büyüktür tasarımdan yani ürünün kalitesi ne kadar güzelse tasarımı da o kadar güzeldir. Alışveriş yapmadan önce mağazada ürünü detaylı bir şekilde inceleyip alışveriş yapmanızda fayda vardır. Bu sayede hem kaliteli hem de tasarım yönünden güçlü mobilyalara sahip olacaksınız.

6- Fonksiyonel Kullanım

Ürünün birden fazla kullanıma sahip olması kişileri mutlu eden bir özelliktir. Örneğin; koltuk takımının hem baza hem yatak olarak kullanılması çok önemli bir detaydır. Kişilerin hayatını kolaylaştıracak bir yöntem de diyebiliriz. Bu sayede kişilere hem yerden tasarruf hem de kullanım açısından rahatlık verecektir. Bu yüzden ürün seçimlerinde fonksiyonel kullanımı olan ürünleri tercih etmeniz sizin yararınıza olacaktır.

Mobilya seçim süreci çok zorlu ve insanlara düşündüren bir süreçtir. Bu süreçte Özbay Mobilya olarak müşterilerimizin her daim yanında olduğumuzu bilmelerini isteriz. Son olarak, alışveriş rehavetine kapılıp evinize uyum sağlamayacak ürünler alabilirsiniz. Bu süreç kritiktir. Planlama yapılmadan alışverişe çıkılmaması gerekir.