Kategoriler
Mobilya dünyası

Oturma Odası Dizaynında 5 İpucu

Yaşam alanlarımızda en çok vakit geçirdiğimiz bölüm olan oturma odası dizaynı özenli olmalıdır. Konuklarımızı ağırlamaktan çok, özellikle akşamları ve hafta sonları ailemizle rahatça vakit geçirdiğimiz oturma odası mobilyaları konforlu ve şık olmalıdır. Ancak günümüz dünyasının fazlasıyla değişken koşulları, farklılaşan ev tipleri ve ölçüleri oturma odası mobilyaları belirlenmesini ve bu mobilyalarla yerinde uygulamalarla bir oturma odası dekorasyonu yapmayı güçleştirir. Herkesin zevk ve beklentilerinin kendine has olması gibi konfor ve estetik anlamda beklentileri de biriciktir. Bu nedenle zevklerinizi, ihtiyaçlarınızı ve sahip olduğunuz fiziksel imkanları bir araya getirip, her birinin bir diğeriyle uyum içinde olduğu bir kesişim noktası yaratmalısınız. Bunu gerçekleştirmek için herkesin benimseyeceği yöntem farklı olacaktır. Fakat dekorasyon yapmak için bulacağımız yöntemi belirlerken bilgi toplamaya ihtiyaç duyarız. Bu yüzden de oturma odası dizaynında bilinmesi gereken ipuçlarından haberdar olmayı önemser.

Ne İstediğinize Karar Verin

Oturma odası dekorasyonu için farklı seçenekleri değerlendirmeye başlamadan önce isteklerinizi belirleyin. Öncelikle hangi tarzdan hoşlandığınız ve yaşam alanlarınızda hangi stil mobilya ve aksesuarları ön plana çıkartmak istediğinize karar verin. Oturma odası mobilyaları çok fazla alternatif barındırıyorlar. Dekorasyon biçimleri, mobilya tasarımları ve renkler her geçen gün değişip, gelişiyor. Seçenekler arasında kaybolmamak için yapacağınız ilk şey modern ya da klasik tarzınızı belirlemek olmalı. Böylece oturma odası mobilyaları seçiminizi daraltmış olacaksınız.

Fonksiyonel Çözümlere Odaklanın

Oturma odaları günlük konuklarınızı ağırlamak, ailenizle vakit geçirmek ya da bireysel olarak dinlenip keyifli zaman harcamak için kullanılan mekanlardır. Dolayısıyla rahatın, konforun yanında işlevsellik ve şıklık da oturma odası dekorasyonu yaparken göz önüne alınmalıdır. İşlevsel mobilyalar kullanmak hem rahatınız için hem de alandan kazanmanız için gereklidir. Örneğin bazalı kanepeler, açılıp yatağa dönüşebilen koltuklar hem çok işlevli hem de derli toplu bir oturma odasına sahip olmanızı sağlar. Bazalı kanepeler ve açılabilir puf oturaklar ya da puf sehpalar, sık kullanıldığı için çabuk dağılan oturma odalarında oldukça işlevseldir.

Gün Işığından Faydalanın

Bunun en kısa ve etkili yolu oturma odası dizayno yaparken tercih ettiğiniz oturma odası mobilyaları yerleşiminde asla pencerelerin önünü kapatmamaktan geçiyor. Hatta imkânınız varsa oturma odası pencerelerinin büyük olmasına özen gösterin ve ev alırken ya da kiralarken evinizin yönüne dikkat edin; evin ışık aldığından emin olun. Gün ışığı oturma odalarındaki şık görünümü, size sağlayacağı yüksek enerji ile buluşturacaktır.

Fazla Eşyalardan Kurtulun

Oturma odanızda fazlalık olarak nitelendirilebilecek her şeyden kurtulmanızı öneririz. Kalabalık bir görüntü hem sizi rahatsız eder hem de yaşam alanınızın daha çabuk dağılmasına neden olur. Gereksiz aksesuarlar kullanmayın. Aksesuarları ve bol eşyayı konuklarınızı ağırladığınız salonlarınıza ayırın. Günlük kullanım için minimum eşyayı etrafınızda barındırın. Böylece temizliği ve düzeni korumanızda kolay olacaktır. Ayrıca oturma odası mobilyaları kolay temizlenir olmalı. Mümkün olduğu kadar leke tutmayan kumaşlardan üretilen tekstil malzemelerini tercih edin.

Pastel Tonlara Yönelip Modern Bir Görünme Yaklaşın

Oturma dekorasyonu yaparken 2020 yılının trend renklerini göz önünde bulundurun. Bir yerde uzun süre vakit geçirmek sıkıcı olabilir. Kaldı ki oturma odaları gibi kimi uzun süreli kullanım mekanlarında bu kaçınılmaz bir durum. Bu tekdüzeliğin önüne geçmek için oturma odası dekorasyonu yaparken baskın olmayan pastel renklere yönelmelisiniz. Pastel renkler hemen her renkle rahatlıkla kombinlenebildiği için seçeceğiniz her aksesuara, yer vereceğiniz her desene de kolayca uyum sağlayacağı gibi evlerinizde modern bir hava da estirecektir.

Oturma odası dizayn ederken lüks koltuk seçimi oldukça önemlidir. Şimdi lüks koltuk seçim önerilerimizi keşfedin.