Kategoriler
Mobilya dünyası

Yatak Odası Işığı Nasıl Olmalıdır?

Konfor Yatak olarak sizlere yatak odası ışığı nasıl olmalıdır ve yatak odasında hangi türden ışıklar tercih edilmeli bunlar ile ilgili bilgi vereceğiz. Yazımızın devamında yatak odanızı renklendirmek için güzel fikirler bulacaksınız.

Yatak odanız için sıcak tonlu ve sarı renkte klasik akkor ampuller tercih edebilirsiniz. Bu aydınlatma ile yatak odanızın daha sıcak ve rahat bir ortam olmasını sağlayabilirsiniz. Öte yandan aydınlatma sistemlerinde dimmer kullanarak ışığı uyku saatinize göre ayarlayabilirsiniz.

Yatak odanızı sadece uyumak için kullanıyorsanız karanlık bir ortam yaratmaya dikkat edebilirsiniz. Bu durumun uyku kalitenizi doğrudan etkileyeceğini unutmamakta fayda var. Fakat yatak odanızı sadece uyumak için değil aynı zamanda kitap okumak, tv izlemek, meditasyon yapmak gibi etkinlikler içinde kullanıyorsanız farklı katmanlardaki fonksiyonel ışıkları tercih edebilirsiniz. Yatak odalarında aydınlatma armatürleri arasında sıklıkla sıva altı avize modelleri tercih ediliyor. Odanızın büyüklüğüne göre seçeceğiniz avize modelleri ihtiyacınızı tam olarak karşılayabilir. Üç metreden düşük yüksekliğe sahip odalarda tercih edilen sıva altı armatürler odanızın tamamını rahatlıkla aydınlatabilir. Işık derecesini kontrol edebileceğiniz kontrol kumandası ile ihtiyacınız olan ışık miktarını rahatlıkla belirleyebilirsiniz.

Yatak Odası Aydınlatma Fikirleri

Yatak odası aydınlatma anlamında en çok dikkat edilmesi gereken alanlardan biridir. Bunun temel nedeni ise yatak odalarının insanlardaki anlamıdır. Yatak odası demek; huzurun, sakinliğin, romantizmin ve yenilenmenin merkezi demektir. Gün içerisindeki bütün yorgunlukları dışarıda bırakıp iyi bir uyku çekmek, zaman zaman sessizliğin içinde dergileri karıştırmak, gün sonu işlerini toparlamak vb. işlerinizi de yaptığınızı düşünürsek yatak odası aydınlatması için doğru ve fonksiyonel tercihler yapmak oldukça önemli bir yer tutuyor.  Yatak odanızdaki aydınlatma tercihlerini yenilemeyi düşünüyorsanız amacınıza uygun aydınlatma tercihlerinde bulunmalısınız.

Sarkıt Aydınlatma Armatürleri

Yatak odanızın tavanına monte edilen zincir ve benzeri malzemelerin kullanıldığı sarkıt aydınlatma sistemleri hem modern görüntüsü hem geniş ürün çeşitliliğiyle aydınlatma probleminize kısa sürede çözümler üretebilir. Genellikle modern detaylarla tasarlanmış yatak odalarında tercih edilen sarkıt lambalar odanızın hem genel aydınlatma gereksinimi karşılar hem de lokal aydınlatma için tercih edilebilir seçenekler arasında yer alır. Fakat bu tarz ürünleri tercih ederken dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta var. Lambaların zeminle olan yakınlığı… Bu durum güvenliğinizi tehdit edecek unsurlar barındırabilir. Montaj esnasında yapılacak herhangi bir hata keyfinizi kaçıracak problemlerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Fakat sağlam monte edilmiş sarkıt aydınlatma sistemleri ile masa lambası veya spot lamba gereksinimlerinden kurtulabilirsiniz.

