Kategoriler
Mobilya dünyası

Fayans Boyama Trendini Keşfedin

Fayans boyama trendi ve örneklerini keşfedin. Yeni trendleri hepimiz keşfetmek isteriz. Keşfettiğimiz bu yeni trendleri uygulamak için kimi zaman fayans boyama uygulamaları ile dekorasyona katacağımız artı değerleri elde ederiz. Yenilenmeye ve değişime ihtiyacının arttığı son dönemlerde değişimi dışardan başlatmak kendimizi iyi hissetmemize fırsat verir. Kendi dışımızda bir şeyi değiştirmeye ve yenilemeye ise ilk olarak yaşam alanlarımızdan başlarız. Kişiliğimizi yansıtan yaşam alanlarımızı değiştirmekle yenliğe ilk adımı atar ve tekdüze hayatımıza anlam katmış oluruz. Evlerimizde değişim istediğimiz ise ilk aklımıza gelen mobilyalarımız olur. Oysaki evlerimizin en hijyenik yerleri olan mutfak ve banyolarımızın değişimi de son derece önemlidir. Mutfak ve banyoların atmosferini fayanslar oluşturur. Bu yüzden, özellikle hanımların çokça zaman geçirdiği mutfakların ve evdeki her bireyin sıkça kullandığı banyoların yenilenmesine fayanstan başlamanız yerinde olacaktır.  Bu konuda fayans boyama örnekleri size yol gösterecektir.

Tamamen Değiştirmenize Gerek Yok Boyayın Yeter

Mutfak ve banyolarınızda değişikliğe gitmek istiyorsunuz ve fayanslardan başladınız. Son yılların fayans boyama trendi ile fayanslarınızı tamamen değiştirmeden onları boyayabilirsiniz. Fayans değiştirirken, fayanslarınızı kırdırmanız ve seçeceğiniz yeni fayansları döşetmeniz hem maliyet açısından fazla yüklü olacak hem de evinizde büyük bir tadilat çilesi başlayacak. Fayans değiştirme işlemini kendiniz yapamayacağınız için profesyonel ellere mahkûm kalacak ve fazlaca zaman kaybedeceksiniz. Bunun yerine daha ekonomik bir çözüm olan fayans boyamayı denerseniz kısa sürede kendi zevkinize göre banyo ve mutfaklara sahip olabilirsiniz.

Fayanslarımızı Nasıl Boyamalıyız?

Fayans boyama işlemini yaşam alanınızdaki tüm ıslak zemin gerektiren bölümlerde uygulayabilirsiniz. Özellikle mutfak ve banyolarınızda bulunan fayansların yenilenmesi gerektiğini düşünüyorsanız size zamandan ve nakitten kazandıracak bir yöntem olan fayans boyama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Öncelikle profesyonel bir ağızdan fayans boyası tavsiyesi almanız yerinde olacaktır. Fayans boyaları suya, ısı değişimlerine ve neme dayanıklı olmalıdır. Seramik ve fayans boyaları güçlü yapıştırıcı etkileri ile kimyasal reçine barındırdıkları için uzun süreli kullanım için uygun ve dayanıklıdırlar. Aynı zamanda bu tür boyalar yağ içerdiğinden bazı dezavantajları vardır. Bu dezavantajların zararlı etkilerinden korunmak için boyaları dikkatli olmanız gerekir. Bu zararlı etkiler arasında yoğun yağlı boya kokusu ilk sırada yer alır. Fayans boyama örnekleri çok çekici olabilirler ancak bu örnekleri uygularken gösterdiğiniz heyecanı kontrol etmeli yoğun yağlı boya kokusu ile uzun süre bir arada bulunmamalısınız. Bu tip kimyasalların kokusu solunum yollarınızı etkileyerek sağlığınıza zarar verebilir.

Tüm önlemleriniz aldıktan sonra seçtiğiniz fayans boyama trendi son aşamanın bir öncesine gelir. Bu aşamada fayans boyama işlemini gerçekleştirmek için gereken malzemeler temin edilmelidir. Fayans boyama işlemi yapmak için seçtiğiniz fayans boyası dışında rulo fırça, ipek uçlu fırça, kalın sırlı vernik, parlak boya astarı, boya tavası, maskeleme bandı ve tabi ki koruyucu örtü gerekir. Boya kokusuna maruz kalmamak için de mutlaka yüzünüze özel bir maske takmalısınız. Daha sonra fayans boyama örnekleri içinden seçtiğiniz boyayı hazırlamalısınız. İşlemin bu aşaması için fayansın temiz olması gerekir. Fayansları sildikten sonra kurulayın ve aşınmaları önlemek için fayansların üstüne astarı uygulayın. Astar yirmi dört saat fayans üzerinde kuruduktan sonra maskeleme bandı ile boya bulaşmasını istemediğiniz alanları kapatın. Artık trend renklerden seçtiğiniz fayans ve seramik boyasını rulo fırça yardımıyla fayansınıza uygulayabilirsiniz. İpek uçlu fırça da açık kalan yerler ve kenarlar için size yardımcı olacaktır. Fayansın gerçek renk ve desenleri kapanana kadar fayans boyasını uygulamaya devam edin. Fayans boyama işlemi bittikten üç gün sonra ise fayanslarınıza vernik atın ve kurumasını bekleyin. İşte yeni fayanslarınız hazır. Güle güle kullanın.