Kategoriler
Mobilya dünyası

Varaklı Kapılar ile İhtişamlı Yaşam Alanları

Varaklı kapılar ihtişamlı yaşam alanlarında karakteristik bir dekorasyon biçiminin belirmesini sağlayan güçlü donuşlardır. Kapılar adeta evlerin şıklığını yansıtan aynalar olduğundan dekorasyona dair her ayrıntıdan daha fazla değerlendirilip, en sıkı örülmüş eleklerden geçirilirler. Ne de olsa herkes gireceği mekanın vitrinini inceler. İşte bu vitrinlerin en iyileri de lüks varaklı kapılar sayesinde oluşturulur. Bu oluşum süreci boyunca son derece özenli hareket etmek hayati bir zorunluluktur. Unutmayın ki varaklı kapı modelleri ile kurulan bu vitrinler özel oldukları kadar herkesin kullanımına doğrudan sunulmuştur. Yani elinizin altındaki vitrin herkes için keşfedilebilir olduğundan, herhangi bir noksanlığın oluşması hem dekorasyon stilini çökertir hem de evinizde sahip olmanız gereken motivasyonunuzun kırılmasına neden olur.

Hangi Detayları Göz Önünde Bulundurmalıyız?

İhtişamdan haz etmeyenimiz yoktur. Dokunduğumuz her şeyde, baktığımız her yerde görkemli detaylarla karşılaşmak isteriz. Bunu gerçekleştirmenin peşine düşeriz. Elbette bu ihtişamla en çok ev içi alanda yan yana olmayı bekleriz. Dolayısıyla görkemli bir yaşam alanı tasarlamak üzere, klasik kapılarda geçmişten günümüze kendi ekolünü oluşturan ve yıllardır kullanılmasına rağmen kendini yenileyip, her zamana ait olmasını bilen varaklı kapı modelleri arasında dolaşmaya başlarız. Peki, varaklı kapılar ile oluşturmak istediğimiz ihtişamlı yaşam alanlarının bu özel taşıyıcıları için hangi ayrıntıları göz önünde bulundurmalıyız?

Lüksün Diğer Adı Varaklı Kapılar

Lüks kapı modelleri deyince zihinlerde ilk önce varaklı kapı modelleri canlanıyor. Bu bir yanıyla bizim tarihsel – kültürel geçmişimizden de kaynaklanıyor. Diğer taraftan altın ve gümüş varaklar yani bu göz alıcı renklere bürünmüş detaylar beynimizce imgelenerek olduklarından çok daha çekici hale geliyorlar. Buna karşın lüks varaklı kapılar kimi zaman temkinli seçim ve değerlendirilme süreçlerinin sonunda seçiliyorlar. Azımsanmayacak sayıda kimse, varaklı kapılar bir süre kullanıldıktan sonra varakların döküleceğinden endişeleniyor. Ancak bu korkulduğu kadar büyük bir sorun değil. Elbette varak uygulanan kapılar evin diğer tüm ürünleri gibi zamanla kullanıma bağlı doğal nedenler yüzünden yahut istenmeyen etkiler neticesinde yıpranabilirler. Fakat bunu geciktirmek ve engellemek sizin elinizde! Kullanım biçiminize tıpkı dekorasyona ayırdığınız zaman boyunca her ayrıntıya gösterdiğiniz titizlik gibi dikkat etmelisiniz. Ayrıca hiçbir surette kaliteden taviz vermemelisiniz.

Asortie Mobilya’nın Varaklı Kapı Modelleri

Böyle bir kalite anlayışıyla yola çıkan ve ilk günden bugüne kalite standartlarını her adımda yükselterek koruyan Asortie Mobilya’nın seçkisi içinde çok çekici kapı modelleri yer alıyor. Kimi tasarımlara uygulanan varaklar sayesinde de hem kapıların hem de yaşam alanlarının görkemi yükseliyor. Altın ve gümüş varak uygulamaları evlerin estetik siluetinin değerini katbekat yükseltiyor. Hal böyle olunca da oldukça sık tercih ediliyorlar.

Bu görkemli modellerden bir tanesi Bergüzar Klasik Kapı Modeli! Doğal ahşabın çekiciliği ile el işçiliğinin eşsiz uyumunu birleştiren ve üst kısmında yer alan yine el oyması taç ile ihtişamına ihtişam katan bu özel tasarım görenleri kendisine hayran bırakıyor.  Ve çarpıcı yapısıyla özellikle salon kapılarını süslemesi için tercih ediliyor.

Evin her bölümü için uygun olan ve Asortie koleksiyonunun en dikkat çeken parçalarından biri olarak karşımıza çıkan Majeste Klasik Kapı Modeli lüks varaklı kapılar anlayışına yeni bir boyut kazandırıyor. Beyazın ve altın renginin benzersiz ahengiyle zarafet dolu bir görünüme sahip olan bu kapı modeli, lüks düşkünlüğünden asla vazgeçemeyenlerin liste başı tercihi konumunda yer alıyor. Zira bir yaşam alanının dekorasyon ile stilize edilmesi için kapı modelleri belirlenirken lükse olmak gerekiyor!