Kategoriler
Mobilya dünyası

İç Dekorasyonunuzu Şekillendirecek Aydınlatma Fikirleri

Dekorasyonda aydınlatmanın önemi size sıradan bir ifade gibi görünebilir. “Dekorasyonu meydana getiren her mobilyanın her aksesuarın ve diğer tüm tamamlayıcı ürün ve detayların zaten çok önemli olduğu biliniyor” diye düşünebilirsiniz. Bu doğru bir düşünce olmakla beraber, eğer aydınlatmanın ayrıcalıklı konumunu ve bu konuma bağlı elde ettiği değeri gözden kaçırıyorsanız, bildikleriniz önem ve geçerliliğini yitirir. İç mekanlarda cezbeden görünümler oluşmasını sağlayan aydınlatma fikirleri herkesçe keşfedilmek istenir. Fakat bu noktaya gelmeden evvel meselenin ne denli değerli olduğunu anlamak için hep birlikte bir düşünelim!

Açık havada akşamüstü gördüğünüz bir manzarayı hayal edin. Yahut evinizin bir odasına günün belli bir saatinde pencereden sızan ışığı düşünün. Biran gelir ve o ışığın içeri sızmasıyla oluşan görüntü sizi kendine çeker. İçinizde ılık bir mutluluk hissi doğurur. Bunu yaşamayanımız herhalde yoktur. İşte bu anın mimarı aydınlatmadır. Işık ve gölgenin uyumu o anda öylesine muhteşem bir ahenk oluşturur ki, aynı ışık birkaç dakika önce ya da sonra da o odaya giriyor olsa,oluşan etki farklılaşır.

Aynı durum evimizin içinde de geçerliliğini korur. Elbette gün ışığı gibi kontrolümüz dışında yaşanacak bir değişimden bahsetmiyoruz. Fakat, aydınlatma ürünlerinin biçimi, tasarımı, büyüklüğü, mekanın genişliği, ışığın yoğunluğu, ürünün rengi ve eşyaların yerleşim düzeni iç dekorasyonda aydınlatma ile elde edilebilecek her etkinin bileşenidir. Dolayısıyla tüm aydınlatma fikirleri bütün bu bileşenlerin uyumundan beslenir. Her birimize düşen de bu uyumu kendi yaşam alanlarımıza itinayla taşımaktır.

Dekorasyonda Aydınlatmanın Önemi

Şimdiye kadar söylediğimiz her şey dekorasyonda aydınlatmanın önemi için bilinmesi gereken temel değerler. Bununla birlikte genel hatları ile söylemek gerekirse, her mekan ve bu mekanları dekore etmek isteyen herkesin bilmesi gereken bir genel başlık da vardır. Buda dekorasyonda yer verilen her şeyin lüks, kaliteli, şık ve konforlu görünümün yalnızca aydınlatma ile gözler önüne serilebileceğidir. Kötü bir aydınlatma biçimi, kaliteli, lüks ve uyumlu eşya seçimlerine rağmen bir türlü iyi bir noktaya ulaşamayan dizaynlar ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu kötü oluşumun engellenmesi için aydınlatma fikirleri doğru bir değerlendirme süzgecinden geçirilmelidir.

Her Odanın Aydınlatma İhtiyacı Farklıdır

Her odanın ana kullanım amacı farklı olduğundan aydınlatma ihtiyacı da buna bağlı olarak farklıdır. Farklı tasarımlara sahip ürünler ile oluşturulan iç dekorasyonda aydınlatma için öncelikle her alanın ihtiyacı belirlenmelidir. Çoğunlukla salonlarda büyük ve gösterişli avizelerden yararlanılır. Zira bu alanların yoğun aydınlatmaya ihtiyaçları vardır.

Buna karşın antre, koridor ve yatak odalarının gereksinimi olan aydınlatma yoğunluğu daha azdır. Özellikle yatak odaları ve çalışma odalarında kabul gören aydınlatma fikirleri, bu mekanların kademeli aydınlatmaya imkan verecek biçimde tasarlanmasını dile getirir. Böylece ihtiyacınız kadar ışığı kullanmanız kolaylaşır.

Çocuk ve bebek odalarında ise her zaman olduğu gibi çocuk ve bebeklerin sağlığı göz önünde bulundurularak hareket edilmelidir. İç dekorasyonda aydınlatma ürünleri arasından bu mekanlar için gözü yormayacak ve parlaklık miktarı yüksek olmayan ürünler tercih edilmelidir.

Mutfaklarınızı stilize etmek isterseniz, farklı kaynaklardan beslenen aydınlatma fikirleri, ana aydınlatma ürününün yanı sıra tezgah ve raf aydınlatmasına çekiyor dikkatlerimizi. Tezgah ve rafların ayrıca aydınlatılmasında ise özellikle led ışıklar çıkıyor karşımıza! Estetik görünümleri ve işlevsel katkılarıyla led ışıklar her geçen gün artan bir ilgiyle mutfaklardaki yerlerini almaya devam ediyorlar.

Lüks dekorasyonunuzu dilediğiniz aydınlatma ürünü ile tamamlamak üzere, Asortie Mobilya’nın her mekan için özel olarak üretilebilen seçkin ürünlerine göz atabilirsiniz. Böylece hem evinizi yeniler hem de sezonun aydınlatma trendleriyle kurulmuş gözde bir yaşam alanı oluşturabilirsiniz!

Ev dekorasyonunda aydınlatmanın önemini açıkladığımız blog makalemizi şimdi keşfedin.