Kategoriler
Mobilya dünyası

Çarpıcı Renkler ile Mükemmel Yemek Odasını Dizayn Edin

Yemek odalarında renklerin önemi herkesçe biliniyor. Ancak bu bilme kimi zaman basit bir kulak aşinalığı ile sınırlı kalıyor. Kısacası bilmek yetmiyor. Doğru bilgiye sahip olduğumuzdan emin olmalı ve yemek odası renkleri belirlerken uygun dizaynı yapmak için yeterli bir araştırma süreci geçirmeye odaklanmalıyız. Burada göstereceğimiz konsantrasyon başkalarının dekorasyonu ile bizimki arasındaki en keskin farkı ortaya koymamızı sağlayacak. Çünkü tüm seçenekler herkese sunuluyor. Fakat kimileri diğerlerinden daha başarılı dekorasyon uygulamaları ortaya koyuyor. Elde ettikleri bu neticeyi de bahsettiğimiz bu konsantrasyona borçlu oluyorlar.

Yemek odası dizaynı için renkler her şeyden daha önemlidir. Yanlış tercihler sebebiyle kusur yaratabilecekleri gibi doğru uygulamalar sayesinde de ufak tefek kusurları örterler. Hatta tamamen ortadan kaldırmamıza bile olanak verirler. Bu nedenle dikkatli olmalıyız.

Çarpıcı Renkler Deyince Ne Anlıyoruz?

Popüler bir klişeyle ifade etmek gerekirse; herhangi bir yüz kişiye sorsak alacağımız en popüler cevaplardan biri çoğunluğun yahut da herkesin yemek odası dizaynı için çarpıcı renkleri tercihi edeceği olur. Mükemmel bir yemek odası dizaynı yapmayı herkes ister. Peki, çarpıcı renkler deyince ne anlıyoruz ya da ne anlamamız gerekiyor?

Aslına bakarsanız yan yana getirilen renklerin birbirleriyle yakaladığı uyum çarpıcıdır. Yani her renk çarpıcı hale gelebilir. Bununla beraber çoğunlukla çarpıcı renkler demek sıcak renklere işaret eder. Sıcak renklerle anlatılmak istenen de yüksek dalga boylarıyla görüldükleri ilk anda dikkat çeken kırmızı, sarı ve turuncudur. Bu renkler ve bu renklerin tonları çarpıcı renkler grubunda değerlendirilir. Ama yinelemekte fayda var. Farklı renkler de doğru kombinasyonlarla oluşturulan değişik mobilyaları sardığında çarpıcı hale gelebilir. Renklerin kontrastı, oluşturdukları derinlik ve aydınlatma ürünlerinin etkisi bu çarpıcılığı ortaya çıkarabilir. Aynı zamanda hali hazırda var olan çarpıcı görünümü keskin hale getirebilir.

Yemek Odası Renkleri: Siyahın Yeri Ayrı!

Yemek odası renkleri yalnızca ana çarpıcı renkler grubu olarak niteleyebileceğimiz ve az önce ifade ettiğimiz renkler değildir. Ama her biri özünde bu renklere işaret eder. Örneğin sarı. Altın tonlarının eşsiz parıltısı yine özünde sarıdan oluşan krem tonlarıyla bir araya gelerek göz alıcı ve mükemmel bir yemek odası dizaynı gerçekleştirmenizi sağlayabilir.

Ayrıca yemek odasında renklerin önemi demek her zaman siyah için de ayrı bir parantez açılması gerekliliği demek! Kimlik sahibi yemek odaları oluşturup dekorasyonda farklı tasarımların etkisine yer açmayı isteyen lüks ve şıklığın müdavimleri, her daim siyah renge yönelmişlerdir. Siyah, etkili görünümü ile farklı renklerle kolayca uyum sağlayabiliyor. Bu da onu modern ya da klasik yemek odaları fark etmeksizin oluşturulmak istenen her dizayn biçimi için tercih edilir kılıyor. Altın tonlarından kırmızıya, beyazla kurulan muhteşem ahenkten, gümüş tonlarıyla bir araya geldiğinde öne çıkan güçlü etkiye kadar her biri aslında siyahın marifeti!  Kısacası siyahın yeri ayrı diyebiliriz.

Renklerin Psikolojik Etkilerini Unutmayalım!

Yemek odasında renklerin önemi dekoratif açıdan olduğu kadar, renklerin psikolojik etkileri bakımından da ele alınması gereken bir durum. Yemek odalarında şıklığın yanı sıra uzun süre vakit geçirdiğiniz zaman sizi, gözünüzü, zihninizi yormayacak renkler tercih etmelisiniz. Aynı zamanda iştah kapatan bazı soğuk renklerden uzak durmalısınız. Aksi takdirde teknik açıdan başarılı olmaya yakın duran ancak içinde asla vakit geçirmek istemediğiniz yemek odalarına sahip olabilirsiniz. Yemek odası renkleri her açıdan tatmin edici olmalı! Bunu gerçekleştirmek için de attığınız her adımda hem ihtiyaçlarınızı, hem yemek odalarının fiziksel koşullarını hem de yeni trendlerle birlikte doğru renk seçimlerini yan yana getirmelisiniz.

Ahşap yemek odalarını oluştururken konsept ve dekorasyo fikirleri alacağınız blog makalemizi şimdi keşfedin.