Gömme Işıklar

Salonlar ve oturma odalarında rastladığımız gömme ışıklar, yatak odalarında kullanılabilir. Fakat gömme ışıklar estetik görüntüsüyle birlikte göz alıcı bir etkiyi de kendiyle birlikte getiriyor. Eğer yatak odanız büyük ise gömme ışıkları tavan armatürleri ile birlikte kullanabilirsiniz. Tavan yüksekliğinden bağımsız olarak kullanılan gömme ışıkları olabildiğince köşelerde tercih etmeye gayret göstermenizi tavsiye ederiz.

Lambader

Son yılların en sık tercih edilen aydınlatma sistemleri arasında yer alan lambaderlerin uyumsuz olduğu çok az yatak odası vardır. Lambaderler, evinizin her alanında kullanabileceğiniz, dekorasyonu tamamlayacak etmenler arasında yer alır. Tercihinize göre hem aplik hem de masa lambası görevi gören lambaderler evinizin hemen hemen her köşesinde fonksiyonel çözümler sunar.

Yatak Odası Işık Renk Seçenekleri

Yatak odanızı hayal ettiğiniz gibi dekore ettiniz. Çarşaflar, mobilyalar, dolaplar, aynalar ve daha birçok mobilya ve tekstil ürünü arasında eşsiz bir ahenk var. Fakat ışığı açtığınızda yatak odanızın bütün havası bir anda yerle bir oluyorsa muhtemel yanlış renkte ışık kullanıyorsunuz. Yatak odanızın enerjisini yansıtacak ışık rengi için önerimiz sarıdan yana… Yatak odanız huzurun, sakinliğin ve yenilenmenin merkezi olduğunu tekrar hatırlayacak olursak bu alanda soft ve sofistike bir atmosfer oluşturması için sarının bile en sıcak tonunu kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Yatak Odasında Tercih Edilebilecek Avize Türleri

Aydınlatma denildiği zaman akla gelen ilk armatür olma özelliğini taşıyan avizeler yaşam alanlarımızın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Avizeler odalara farklı bir hava kattıkları için her zaman tercih edilen ürünler arasında yer alır. Gösterişli avize modelleri salonlara aitmiş gibi görünse de evinizin diğer odalarında da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yüksek tavanlı olan odalarınızda dekorasyonu tamamlayan unsurlar arasında yer alan avizeler; bulunduğu alanın tam olarak aydınlatılmasını sağlar. Eğer yatak odanızda avize kullanmayı düşünüyorsanız yatak odanızın dekorasyon tarzına göre bir avize seçebilirsiniz. Hatırlatmakta fayda var, eğer yatak odanız yüksek tavanlı değilse avize kullanımı yatak odanızın basık görünmesine neden olabilir. Bu nedenle avize tercihinizi yüksek tavanlı alanlarda yapmalısınız.

Yatağın Yanına Koyulabilecek Işık Nasıl Olmalı?

Uyumadan önce kitap okumayı çok seviyorsanız, genel aydınlatma yerine görev aydınlatma tercihlerinde bulunabilirsiniz. Bu tarz durumlarda herkesin aklına ilk çözüm olarak başucu lambaları gelir. Bu tarz lambaların soft ışıklı ve düşük wattlı olmasına dikkat etmelisiniz. Yanı başınızda durduğu için yüksek oranda ışığa maruz kalmanız kitap okuma etkinliğini rahatlıkla yapmanıza engel olacaktır.

Yatak Odasında Led Işık Kullanımı Zararlı mı?

Led ışık konusunda her geçen gün yeni araştırmalar yapılıyor. Gün içerisinde cep telefonları ve bilgisayarlar aracılığıyla maruz kaldığımız led ışık gözde geri dönüşü olmayan problemlerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Yatak odalarında kullanımıyla ilgili henüz net bir araştırma yapılmamış olsa da kumanda ile ayarlanabilir led ışıkları kullanarak yatak odanızı aydınlatabilirsiniz.

Bu blog yazımızda Yatak Odası Işığı Nasıl Olmalıdır? sorusunun cevabını sizler için cevapladık. Siz de yatak odanızın aydınlatma sistemlerini vermiş olduğumuz tavsiyeler doğrultusunda güncelleyebilir, yatak odanızın havasını değiştirebilirsiniz.